Connect with us

Sport

FOTO/ Hrvatska u triler završnici u Zadru pobijedila Sjevernu Makedoniju rezultatom 3:2

Objavljeno

-

foto: Pixsell

Sjajna, vrhunska odbojkaška predstava odigrana je na zadarskom Višnjiku. Hrvatska je unatoč svim pehovima koji je prate na ovom natjecanju, pobijedila Sjevernu Makedoniju rezultatom 3:2 (20:25, 25:17, 25:23, 15:25, 15:13) u 5. kolu Zlatne europske lige, nakon 122 minute igre.

Pobjeda je time vrjednija kada se zna da je naša reprezentacija toliko načeta ozljedama da je izbornik Cedric Enard morao pribjeći takovoj kombinatorici koja bi malo kome pala na pamet. No, pogodio je! Ostao je bez oba organizatora igre zbog ozljeda, Višića i Bakonjija, pa je na možda i najodgovornije mjesto u postavi postavio libera Hrvoja Pervana. Momka koji je toliko dobro odradio taj posao da sada može razmišljati da trajnije igra na toj poziciji. U igru je od prve minute uveo rekovalescente Filipa Šestana i Petra Đirlića i tu je pogodio, Đirlić 22, a Šestan 10 poena do kraja. No, nije s njima i završio meč, u ruletu petog seta ‘kockao’ se s mladim Gabrijelom Cvancigerom na korektoru, a igrač odluke na kraju je ispao samozatajni Marino Marelić, jocker s klupe. Njegov poen za 13:13, pa as za 14:13, odveli su Hrvatsku do pobjede.

»Jako sam sretan jer smo se snažno borili za ovu pobjedu. Unatoč ozljedama i svemu što nas je snašlo tražio sam momke samo da se bore. Tražio sam starije igrače da preuzmu odgovornost, no bez previše razmišljanja, želio sam da svi zajedno uživaju u igri i utakmici.« – rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Cedric Enard te dodao: »U ovoj utakmici vratili smo svoju borbenost koju želimo zadržati u narednim susretima. Final Four nam je iznimno važan, a ovi momci su borci i vjerujem u njih.«

Makedonci su poveli s 1-0 u setovima, Hrvatska je cijelo vrijeme tu bila u podređenom položaju. Zato su u drugom ‘nagazili gas’ naši, krenuo je i blok, pa imamo 8:3, 13:8, 18:12. Na kraju su naši slavili s uvjerljivih 25:17. Treći set bio je izjednačen, nitko nije uspio napraviti veću razliku, a u finišu Šestan s dva asa odvodi Hrvatsku do 22:20, da bi set na kraju završio s 25:23.

Utakmica već dugo traje, puno je rekovalescenata u našim redovima, pa nam intenzitet igre pada u nastavku, srećom ne i sjajna atmosfera koja vlada u momčadi. U drugom dijelu ovog seta Makedonci se odlijepljuju na 16:11 i vrlo je teško više bilo stizati ih, pa su izjednačili na 2-2 u setovima dobivši taj period igre sa 25:15. Možda bi rezultat četvrtog seta sugerirao da se naša igra raspala, no to je bio samo time out, predah pred konačni udarac.

U petom setu startao je Enard s Hanžićem i Marelićem na poziciji primača-pucača te Cvancigerom na korektoru. Pun pogodak! Na promjenu strana odlazimo s 8:7, gubimo potom 9:11 i 10:12, ali naši se ne predaju pred zadarskom publikom. Nikačević blokom odvodi susret u egal, 12:12, a potom na scenu stupa Marelić.  

»S obzirom na ozljede igrača, Hrvoje Pervan u ovoj utakmici je promijenio poziciju i odigrao maestralnu utakmicu. Definitivno je bio najbolji igrač. Vratio nam se i kapetan Đirlić. Borba je bila u svakom setu, no u petom setu mi smo pokazali veću hrabrost i kvalitetu.«- istaknuo je reprezentativac Marino Marelić dok je njegov suigrač Tino Busak-Vidaković dodao: »Ovo mi je najdraža pobjeda do sada. Moram pohvaliti mog reprezentativnog kolegu na istoj poziciji Hrvoja Pervana koji je danas odigrao poziciju koja mu nije prirodna. On je uzor, onaj koji je svojom pozitivnom energijom napravio razliku i unio nam vjeru u pobjedu. On je pravi primjer svim sportašima kako biti pravi timski igrač.«

Statistika je na kraju pokazala da je Hrvatska bila bolja u bloku (14-13), servisu (7-5), dok su gosti imali više poena u napadu (53-50) , prijemu servisa (41-35%) te manjem broju pogrešaka (29-32).

Za hrvatsku reprezentaciju igraju: Ante Kulušić, Stipe Perić, Kruno Nikačević, Tino Busak-Vidaković, Tino Hanžić, Filip Šestan, Petar Đirlić, Dominik Brčić, Hrvoje Pervan, Marino Marelić, Ivan Mihalj, Ivan Zeljković, Gabrijel Cvanciger, Ivo Mustapić. Izbornik reprezentacije je Cedric Enard.

Posljednju utakmicu u skupini naši reprezentativci igraju u nedjelju, 18. lipnja u 20 sati u ŠC višnjik protiv reprezentacije Belgije.

Ulaznice za uzbudljive odbojkaške susrete u Zadru mogu se kupiti u sustavu Eventim.hr te na blagajni ŠC Višnjik.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

Hrvatska futsal reprezentacija saznala moguće protivnike na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno

-

Hrvatska futsal reprezentacija uvrštena je u treću jakosnu skupinu za ždrijeb skupina Svjetskog prvenstva koje će se održati u Uzbekistanu od 14. rujna do 6. listopada. Ždrijeb skupina održat će se 26. svibnja u Samarkandu, a plasman u osminu finala izborit će prve dvije reprezentacije iz svih šest skupina te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Jakosne skupine:

Prva: Uzbekistan, Brazil, Portugal, Španjolska, Iran i Argentina
Druga: Maroko, Kazahstan, Tajland, Francuska, Ukrajina i Paragvaj
Treća: HRVATSKA, Novi Zeland, Venezuela, Afganistan, Kostarika i Tadžikistan
Četvrta: Nizozemska, Gvatemala, Panama, Angola, Libija i Kuba

 
Nastavi čitati

Sport

Ancelottijeva poruka ostalim trenerima: Nikada se nismo žalili. Pogledajte nas sad!

Objavljeno

-

Real Madrid je u ludoj uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Bayern 2:1 i s ukupnih 4:3 prošao u finale u kojem ga 1. lipnja na Wembleyu čeka Borussia Dortmund. Bayern je poveo lijepim golom Alphonsa Daviesa u 68. minuti, a Real je okrenuo golovima Joselua u 88. i 91. minuti. On je u igru ušao u 81. minuti.

Realov trener Carlo Ancelotti nakon velike pobjede govorio je na temu žalbi ostalih trenera. Talijanski stručnjak poslao je jasnu poruku: “Mi smo imali puno, puno problema ove sezone. Nisu tu samo teške ozljede Courtoisa, Militaoa i Alabe… Gubili smo Viniciusa na dva mjeseca, Camavingu također i Tchouaménija. Ali nikada se nismo žalili, nikada. Pogledajte nas sada!”

Ancelotti smatra da njegove kolege često kukaju zbog ozljeda svojih igrača, ali i sudačkih previda. Real Madrid je nadomak osvajanja španjolskog prvenstva, a gotovo cijelu sezonu igra bez ključnih prvotimaca poput vratara Thibauta Courtoisa te braniča Davida Alabe i Edera Militaa, koji se nedavno vratio nakon teške ozljede križnih ligamenata.

 
Nastavi čitati

Sport

NAJAVA IZ PP VELEBIT: 8. lipnja utrka Baške Oštarije trail 2024 (Sky BOŠT 2024). Prijave u tijeku…

Objavljeno

-

By

Atletski klub Velebit u suradnji s Općinom Karlobag i Parkom prirode Velebit organizira četvrtu po redu  trail utrku na Baškim Oštarijama koja će se održati 08.06.2024. na Baškim Oštarijama.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti jednu od sljedeće tri utrke:

Family time – utrka ukupne dužine 7 km, prilagođena svim zainteresiranim trkačima kao i hodačima.

BOŠT 4 You – utrka ukupne dužine 11 km za one koji žele bolje upoznati ljepote srednjeg Velebita i okusiti čari jedne od najljepših staza srednjeg Velebita.

Sky Bošt – utrka ukupne dužine 30 km za sve one koji su spremni na najveće napore jer utrka počinje na razini mora u Karlobagu, a završava na Baškim Oštarijama. Svi koji nastupe na ovoj utrci morat će savladati 2300 m ukupnog uspona.

Za sve natjecatelje organizatori su u startnom paketu osigurali: novčane nagrade za najbrže natjecatelje, nagrade sponzora, finišerske medalje za sve natjecatelje, pamučne majice s logom utrke, obrok i piće nakon utrke, Velebitsko pivo, ličku štrudlu i osiguranje GSS.

Sve ljubitelje aktivnosti u prirodi, prekrasnih pogleda i dobre zabave pozivamo da se prijave na sljedećem linku:

https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/2281

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu