Connect with us

Nekategorizirano

Mišić: "Pored zadarske publike, čovjek se osjeća bitno!"

Objavljeno

-


Zadarski Arsenal ugostit će 6. studenog Zorana Mišića uz kojeg će nastupiti Vilibald Kovač i Juraj Jurlina. Mišić je široj javnosti postao poznat nakon umalo osvojene pobjede na Hrvatska traži zvijezdu.
* Kad si počeo pjevati i kako je hobi postao zanimanje?
– Pjevam cijeli život, a ozbiljnije se glazbom počinjem baviti sa 16 godina, kad sam oformio moj prvi ozbiljniji bend. Pjevati sam počeo jer nitko drugi nije htio, a ja sam bio najmlađi u bendu (smijeh). No, iz tog se rodila jedna velika ljubav i evo me danas tu.
* Možemo li uskoro očekivati album prvijenac?
– Na albumu se intezivno radi, demo snimke su napravljene i uskoro ulazimo u studio. Po nekoj mojoj slobodnoj procijeni bi album trebao izaći početkom sljedeće godine, a ako sve bude kako sam zamislio, to bi trebao biti jako dobar album.
* Koji nastup pamtiš?
– Ma uvijek mi je super, gdje god da pjevam, ali posebno uživam kad je moj bend iza mene.
* Koja publika najčešće posjećuje tvoje koncerte?
– Koncerte uglavnom posjećuju tinejdžeri, ali primjećujem da dolazi i sve više starije ekipe što mi je posebno zadovoljstvo. Drago mi je što me mlađa populacija voli i uvijek mi je drago nastupati za njih jer su uvijek beskompromisno puni energije, ali starija publika je meni svojevrsno priznanje da radim nešto dobro, zrelo i da to nije samo jedan od tinejdžerskih hirova. Zajedno tvore savršenu publiku i ovim putem im se svima želim zahvaliti na podršci.
* Dobivaš li komentare koliko mladih ljudi inspiriraš ili potičeš na bavljenje glazbom?
– Bila je nekolicina poruka gdje su mi se ljudi, prvenstveno roditelji, zahvaljivali jer su njihova djeca prestala slušati narodnjake i zbog mene počeli slušati rock’n’roll. To je najveća moguća nagrada koju jedan glazbenik može dobiti. Ako iti jedan od “preobraćenih” ostane u rock’n’rollu, moja misija je ostvarena.
* Što očekuješ od zadarske publike?
– Zadar mi je ostao u super sjećanju s HTZ tour-a ove i prošle godine. Pjevali su s nama, vrištali.. Pored njih se čovjek osjeća bitno. Nadam se da će i ovog puta biti barem upola kao onda.
* Imaš li slobodnog vremena i koji su ti hobiji?
– Moram priznati, slobodnog vremena imam jako malo, ali tu i tamo uhvatim koji sat za sebe. Hobiji su mi uglavnom moj motor, pas Arthas s kojim se obožavam igrati, gitara koju ne znam svirati(ali trudim se). Igricu World of Warcraft sam prestao igrati jer mi je oduzimalo previše vremena. Najviše od svega, slobodno vrijeme volim iskoristiti za druženje s meni dragim ljudima.
* Koju pjesmu najviše voliš pjevati?
– Ovisi o raspoloženju, ali jedna od najdražih pjesama mi je Pride od Damageplana.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu