Connect with us

Hrvatska

Seminar o suzbijanju korupcije i sukoba interesa

Objavljeno

-

Hotel Kolovare (Foto: Ivan Katalinić)
Seminar o mjerama za suzbijanje korupcije održavat će se u organizaciji Europske komisije tijekom ponedjeljka i utorka u hotelu Kolovare u Zadru.
Europski stručnjaci govorit će o različitim načinima na koje se korupcija u javnim službama reflektira te o tome kako joj se suprotstaviti. Na seminar su pozvani djelatnici lokalnih samouprava u Hrvatskoj.
Ciljevi seminara u Zadru su povećati svijest o štetnosti korupcije, spoznati mjere prevencije i naučiti boriti se protiv sukoba interesa.
Dobrodošlicu će gostima poželjeti predstavnici državne i lokalne vlasti: župan Stipe Zrilić, potpredsjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe antikorupcijske strategije Ana Lovrin, predsjednik Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Mate Kačan, načelnik Sektora za suzbijanje korupcije u MUP-u Davor Dubravica i predstojnik ureda Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Zlatko Draganović.
Prezentaciju će voditi dr. Hanriette F. Schatz (Nizozemska), direktorica tvrtke “LaLance Partners in Management” i stručnjakinja za metodologiju upravljanja integritetom, Laura Stefan (Rumunjska), antikorupcijska koordinatorica, Tom McGoona, bivši viši istražitelj u Unutarnjoj kontroli Carine u Velikoj Britaniji, i dr. Maurizio Varanese, glavni policijski inspektor u Komisiji protiv prijevara.

 

Hrvatska

TEMPERATURE I 20 STUPNJEVA NIŽE! / Stiže velika promjena vremena, u dijelu zemlje bit će i snijega

Objavljeno

-

By

Pretežno vedro je je diljem zemlje, prilike su stabilne, kako se sa sjeverozapada Europe prema našim krajevima proteže greben anticiklone. U nastavku subote sunca će biti u izobilju diljem Hrvatske. Temperature će lokalno prijeći 30 vrlo vjerojatno.

nedjelja će dijelovima zemlje donijeti vruće prilike, moguće i do 32, posvuda će biti sunčano.

Ponedjeljak će početi sunčanim vremenom, no jugozapadnjak u unutrašnjosti i jugo na moru će jačati, kao uvod u promjenu vremena.

Tijekom utorka slijedi postupni porast naoblake, poslijepodne će kiša i pljuskovi s grmljavinom biti sve češći. Lokalno je moguće nevrijeme. Prema večeri, kako temperature budu padale, kiša će prelaziti u snijeg u gorju.

Temperature će osjetno pasti, u srijedu bi tako na mjestima u unutrašnjosti mogle biti i 20-ak stupnjeva niže.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

S tržišta se povlači još jedan proizvod, sadrži bakteriju

Objavljeno

-

By

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda: SOJINA SAČMA, broja šarže 300324068, datum proizvodnje 08.03.2024., datuma najbolje upotrijebiti do 08.03.2025., zbog utvrđene bakterije iz roda Salmonella spp.

Proizvod nije u skladu s Pravilnikom o sigurnosti hrane za životinje („Narodne novine“, broj 102/2016, 60/2020).

Detalji o proizvodu dostupni su na web stranici subjekta u poslovanju s hranom za životinje.

Podaci o proizvodu:

Proizvođač: Fanon d.o.o., Vladimira Nazora 126, Petrijanec

Obavijest se odnosi isključivo na proizvod sa gore navedenim podacima.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Provjerite police! Povlači se popularni čaj zbog povećane količine aluminija

Objavljeno

-

By

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavještava potrošače o opozivu proizvoda MATCHA ČAJ PRAH 80g, najbolje upotrijebiti do 30.6.2026., barkod: 6 922163 621264, lot NL02-230630, zbog povećane količine aluminija u proizvodu.

Proizvod nije u skladu s Uredbom (EZ) br. 178/2002 Europskog parlamenta i Vijeća od 28. siječnja 2002. o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane, navodi se na stranicama HAPIH-a.

Podaci o proizvodu:

Zemlja podrijetla: Kina

Dobavljač: ASIA EXPRESS FOOD, Kilbystraat 1, Kampen, 8263 CJ, Nizozemska

Stavlja na tržište: Asia project d.o.o., Ilica 52, Zagreb

Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu