Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PEPELNICA / Nadbiskup Zgrablić večeras predvodi misu i obred pepeljanja u katedrali

Objavljeno

-

Blagdan je Pepelnice ili Čiste srijede kojom počinje korizma, što je vrijeme od 40 dana, ne računajući nedjelje, kao poseban oblik pokorničke priprave vjernika za proslavu Kristova vazmenoga otajstva – Uskrsa.

Zadarski nadbiskup Milan Zgrablić danas predvodi misno slavlje s obredom pepeljanja u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 18 sati.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) DAN ŽENA U POMORSTVU / Vodstvo Pomorskog odjela zadarskog Sveučilišta položilo vijenac kod spomenika stradalim mornarima

Objavljeno

-

By

u okviru obilježavanja Međunarodnog dana žena u pomorstvu i Europskog dana pomorstva vodstvo Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru u utorak, 21. svibnja 2024.g. položilo je vijenac i zapalilo svijeću kod spomenika stradalim mornarima u Zadru.

Na otvaranju programa u prepunoj dvorani Pomorskog odjela sve prisutne pozdravio je pročelnik Pomorskog odjela Sveučilišta u Zadru izv.prof.dr.sc. Luka Grbić te naglasio važnost žena u pomorskoj industriji kao i važnost obilježavanja ovakvog događanja. Nakon toga, održana je panel rasprava na temu: “Zadovoljstvo i motivacija pomoraca na brodu – nove generacije na tržištu rada”. Moderator je bio Šime Vučetić viši asistent na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Zadru, dok su kao panelisti sudjelovali: Nina Kostović, treća časnica palube i asistentica na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Zadru, Ana Slišković, redovita profesorica na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru, Vinko Pavić, zapovjednik broda i asistent na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Zadru, Franka Birin, studentica preddiplomskog studija Nautika i tehnologija pomorskog prometa na Pomorskom odjelu Sveučilišta u Zadru, Dorotea Zec, zamjenica glavnog tajnika Sindikata Pomoraca Hrvatske i Luka Krpina, zapovjednik broda i manager za posadu broda u Tankerskoj plovidbi d.d. Zadar.

Za kraj svoje iskustvo i svoju priču žene u pomorstvu ispričala je Marcela Vugdelija, treća časnica stroja na Tankerskoj plovidbi d.d. Zadar.
Studenti i posjetitelji aktivno su i sa zanimanjem pratili ovu manifestaciju te su postavljali brojna zanimljiva pitanja. Zaključno je rečeno kako su ovakva događanja potrebna te ih je poželjno održavati i u budućnosti.

Kako bi sve proteklo u znaku žena i mora pobrinula se klapa Anima maris koja je izvela dvije pjesme: Plavi putevi mora i More snova.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Nakon 30 godina na mjestu pročelnice u mirovinu odlazi Bibijana Baričević, župan joj uručio cvijeće

Objavljeno

-

By

Nakon punih 30 godina rada na mjestu pročelnice za financije i proračun, danas je posljednji put pred vijećnicima Županijske skupštine govorila Bibijana Baričević.

Ispratila je sve dosadašnje župane, a danas je aktualni župan Božidar Longin, upravo tijekom usvajanja Prijedloga godišnjeg izvještaja o izvršenju županijskog proračuna, nju ispratio u zasluženu mirovinu buketom cvijeća uz riječi zahvale predsjednika Županijske skupštine.

„Puno vam hvala svima, nisam ovo očekivala. Koliko god mi je drago što odlazim odavde, toliko mi je malo i teško. Tu sam od prvog saziva, ispratila sam sve župane i vijećnike. Vjerujem da će moja služba i dalje dobro, vrijedno i kvalitetno raditi te davati ispravne i točne informacije. Ako sam nekada bila i neugodna, a znala sam to biti, ispričavam se. Želim da svi u mirovinu odete sa 65 godina, sretni i zadovoljni“, istaknula je pročelnica Baričević pred županijskim vijećnicima, koji su njezin govor popratili velikim pljeskom.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SKUPŠTINA ZADARSKE ŽUPANIJE / Izabrani članovi Savjeta mladih Zadarske županije. Ovo su imena…

Objavljeno

-

By

Ponovno je formiran Savjet mladih Zadarske županije. Vijećnici županijske skupštine na današnjoj su sjednici većinom glasova odabrali sedam kandidata koji će činiti Savjet mladih – Petru Pećarić, Luciu Marnika, Luku Vedrića, Margaretu Beltran Mirandu, Adrianu Rogić, Niku Klanac i Franu Raspovića.
Članovi Savjeta mladih imenuju se za razdoblje trajanja mandata Županijske skupštine Zadarske županije, Uz to, za članicu Savjeta mladih Zadarske županije kao predstavnica Savjeta mladih Grada Biograda na Moru imenuje se Lucija Duratović.
Na Javni poziv u roku je pristiglo osam kandidatura.
Neformalna skupina mladih – Zoilo predložila je kandidatkinju Petru Pećarić, Atletski klub Alojzije Stepinac Zadar predložio je Luciu Marnika, Športsko ribolovno društvo „Sipa“ Benkovac predložio je kandidata Luku Vedrića, a Centar (politička stranka) predložila je kandidata Martina Jurlinu.
Udruga za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti – Prizma predložila je Margaretu Beltran Mirandu, malonogometni klub Smiljevac predložio je Adrianu Rogić, malonogometni klub Kruševo predložio je Niku Klanac, a boksački klub Ares predložio je kandidata Franu Raspovića.
Odbor za izbor i imenovanja utvrdio je da su sve kandidature pravodobne i potpune te da svi kandidati ispunjavaju uvjete propisane Odlukom o osnivanju Savjeta mladih Zadarske županije. Odnosno svi su osobe s prebivalištem ili boravištem na području Zadarske županije, koji u trenutku podnošenja kandidatura za članstvo u Savjetu mladih imaju od navršenih petnaest do navršenih trideset godina života te kao takvi imaju pravo biti birani za člana Savjeta mladih.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu