Connect with us

Nekategorizirano

Emir Kusturica: Završio sam s Hrvatskom!

Objavljeno

-

Emir Kusturica
Ekipa portala Z NET ovih je dana za razgovor kontaktirala i uvijek intrigantnog Emira Kusturicu, tvorca antologijskih jugoslavenskih i srpskih filmova. Međutim, neke je stvari, ljude i odluke u životu poznati srpski redatelj ostavio daleko iza sebe. Među takvima su i Hrvati i Hrvatska.
Otuđivši se od normalnog svijeta u svoj Drvengrad, Kusturica se zavukao u ljušturu iz koje više ne zna, ne može ili ne želi pronaći izlaz. Veze sa Hrvatskom davno je raskinuo, a kako sam kaže, točka na to njegovo imaginarno “i” bio je intervju sa Acom Stankovićem.
Tu prestaju sve priče o Hrvatskoj.
Ipak, ostaje dojam da se tvorac kultnih uradaka kao što su: “Sjećaš li se Dolly Bell”, “Otac na službenom putu”, Dom za vješanje”, “Crna mačka, beli mačor”…, olako predao.
Na molbu za razgovor, Kusturica kaže:
– Nemojte, molim vas. Prvo, nemam vremena, a drugo, mislim da je to bespredmetno. Nisam vam ja dobar maneken za to tamo u Hrvatskoj. Šta ja mogu tu da vam kažem?! Tamo dvadeset godina nisam bio i ne znam šta bih vam rekao.
ZNET: Znači završili ste s Hrvatskom?
E. Kusturica: Da, završio sam. Pokušao sam s onim Stankovićem, pa sam morao da mu objašnjavam k’o da me je izveo na sud. Kad bi vi i htjeli obrnuto, ništa to ne može da pomogne. Uvijek će to biti isto. Problematično! Stvarno ne mogu tu ništa da vam pomognem.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. cista

    20. rujna 2010. at 10:51

    kaka

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nekategorizirano

Ministarstvo obrane u vojnu službu prima 300 vojnika/mornara, ovo su uvjeti

Objavljeno

-

By

Izvor: MORH/J.Kopi, T.Brandt

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u srijedu javni natječaj za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu 300 vojnika/mornara.

U vojničku službu u trajanju od dvije godine kandidate se prima s početkom službe 5. listopada.

Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske iz Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Posebni uvjeti za prijam podrazumijevaju najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, do 30 godina života te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina, uz zadovoljavanje propisanih uvjeta.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta kandidata ili Središnjici za upravljanje osobljem (Ilica 256, 10 000 Zagreb) u roku od osam dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Više informacija može se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane (www.morh.hr), telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

JOŠ JEDAN ZADRANIN PRIJAVLJEN ZA ŠIRENJE ZARAZNE BOLESTI U vrijeme propisane samoizolacije, 38-godišnjak došao u stanicu za tehnički pregled

Objavljeno

-

By

Policijski službenici Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zaraznih bolesti.

Naime, sumnjiči ga se da je 24. kolovoza 2021. godine u Zadru došao na stanicu za tehnički pregled u vrijeme dok mu je bila izrečena mjera “Covid – liječenje u kući” u trajanju do 26. kolovoza 2021. godine.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

DEMANTIJ IZ ZADARSKE BOLNICE Dr. Čulina: “Cijepljeno je 71 posto naših liječnika!”

Objavljeno

-

By

Nakon objave dijela medija da je čak polovica liječnika Opće bolnice Zadar odbila cijepiti se protiv koronavirusa, oglasili su se demantijem iz ove zadarske ustanove.

Demantij koji potpisuje ravnatelj OB Zadar, dr. Željko Čulina, donosimo u nastavku:

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu