Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA: Uglavnom sunčano, i dalje uz prijetnju poslijepodnevnih pljuskova. Od ponedjeljka stabilnije vrijeme

Objavljeno

-

foto: Saša Čuka

Danas u prvom dijelu dana u unutrašnjosti promjenljivo, ponegdje uz malo kiše, a potom raskidanje naoblake. Popodne sunčanije, no lokalno će biti i pljuskova s grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti Dalmacije i na istoku zemlje. Na Jadranu pretežno sunčano, popodne uz mogućnost lokalnih razvoja oblaka uz poneki pljusak, uglavnom u Dalmaciji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni. Na Jadranu slaba i umjerena bura, podno Velebita jaka, popodne jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 27, u gorskim predjelima malo niža, od 19 do 23 °C.

U petak u većini krajeva pretežno sunčano. Poslijepodne i navečer su u Slavoniji te na južnom Jadranu mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vjetar umjeren, ponegdje i jak sjeveroistočni i sjeverni, a na Jadranu umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Minimalna temperatura zraka od 10 do 15, a na Jadranu od 16 do 19 °C. Maksimalna uglavnom od 24 do 27 °C, a u gorju malo niža.

IZGLEDI VREMENA:

Na kopnu djelomice sunčano. U petak i nedjelju uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije i na istoku uz više oblaka mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a u petak mjestimice i jak. Na Jadranu će prevladavati sunčano. U petak na jugu uz jači razvoj oblaka mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Puhat će umjerena do jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Temperatura zraka posvuda bez veće promjene.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

NATJEČAJ IZ GRADA ZADRA: Raspisan natječaj za Prometnu jedinicu mladeži. Rok za prijave 12. lipnja!

Objavljeno

-

By

Zamolbe za prijem u Prometnu jedinicu mladeži se zaprimaju do 12. lipnja, a potrebno ih je osobno dostaviti na propusni ured Policijske uprave Zadarske  

Ove godine, od strane Grada Zadra, Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove, izdvojena su novčana sredstva za 8 pripadnika Prometne jedinice mladeži za 2024. godinu. 
Uvijet za prijem u Prometnu jedinucu mladeži je da kandidat ima prebivalište na području Grada Zadra (Crno, Kožino, Petrčane, te otoci koji administrativno pripadaju Gradu zadru), a ukoliko ostane slobodnih mjesta ista se mogu popuniti i kandidatima koji nemaju prebivalište na području Grada Zadra. ( Grad Zadar, Dopis: KLASA: 340-01/23-01/4952, URBROJ: 2198/01-14-24-2 od 13. svibnja 2024. godine.) .  

Pripadnici prometne jedinice mladeži moraju ispunjavati slijedeće uvijete propisane prema pravilniku (NN 148/08) o programu i načinu osposobljavanja i djelovanja te odori i oznakama prometnih jedinica mladeži i školskih prometnih jedinica:

mora imati navršenih 16 godina života ili više 

primjeren u učenju, ponašanju i radu

mora imati zdravstvenu sposobnost koju dokazuje potvrdom liječnika obiteljske/opće medicine.

prednost imaju kandidati koji imaju položen vozački ispit bilo koje kategorije, te pripadnici koji su prošli obuku.

Pripadnicima prometnih jedinica mladeži, kada obavljaju poslove tih jedinica, pripada naknada u visini koju odredi nadležno tijelo jedinice lokalne samouprave  (663,50 eura ). 

Program osposobljavanja pripadnika prometnih jedinica obuhvaća:

1. prometno-preventivni odgoj sudionika u prometu,
2. pravila prometa,                                                  
3. prometne znakove,
4. upravljanje prometom i pružanje pomoći sudionicima u prometu.

Obrazac za prijem u Prometnu jedinicu mladeži možete preuzeti kod policijskog službenika na propusnom uredu Policijske uprave zadarske ili preuzeti na poveznici – obrazac 

Zamolbe će se zaprimati do 12. lipnja 2024. godine, a potrebno ih je osobno dostaviti na propusni ured Policijske uprave Zadarske, Ulica bana Josipa Jelačića br.30 u Zadru
 

Nepotpuno ispunjeni  obrasci u kojima nedostaju potvrde od škole i liječnika opće pr
akse neće se razmatrati.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

7-DNEVNA PROGNOZA / Kiša prijeti još danas, od srijede sunčanije. Evo što donosi vikend…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i vrlo nestabilno. Mjestimice kiša i lokalno izraženi pljuskovi s grmljavinom, osobito poslijepodne i navečer u središnjim i istočnim predjelima. Vjetar ponegdje umjeren istočni i jugoistočni, na Jadranu jako jugo, poslijepodne u okretanju na umjeren jugozapadni. Uz nestabilnosti vjetar kratkotrajno jak. Najviša temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 °C.

U srijedu djelomice sunčano, ponegdje malo kiše ili kraći pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, poslijepodne na sjeveru Hrvatske sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15, na obali i otocima između, 14 i 18 °C. Najviša dnevna većinom između 20 i 25 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Djelomice sunčano i uobičajeno toplo za doba godine, ali ne posve stabilno. Mjestimična kiša uglavnom u obliku izoliranih, većinom popodnevnim pljuskova, rijetko praćenih grmljavinom. Vjetar većinom slab, u srijedu još umjeren jugozapadni.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA UDRUGE MASLINARA ZADARSKE ŽUPANIJE / Ciljevi: Nastavak edukacije maslinara i još  uspješniji plasman kvalitetnih ulja

Objavljeno

-

By

Dopresjednik Bore Pedić, predsjednik dr.  Ivica Vlatković i tajnik Josip Pavlica

Pod presjednajem dr. Ivica Vlatkovića  u Novigradu je održana godišnja skupština Udruge maslinara Zadarske županije. Na skupštini su objavljeni rezultati rada u protekloj godini, financijsko izvješće te planovi za predstojeće razdoblje.

„U protekloj godini Udruga je uz vlastita sredstva te sredstva Zadarske županije kao i uz donacije općina Pakoštane, Sukošan i Polača izradila svoju internetsku stranicu: Na njoj će, uz sve najvažnije podatke o Udruzi i njezinom radu, biti i popis maslinara (članova naše Udruge) kako bi ih potencijalni kupci i posjetitelji mogli lakše pronaći“,  izvjestio je Josip Pavlica, tajnik Udruge  koja okuplja 120 maslinara s područja Zadarske županije.   

Ulja tih maslinara, pojasnio je Pavlica,  bit će označena posebnom markicom Udruge kako bi bili prepoznatljivi. Nadalje, Udruga je aplicirala i na natječaj Ministarstva poljoprivrede, čiji ishod još uvijek ne znamo. Ukoliko bi on bio pozitivan, Udruga bi dobivenim sredstvima financirala dva studijska putovanja u Istru, te organizirala niz predavanja eminentnih stručnjaka iz područja maslinarstva, ishrane i zaštite bilja. Također, Udruga je dobila određena sredstva s kojima će se članovima refundirati kotizacija za međunarodno maslinarsko natjecanje u New Yorku gdje su  i ove godine maslinari Zadarske županije osvojili značajne uspjehe.

Čestitajući nagrađenima u New Yorku  i na domaćim manifestacijama uljara i maslinara Noćnjaku i Danima masline, predsjednik Udruge dr. Ivica Vlatković je  rekao da treba iskoristiti svaku javnu manifestaciju za afirmaciju kvalitetnih ulja, te  na stručan i nenametljiv način poučavati ljude da znaju razlikovati kvalitetno i nekvalitetno maslinovo ulje.

Skupština je protekla u konstruktivnom ozračju. Članovi su  iznijeli svoje primjedbe i prijedloge. Na kraju su definirani ciljevi  za narednih godinu dana, a to su, navodi Pavlica,  daljnja edukacija maslinara ,  poboljšanje plasmana naših ulja, održavanje postojeće kvalitete uz kontinuirani rast te sudjelovanje na što više  domaćih i inozemnih natjecanja na kojima se ocjenjuje kvaliteta ulja.

Nakon završetka Skupštine  nazočni članovi Udruge maslinara Zadarske županije obišli su i nastavili su druženje u masliniku dr. Ivice Vlatkovića u Novigradu.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu