Connect with us

magazin

(FOTOGALERIJA) ŽIRI OCIJENIO GASTRO PONUDU ADVENTA U ZADRU / Najbolje slano jelo je Asia Dog, najbolja slastica je na Tri kralja, a najbolje kuhano vino ima Mediterrano!

Objavljeno

-

Kućice Picnic X Boogie, Picnic Winter House, Mediterraneo i Tri kralja imaju najbolju ponudu hrane i pića na ovogodišnjem Adventu u Zadru. Tako je ocijenio sedmoročlani žiri zadarske Udruge ljubitelja vina Vinum, koja od 2016.g. surađuje s Turističkom zajednicom grada Zadra te ocjenjuje jela i pića na adventskim sajmovima. Žiri čine četiri poznata zadarska kuhara: Renato Kraljev, Marko Perić, Mario Arbanas i Josip Vrsaljko te troje vrhunskih poznavatelja vina: Manuela Plohl, vinska ekspertica s certifikatima međunarodne razine, predavač na Wine Academy Croatia te tajnica Vinuma, Ivan Stiblik, osnivač Zadar Wine Festivala i Filip Erceg, predsjednik Udruge Vinum.

Kućice koje su gore navedene osvojile su većinu od ukupno četrnaest nagrada u šest kategorija ovogodišnjeg adventskog sajma.

Najbolje slano jelo ovogodišnjeg Adventa je Asia Dog kućice Picnic X Boogie. Riječ je o toplom sendviču s velikim ćevapom od odležane angus junetine s prilogom i umakom pripremljenim na azijski način, s teryaki majonezom i sezamom. Drugo mjesto u kategoriji slanih jela pripalo je kućici White Hill, odnosno njezinom Space Jam Burgeru. Na trećem mjestu Frenchie Burger kućice Picnic Winter House.

Najbolja adventska slastica je Slatki burger kućice Tri kralja. U ovoj je kategoriji na drugom mjestu Adventski kolač kućice Maditerraneo, a na trećem Cronut iz kućice Picnic X Boogie.

Najbolju ukupnu ponudu autohtonih jela ove godine ima kućica Mediterraneo.

Najbolju ponudu pića po ocjeni žirija ove godine ima kućica Picnic X Boogie, na drugom je mjestu u toj kategoriji kućica Finger Food, dok je na trećem ekipa iz kućice Santa’s Barrel.

Najbolje adventsko kuhano vino je ono kućice Mediterraneo, zatim ono koje nudi Lička kuća, a na trećem ono iz kotlića kućice Tri kralja.

U posebnoj kategoriji najbolje ponude autentičnih pića priznanje je pripalo kućici Picnic Winter House.

Diplome i nagrade pobjednicima članovi Vinuma će uručiti na adventskoj pozornici u petak, 15. prosinca 2023. Nagrade pobjednicima u svakoj pojedinoj kategoriji su ručak za dvije osobe u zadarskim restoranima, koje osigurava Turistička zajednica grada Zadra te jednodnevni spa tretmani, također za dvije osobe, u hotelima Falkensteiner Club Funimation i Falkensteiner Hotel & Spa Iadera koje je za ovu priliku osigurala hotelska kuća Falkensteiner.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

(VIDEO) “TAJNO MOJA” / Duško Lokin predstavlja pjesmu za CMC festival u Vodicama

Objavljeno

-

By

Foto: Marina Pešić

Iako je prešao osamdesetu, Duško Lokin ne posustaje. Predstavlja novu pjesmu “Tajno moja” s kojom će nastupiti na ovogodišnjem CMC festivaluu Vodicama. Nakon prošlogodišnjeg nastupa na festivalu, Lokin je odlučio ponovo nastupiti na ovom prestižnom festivalskom spektaklu. Za pjesmu je snimljen i videospot.

Autor glazbe i teksta je Drago Trupeljak, a aranžman potpisuje Blaž Andračić. Videoprodukciju potpisuje Josip Pokupec Trupeljak – Studio Hit.

“Tajno moja” ljubavna je pjesma u latino ritmu i miriše na pravi ljetni hit. Novim aranžmanskim pristupom, Lokin je u potpunosti modernizirao svoju produkciju i prilagodio je vremenu u kojem živimo, a njegova se publika već na prve taktove diže na noge, pjeva i pleše zajedno s njim.

“Vodice su prekrasno malo turističko mjesto i cijeli grad živi i diše za ovaj festival” – govori Duško Lokin. Prilično je uvjeren da će se i ove godine svaki posjetitelj jako dobro zabaviti i uživati u novim pjesmama, a pogotovo u njegovom novom hitu “Tajno moja”.

 
Nastavi čitati

magazin

Objavljena mapa najboljih namirnica zemalja Europe, evo koje su na popisu za Hrvatsku

Objavljeno

-

By

foto: Instagram

Gastro vodič TasteAtlas objavio je mapu Europe koja prikazuje koji su to prehrambeni proizvodi najbolji u pojedinačnoj zemlji.

Mapa objavljena na Instagram stranici TasteAtlasa prikazuje najbolje namirnice i prehrambene proizvode koje svaka zemlja pojedinačno nudi, a za neke je predstavljeno više najpoznatijih vrsta hrane i pića.

Za BiH je to livanjski sir. Za Hrvatsku je istaknut slavonski pršut, paški sir te vino Plavac mali. Za Srbiju je to pirotski sir i šljivovica, Crnu Goru njeguški pršut, a za Sjevernu Makedoniju ohridska pastrva, prenosi Klix.ba.

Popularni gastro vodič krajem godine je objavio godišnju listu najboljih kuhinja u svijetu. Najbolje ocijenjene kuhinje u svijetu rangirane prema prosječnim ocjenama najbolje ocijenjenih jela i prehrambenih proizvoda svake zemlje.

Tako su Italija i Japan zabilježili istu prosječnu ocjenu, ali Italija je i ove godine zauzela prvo mjesto zbog više ocjene svog najbolje ocijenjenog jela – pizze. Na trećem mjestu se našla grčka kuhinja, a četvrto i peto mjesto zauzele su portugalska i kineska kuhinja.

 
Nastavi čitati

magazin

ULAZNICE U PRODAJI / 21. svibnja nova predstava HNK Zadar – “Lolita”

Objavljeno

-

By

U utorak, 21.svibnja u 20 sati pogledajte novu predstavu HNK Zadar, LOLITA . Riječ je o književnom  klasiku koji dosad u Hrvatskoj nije nikad postavljen na kazališnu scenu. Predstavu je prema motivima romana Vladimira Nabokova dramatizirao Patrik Gregurec, u režiji Vinka Radovčića. Igraju  Alen Liverić, Ivana Gulin, Damir Orlić, Žana Bumber, Dominik Karakašić i Rade Radolović.

U kazalištu trebamo čuti sve ono što je oko nas, a nije izgovoreno. Bilo bi divno kad bi roditelji nakon pogledane predstave odlučili više vremena posvetiti svojoj djeci, razgovarati s njima o svim temama… jer kako je kazao John Ray “Lolita bi nas sve – roditelje, socijalne radnike, pedagoge – morala potaknuti da budemo još budniji i pronicljiviji u odgajanju zdravijeg naraštaja u jednom pouzdanijem svijetu”  Vinko Radovčić, redatelj.

Lolita poziva na aktivno gledanje, na zaoštravanje kritičkog oka koje svatko od nas posjeduje, te poziva na proširivanje korištenja aktivnog gledanja i izvan kazališta. Patrik Gregurec, dramatug

“… zadarska Lolita izoštrenom intuicijom dovodi do dubokih uvida u tematiku i smisao predstave kroz artikulaciju problematike, ma koliko bila predstavljena na zamaman i artificijelan način. Roman je izazvao skandal 1955. godine kada je objavljen, a jednako je kontroverzan i danas, no unatoč izazovnoj tematici, predstava Lolita uspijeva pružiti duboko i provokativno iskustvo gledanja. Iz kritike, Vijenac  / Sanja Petrovski https://www.matica.hr/vijenac/786/duboki-uvidi-i-zamamna-artificijelnost-36220/

fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3_Ps4hLR4fePkquO46s24VIMAgUUBQ8Nhqs9z726DifGd7Axfi3QzUlZA_aem_Ady5F73HKXoiXUgH44Dy1TmPb2uYel1egmiXQK58T4s2saXbcxBudHdJuEDa7lxg0BL-FG0rYrloKOtNAGBlEQ6s

Napomena!

Predstava se ne preporučuje mlađima od 18 godina. U predstavi se koristi glasna glazba i zvuk pucnjeva iz pištolja.

Ulaznice možete kupiti online na Eventim.hr  https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/lolita-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-638392/event.html . Cijena ulaznice iznosi 10 eura.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu