Connect with us

magazin

SOLO AKUSTIČKI KONCERT / Najveći gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski 50 godina karijere slavi u Zadru!

Objavljeno

-

Vlatko Stefanovski, jedan od najistaknutijih gitarskih virtuoza ovog dijela Europe, ove godine proslavlja 50 godina na sceni, a tim povodom priprema posebane akustične koncerte koji će se održati 27. ožujka u Lori u Splitu i 28. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru.

Ovoga puta, Vlatko će se predstaviti publici u intimnom solo izdanju, izvodeći svoje najpoznatije skladbe na gitari koje će biti presjek dugogodišnje i uspješne glazbene karijere. Zadar i Split će imati priliku doživjeti maestralnost ovog glazbenog majstora u prostoru koji će pružiti jedinstven doživljaj njegove glazbe.

Vlatko Stefanovski, poznat po svojoj jedinstvenoj fuziji etno-jazza, rocka, bluesa i makedonske tradicionalne glazbe, predstavit će se publici u akustičnom aranžmanu koji naglašava njegovu iznimnu virtuoznost na gitari. Ovaj koncert obećava pravu glazbenu poslasticu za ljubitelje kvalitetne glazbe.

Vlatko Stefanovski rođen je 1957. godine u Prilepu u Makedoniji, gdje je započeo svoju glazbenu karijeru kao mladi gitarist. Svoj prvi značajan uspjeh postigao je kao član kultne grupe Leb i Sol, koja je bila pionir u spajanju tradicionalne makedonske glazbe s modernim rock zvukom. Kroz svoj rad s Leb i Sol, Stefanovski je postao prepoznatljiv po svojoj iznimnoj gitarskoj tehnici i kreativnom pristupu glazbi.

Nakon razlaza grupe Leb i Sol, Vlatko se posvetio samostalnoj karijeri te je izdao brojne albume koji odražavaju njegov široki glazbeni opus. Njegova solo karijera obuhvaća različite glazbene žanrove, istražujući područja poput jazza, bluesa, etno-glazbe te akustične gitare. Njegova suradnja s vrhunskim glazbenicima diljem svijeta dodatno je obogatila njegov glazbeni izraz.
Nagrađivan i priznat, Stefanovski je dobitnik državne nagrade Makedonije za životno djelo u kulturi i umjetnosti “11. oktobar”. Osim toga, dodijeljeno mu je počasno doktorat za umjetnost od strane Sveučilišta Sv. Kirila i Metodija iz Skopja, potvrđujući njegov značajan doprinos svjetskoj glazbenoj sceni. Njegova strast prema glazbi ne samo da je oblikovala njegovu karijeru već je i ostavila trajan pečat na glazbenu baštinu regije.

Ulaznice su u prodaji na Eventim.hr i Adriaticket.com. Ne propustite priliku uživati u glazbenom umijeću Vlatka Stefanovskog u jedinstvenom akustičnom ambijentu.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

VEČERAS NA VIŠNJIKU: Koncert “Lord of the dance” – upute za ulazak publike

Objavljeno

-

By

Večeras u 20 sati u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održava se glazbeni spektakl, “LORD OF THE DANCE”.

Tim povodom donosimo nekoliko korisnih informacija kako bi ulazak posjetitelja u dvoranu protekao što jednostavnije i bez poteškoća:

PRODAJA ULAZNICA NA DAN KONCERTA (ponedjeljak, 27. svibnja, 2024.) –  blagajna ŠC Višnjik od 18.00 do 21.00

PREDVIĐENI ULAZAK PUBLIKE: od 19.00 sati.

UPUTSTVA ZA ULAZAK PUBLIKE NA SLJEDEĆE POZICIJE:

PARTER i VIP TELESKOP – ulazi u prizemlju između Ulaza B i C

TRIBINE i TELESKOPI A-B i C-D – Ulazi B i C (na katu)

 
Nastavi čitati

magazin

NE PROPUSTITE! / Besplatni koncert grupe Meritas – glazbena poslastica na Muraju!

Objavljeno

-

By

Grupa Meritas će nas u petak, 31. svibnja osvojiti koncertom koji će početi u 20 sati na prostoru Bedema zadarskih pobuna.

Njihova svevremenska glazba pronašla je poviješću natopljenu lokaciju na kojoj će do izražaja doći njihova stvaralačka prepoznatljivost, ali i vrhunsko koncertno umijeće. Koliko Meritas dobro zvuči uživo, publika se mogla uvjeriti nekoliko puta uživo u Zadru.

Na repertoaru će se naći hitovi koji su obilježili njihovo djelovanje još od osnutka benda 1996. godine kao što su “Budim se”, “Igra”, “Umjesto isprike”, “Odjednom ti”, “Još jednom”, ali i najnovije uspješnice poput pjesama “Ova ljubav”, “Pričaj mi” i “Dok čekamo dan”.

Na pozornici će se u petak naći začetnice ovoga kultnog benda, Anita Valo i Meri Jaman, u pratnji svojih vjernih glazbenika koje Meri voli detaljno predstaviti na koncertima: Ivan Božanić na električnoj gitari, Mladen Munivrana svirat će bas gitaru, Danijel Tuškan na bubnjevima te Zdeslav Klarić na klavijaturama.

“Obožavamo nove prilike i posebne lokacije, a ovim zadarskim nastupom otvaramo ljetnu koncertnu sezonu!”, komentiraju svoj predstojeći zadarski nastup Anita i Meri. Ulaz na koncert je besplatan!

 
Nastavi čitati

magazin

VIDEO / Uz pomoć ovog genijalnog trika, brzo i lako ćete očistiti prljave zidove u kući

Objavljeno

-

By

Temeljito i često čistite dom. Čistite i ribate svaku površinu koja se vidi, od televizora do pećnice, čak i kamin. Ali zanemarite, naravno, najveću površinu od svih: Zidove.

U koju god boju ih obojili, zidovi će nakon nekoliko godina poprimiti sivi ton, a ako se u kući puši, onda i žućkasti. Umjesto da kupujete kantu boje i svu opremu koja je potrebna za osvježavanje prostorije, pokušajte ih prvo očistiti.

U posudi pomiješajte vodu, sodu bikarbonu i dosta sredstva za dezinfekciju. Namočite u tekućinu valjak za bojenje zidova i premažite je po cijeloj površini. Ako je potrebno, ponovite postupak.

Osim što će biti kao novi, zidovi će odlično mirisati, a kako tvrdi autorica ovog recepta za domaće sredstvo, provjereno skida i mrlje od bojica i flomastera koje su napravila djeca, piše The Sun.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu