Connect with us

Hrvatska

Obrovački SHZ javlja USKOK-u za sanaciju Jadrala i novu cementaru!

Objavljeno

-


Ubrzo po objavi današnjih članaka na Z NET-u, u kojima smo prenijeli reakcije zelenih na sanaciju bivše tvornice glinice kod Obrovca i najavu izgradnje cementare u Kruševu, oglasila se obrovačka podružnica Stranke hrvatskog zajedništva. Vijećnici SHZ-a su naveli niz novih okolnosti u oba slučaja, a svoje su otvoreno pismo, koje prenosimo u cijelosti, poslali predsjedniku RH Ivi Josipoviću, Vladi, DORH-u i USKOK-u:
Nakon srpskog eksploatatora do 1990.  godine u gradu Obrovcu i obrovačkom području, koji je s idejom trajne okupacije, novcem Hrvata, gradio tvornicu za preradu glinice. Novi potencijalni eksploatatori također zbog svojih strateških interesa, očito su i drskiji, danas u Obrovcu i obrovačkom području, pomoću vlasti i preko iste devastirane tvornice kontroliraju obrovačko područje, dok navodno saniraju bazen s lužnatim vodama i crvenim muljem koje je u sklopu bivše tvornice za preradu glinice, započeto još 2006. godine. Sanaciju  obavlja s brojnim kooperantima, iz  Hrvatske i svijeta, Sirovina odlagalište d. o. o.
Razni radovi, naročito zbog njihovih strateških interesa,  hrvatske porezne obveznike će koštati 80. 677.800 kuna (osamdeset milijuna šesto sedamdeset sedam tisuća osamsto kuna). Po istoj šabloni 2003. godine na područje Obrovca dolazi tvrtka „Fasa d. o. o. „ iz Spresiana koja je kupila Dalmatinske rudnike Obrovac. Dobivši dozvolu i za proizvodnju žbuke, međutim, odustala  je od proizvodnje, sada namjerava u selu Kruševu Gradu Obrovac graditi tvornicu cementa i vapna. Kako mještani ovih područja izjavljuju, talijanski investitor kao da se služi stilom srpskog eksploatatora, zbog kontroliranja hrvatskog teritorija, a ne otvaranja radnih mjesta i zapošljavanja mještana.
Božidar Kalmeta, 16. 5. 2008. godine nakon što je srušen dimnjak tvornice za preradu glinice u Obrovcu izjavio je da će na tom prostoru od 500 000 m2. ( petsto tisuća četvornih metara ) biti izgrađena termo elektrana na plin. Međutim, isto zemljište prodano je Luki Jeriću, vlasniku hotela President u Splitu, za 8.500. 000 kuna ( osam milijuna i petsto tisuća kuna ). Pitanje je po čijem su diktatu HDZ-ov gradonačelnik Grada Obrovac Ante Župan i tajnik Slobodan Jurjević prodali Luki Jeriću toliku površinu zemlje tako jeftino, kada je vještačenjem utvrđeno kako je realna cijena zemljišta 60. 000. 000 kuna, (šezdeset milijuna kuna). Dakle gradu Obrovcu je napravljena šteta preko 50. 000. 000 kuna ( pedeset milijuna kuna).
Gradska vlast kao da ne primjećuje da će se, nakon Tvornice – TRIO, ugasiti posljednja radna mjesta u Gradu Obrovac. Tradicionalno na ovom području, zbog dobrih uvjeta, stanovništvo je  uzgajalo i stoku. Prije Domovinskog rata na obrovačkom području bilo je preko 100.000 (sto tisuća) ovaca i koza, danas na ovom području je samo neznatan broj ovaca, koza, i goveda, ( broj u uredu za poticaj stočarstva mnogostruko uvećan?).
Ovih dana Argentina, poučena vlastitom naivnošću, savjetuje Hrvatskoj da se kani svjetskih varalica – mešetara, da se ne zadužuje po želji MMF, već da ih odbaci kao što su i oni učinili, jer kako nitko bolje od samih Hrvata ne poznaje vlastitu specifičnost i potrebe, te  kako oni nakon što se više ne zadužuju, pomoću vlastitog rada, samoinicijative i vlastitih planova, uspješno se ekonomski oporavljaju i oslobađaju suvremenih eksploatatora – mafije.
Hrvati imaju i veći problem, zbog totalne devalvacije kvalitete hrvatskih stranaka, naročito SDP i HDZ, koje su preko vlasti demonstrirale tendencioznost, zapostavivši moralne vrijednosti u nedostatku ideja, zavarani prividom ruše hrvatsku bazu i nadgradnju. Tako navikavajući hrvatski narod devastirali su u Hrvatskoj život, život koji je devalvirao baš proporcijalno devalviranim strankama, koje ubuduće Stranka hrvatskog zajedništva i hrvatskom narodu, ne mogu biti niti kao opozicija, već samo kao opomena.
Droga kao najveći problem u RH izrazit je na obrovačkom području, a kojeg su i na ovom području stvorili potencijalni porobljivači, dok truju hrvatsku djecu.
Stranki hrvatskog zajedništva, zbog navedenog problema, roditelji s ovog područja sve se više obraćaju i traže pomoć da zaštite vlastitu djecu.
Naročito, zbog trovanja hrvatske djece, Stranka hrvatskog zajedništva u narednom razdoblju predložiti će prema članku 43. Ustava Republike Hrvatske da imaju pravo osnovati udrugu i slobodno se udruživati u skladu sa zakonom, preko koje će čuvati svoju djecu.
Posljedica neznanja vlastodržaca u Gradu Obrovac je pad nataliteta, i emigracija. Prema statistici Kruševo 1971. godine je imalo 2370 stanovnika, 1981. godine, 1978 stanovnika. 1991. godine, 1671 stanovnika, 2001. godine, 1078 stanovnika.
FASSA
Hrvatski narod mora pomoću vlastitog rada, samoinicijative i vlastitih planova, uspješno se ekonomski oporavljati i oslobađati suvremenih eksploatatora – mafije te nedopustiti zastrašivanje od strane istih, koje su im omogućili  vlastodršci Zadarske županije.
Na psihološkom nivou, u masama građana Zadarske županije stvorili su strah pomoću kojega održavaju poslušnost i pasivnost stanovništva. Iz toga razloga mnogi građani neće da se angažiraju te zatvaraju oči pred problemima.
Talijanska tvrtka „Fassa d. o. o. „ iz Spresiana, 2003. godine, kupila je Dalmatinske rudnike Obrovac. Dobivši dozvolu za proizvodnju žbuke, međutim, odustala  je od proizvodnje, sada namjerava u selu Kruševu Gradu Obrovac graditi tvornicu cementa i vapna. Kako mještani ovih područja izjavljuju, talijanski investitor na obrovačko poručje došao je zbog kontroliranja hrvatskog teritorija, a ne otvaranja radnih mjesta i zapošljavanja mještana.
Talijanski investitori su bili izuzetno velikodušni u prezentiranju  tvornice izaslanstvu Zadarske županije, koje je početkom ožujka 2010. godine boravilo u Republici Italiji.
Navedeno izaslanstvo pozvali su u goste da uvide na koga mogu računati u svojim planovima spram Zadarske županije, a sve kako bi   kontrolirali obrovačko područje (dovoz i skladištenje otpada, pranje novca i dr). Također da preko istih dobiju podršku stanovništva grada Obrovca i da talijanskog investitora predstave u vrhunskom svjetlu.
Pomoću kupljenih medija hvale talijanski projekt, te preko neke studije o zaštiti okoliša opravdavaju gradnju, koja im ne može proći kao zagađivaču u Republici Italiji, ali može u RH.
Realizaciju talijanskog projekta na obrovačkom području omogućile su pojedine osobe koje su obnašale vlast u Zadarskoj županiji i u Gradu Zadru. Isti su  u projekte uključili i osobe sklone organiziranom kriminalu s ciljem da zajedno stječu moć i bogatstvo i da  lakše talijanski investitori postanu vlasnici najkvalitetnijih  i najvrijednijih nekretnina u Zadarskoj županiji.
Može se reći da postoji neraskidiva spona između politike i kriminalnih skupina u Zadarskoj županiji, čija je žeđ za novcem i moći  jača od moralnog kodeksa.
Vlast u Zadarskoj županiji nije takva kvaliteta da bi se mogla oduprijeti potencijalnim lukavim okupatorima, koji će je iskoristi za svoje ciljeve.
Poslano
1.    Predsjedniku Hrvatske
2.    Vladi Republike Hrvatske
3.  USKOK-u
4.  Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru
SHZ – Obrovac

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

 1. roksi

  23. studenoga 2010. at 22:17

  Kako netko nepismen može voditi bilo kakvu stranku?

   
  • Dennis

   24. studenoga 2010. at 4:41

   Za Roksi, kad si ti tako puno pismen i pametan, zasto ti ne osnujes novu stranku.
   Ali sam siguran da si ljubitelj HDZ-a koji su vec unistili Hrvatsku.

    
 2. Kiki

  24. studenoga 2010. at 11:52

  Hahahah i onda se kaže da znet nije HDZ-ov, Iste reklame iste debile zvijezdice, što vam je već Božić?

   

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

OPREZ! Iz prodaje se povlači popularno smrznuto povrće

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) objavila je da se povlači proizvod jer na ambalaži nije označeno da sadrži alergen – kikiriki.

Državni inspektorat obavještava potrošače o opozivu proizvoda Golden turtle Grašak Wasabi, 140 g, GT, Kina, (04610 Peas Wasabi coated GT can 140g), najbolje upotrijebiti do 24.10.2024., zbog neoznačenog kikirikija u sadržaju istoga.

S obzirom da na proizvodu nije označen alergen kikiriki, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na isti dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja, stoji u objavi.

Podaci o proizvodu:

Stavlja na tržište: PEKINŠKA PATKA j.d.o.o., Samobor

Detalji o opozivu proizvoda dostupni su na web stranici trgovine Pekinška patka, naveo je HAPIH.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Što ako vozite presporo? Evo kolike su kazne

Objavljeno

-

By

Kad se govori o sigurnosti na cesti, najčešće se spominju kazne za vožnju pod utjecajem alkohola ili kaznama za prebrzu vožnju, ali i vozači koji su prespori mogu ozbiljno ugroziti promet, pogotovo na otvorenim cestama izvan naseljenih mjesta te autocestama i brzim cestama gdje su dopuštene brzine osjetno veće.

Kako piše portal Revija HAK, zakon propisuje da vozač ne smije bez opravdanih razloga voziti tako sporo da bitno usporava prometni tok ili ugrožava druge sudionike u prometu.

Kad se iza vozila koje se kreće brzinom koja je manja od najveće dopuštene ili je manja od brzine prometnog toka vozila na tom dijelu ceste te se nakupi kolona vozila koja ga ne mogu sigurno preteći, vozilo se mora na prvom pogodnom mjestu isključiti iz prometa i propustiti kolonu iza sebe.

Kazna za nepoštovanje tih odredbi je 130 eura. Kada je pak brzina kretanja vozila manja od polovice najveće dopuštene, vozač takvog vozila mora uključiti sve pokazivače smjera. Kazna za nepoštovanje te odredbe je 30 eura.

Važno je također znati i kako se brzina kretanja vozila na cesti uz normalne prometne uvjete ne smije ograničiti ispod 30 kilometara na sat.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Ide li Hrvatska prema recesiji?

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Turizam je Hrvatskoj ove godine donio očekivano povećanje inozemnih prihoda, ali s druge strane vrijednost robnog izvoza, kad se gledaju kvartalni podaci, pada još od posljednjeg tromjesečja prošle godine, a raste i minus što ga Hrvatska ima u robnoj razmjeni sa svijetom.

Uz, to prva tri mjeseca primjene Zakona o trgovini kojom je zabranjen rad trgovina nedjeljom, pokazuju da su kretanja po pitanju prihoda u trgovini, potpuno ista kao i u prvom polugodištu kad su trgovine radile svaku nedjelju. Sve to pokazuju podaci Hrvatske narodne banke o platnoj bilanci za prvo polugodište, među ostalima izvozu i uvozu roba i usluga, ali i informacije Porezne uprave o fiskaliziranim računima za prvih devet mjeseci ove godine.

Već tri kvartala, u odnosno na isto razdolje u prethodnoj godini, u Hrvatskoj pada vrijednost i robnog izvoza i robnog uvoza, unatoč inflaciji i rastu cijena, što jasno sugerira da već od jeseni prošle godine usporavaju gospodarske aktivnosti i da Hrvatska moguće ide prema recesiji, piše Novi list.

U drugom tromjesečju ove godine, prema informaciji HNB-a, vrijednost robnog izvoza bila je 4,7 milijardi eura i manja je za 453 milijuna eura, odnosno za gotovo deset posto u odnosu na isti kvartal prošle godine. Kad se gleda cijelo prvo polugodište, hrvatski je izvoz nekoliko desetak milijuna eura veći nego lani i to zahvaljujući tome što je u prva tri mjeseca bilježio rast. U drugom tromjesečju pala je i vrijednost izvoza, ali je taj pad blaži oko 3,5 posto, pa je u drugom kvartalu Hrvatska ostvarila minus u robnoj razmjeni sa svijetom koji je veći od onoga što je sama izvezla, što znači da je prihod od izvoza bio upola manji od vrijednosti robnog uvoza. Dio pada vrijednosti u robnoj razmjeni s inozemstvom moglo bi se tumačiti padom cijena energenata, ali s obzirom na to da je Hrvatska puno veći uvoznik nego izvoznik energije, a uvoz je ipak sporije padao, jasno je da stabiliziranje cijena energenata nije glavni razlog trenda pada izvoza.

Kretanje u glavnim hrvatskim izvoznim tržištima Njemačkoj i Italiji, već je donijelo očekivanu posljedicu, usporavanje hrvatske industrije što prema kraju godine, možda već u trećem i četvrtom kvartalu najavljuje recesiju, koju su već projicirali pojedini analitičari, piše Novi list.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu