Connect with us

magazin

Domaće snage na Zadar Sunset Festivalu: uživajte uz elektronsku glazbu i zalazak sunca

Objavljeno

-

Za točno tjedan dana počinje treće izdanje Zadar Sunset Festivala, koji se na Pozdravu Suncu održava od 31. srpnja do 2. kolovoza.  Uz velikane i nadolazeće zvijezde elektronske scene kao što su Paco Osuna, Stacey Pullen, Joris Voorn, Flashmob, Roger Sanchez i Mark Knight, „rame uz rame” nastupaju i zadarski glazbenici ovog žanra. 

S atraktivne pozornice posjetitelje će za headlinere večeri zagrijavati Aldo Morro, Alvize, Armmando, Funky V, Groove Masters, Ivan Mastermix, Mony, Pablo Panda i Yakka. O tome što ovakvi festivali znače za lokalnu scenu i kakva je reputacija festivala u inozemstvu razgovarali smo s Lovrom Nenadićem, koji se sa Šimom Perkovićem „krije” iza poznatog imena Groove Masters.

– Nema dobrog festivala bez lokalne podrške! Naši dragi kolege odradit će izvrsne uvertire u večer, kako bi headlineri mogli dovesti atmosferu do samog vrhunca. Svima nam je nastup na ovom festivalu iznimna čast i zadovoljstvo. Nastupiti u svojem gradu, na takvoj lokaciji, uz takve legende je sve što jedan DJ može poželjeti, kaže Nenadić.

U najavama festivala ističe se kako je on atraktivan zbog samog line upa, ali i nenadmašne lokacije u srcu grada, na Pozdravu Suncu. Nakon nekadašnjeg trenda održavanja festivalima u različitim halama na periferiji, ustalilo se sviranje na najatraktivnijim lokacijama koje daju posebnu draž događanju.

– Možemo pohvaliti kako je ovaj festival uistinu specifičan i možda jedini ovakve vrste u Hrvatskoj. Tome u prilog ide i činjenica da je ovo treće izdanje i publika ga je izvrsno prihvatila. S obzirom na to da je koncept festivala na temu „sunset party”, raniji početak ne smeta. Plesanje uz more, Pozdrav Suncu i zadarske Morske orgulje definitivno su faktori koji privlače ljude da ranije dođu i uživaju u najljepšem zalasku na svijetu. Naravno, sama imena govore za sebe, to su redom legende elektronske scene. Svaki od izvođača je uvelike pridonio toj vrsti glazbe i stvorio svoj podžanr. Odrasli smo s njima na sceni i danas puštamo njihove bezvremenske hitove. Svima su nam bili uzori i pravi su profesionalci u svom poslu.
Ovakvi koncerti prilika su za približavanje široj publici i popularizaciju elektronske glazbe u Zadru, jer pružaju odmak od povremenih negativnih stereotipa.

– Situacija s elektronskom glazbom u Zadru je dobra, ali uvijek može biti bolja. Raduje kad na događajima vidimo mlađu populaciju kako sluša elektronsku glazbu i podupire domaću scenu. Događajima kao što je ZSF svakako pridonosimo rastu elektronske scene u Zadru i privlačimo ljude koji možda i ne bi došli na party, ali ih koncept i lokacija privuče. Divan je osjećaj plesati uz zalazak sunca, dobre glazbene ritmove i ljude iz cijelog svijeta. Kako noć pada, tako se i plesni podij sve više puni, a na kraju sve bude zaokruženo velikim vatrometom.

Kako gleda na budućnost festivala?
– Nadam se da će iz godine u godine samo razvijati, kako produkcijski, tako i s glazbenim imenima. Festival već postaje ozbiljan razlog zbog kojeg turisti planiraju dolazak u naš grad te se nadam da će još više pomoći u promociji i vidljivosti Zadra.

 

magazin

FOTOGALERIJA / Noć tvrđava u Zadru 

Objavljeno

-

By

 
Nastavi čitati

magazin

VEČERAS NA FORUMU / Od 20 sati javno gledanje finala Eurosonga!

Objavljeno

-

By

Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom organizira javno gledanje finala Eurosonga koje će se održati danas s početkom od 20 sati na Forumu.

Ovo je izvrsna prilika za sve Zadrane i mnogobrojne turiste u našem gradu da na jedinstven način uživaju u najvećem svjetskom televizijskom glazbenom natjecanju.

Hrvatsku u finalu Eurosonga predstavlja Baby Lasagna s pjesmom Rim Tim Tagi Dim, a slovi za jednog od favorita za osvajanje prvog mjesta.

Ovogodišnje 68. izdanje Eurosonga održava se u švedskoj Malmö Areni, nakon što je na prošlogodišnjem natjecanju pobjedu odnijela njihova predstavnica Loreen.

Pridružite nam se na Forumu i budite dio ove velike glazbene fešte koja će obilježiti subotnju večer u Zadru!

 
Nastavi čitati

magazin

Internetom se dijeli hashtag #SettleForCroatia. Evo o čemu je riječ

Objavljeno

-

By

Nakon drugog polufinala Eurosonga, u kojem je izraelska predstavnica Eden Golan s pjesmom Hurricane izborila finale natjecanja, toj su zemlji jako porasle šanse za pobjedu, ako je suditi po eurovizijskim kladionicama.

Eden Golan je prije polufinala bila na osmom mjestu eurovizijskih kladionica, no skočila je na visoko drugo mjesto i ozbiljna je prijetnja hrvatskom predstavniku Baby Lasagni za pobjedu. Zbog toga su tviteraši osmislili hashtag – SettleForCroatia.

O čemu je riječ?

Fanovi Eurosonga, barem oni koji su od početka željeli bojkotirati Izrael i smatrali da mu nije mjesto na ovogodišnjem natjecanju, sada pozivaju sve gledatelje da glasaju za Hrvatsku samo kako Izrael ne bi pobijedio. Hashtag koji se masovno dijeli u prijevodu znači “zadovoljiti se Hrvatskom”.

Pogledajte što sve pišu gledatelji Eurosonga.

Nekima je zbog toga krivo jer smatraju da Baby Lasagna zaslužuje pobijediti bez ovakvih stvari u pozadini.

“Prvi put imamo predstavnika koji ima podršku publike i koji apsolutno zaslužuje pobjedu zbog svega što je napravio i sad imamo tu situaciju s Izraelom i ljudi na Twitteru pozivaju da se za Hrvatsku glasa da Izrael ne pobijedi. Čak postoji i i #SettleForCroatia tag koji meni baš grdo zvuči”, napisala je korisnica X-a (bivšeg Twittera).

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu