Connect with us

magazin

365 TURIZAM U RAVNIM KOTARIMA Na OPG Butić svakodnevno dolaze autobusi turista…

Objavljeno

-

Vožnju u traktoru, uživanje u autohtonim jelovnicima i seoskom ambijentu sve uz veselog domaćina Antu možete doživjeti na OPG-u izletištu Butić.

U malom ravnokotarskom mjestu svakodnevno pristižu autobusi turista, pitate se kako ovaj OPG prkosi sezonalnosti i na koji način privlači goste?

Uz predani rad članovi OPG-a godinama sami rade na promociji svoje ponude posjećujući sve relevantne turističke sajmove.

Priznanje za svoj rad dobili su ove godine na 25. međunarodnoj akciji „Za novu kvalitetu u turizmu“.

Prestižna Zlatna prizma u kategoriji eko i etno turizma od sada ponosno stoji u konobi OPG-a izletišta Butić.

Ono što je najveća vrijednosti predanog rada članova OPG-a posebno mladog Ante Butića je što on pokreće i povezuje sve dionike lokalnog turizma sve sa ciljem kolektivnog uspjeha Ravnih kotara i obale.

„Od prvog dana ulaska u našu udrugu Ante je bio otvoren za sve suradnje preko kojih se radi na podizanju vidljivosti ruralne destinacije. Oduševio nas je inovativnošću, predanošću poslu i
komunikativnošću. Radili smo na nekoliko velikih projekata zajedno, Ante se rado priključio radu naših kolega iako se neki direktno ne naslanjanju na njegov teritorij Općine Briševo on je poticao zajedničku suradnju. Mislim da smo idealno kliknuli jer imamo zajednički cilj, a to je da Ravni kotari i zadarsko zaleđe mora postati prepoznato na svim poljima, kazala je Marta Pintur Bosna iz udruge za Ruralni razvoj Ravni kotari.

Ante Butić je danas uz pomoć svojih partnera iz Slovenije uspio realizirati da danas budu otvorena četiri hotela u Zadru u kojima trenutno boravi 630 gostiju.

„Turizam mora poticati razvoj cijele lokalne zajednice, nije svrha da samo ja dobro radim, cilj je da cijelo mjesto funkcionira kao cjelina. Ono što nemam ja u ponudi pružiti će drugi turistički subjekt. Mi kroz naš OPG jako puno radimo na promociji aktivnog turizma, odlaskom na sajmove, povezivanjem s ključnim dionicima u turizmu, i time ne promoviram samo svoj OPG već i cijelu Zadarsku regiju, rekao je Ante Butić.

U šali zna reći da Briševo još nije ucrtano u turističke karte ali da se za nekolikog godina očekuje da će postati mala Opatija.

Na samu novu godinu 1.1.2023. u suradnji s TZ-om Nin gosti obilaze ninsku rivijeru i potom odlaze na OPG Butić. Nakon Briševa gosti preko Benkovca odlaze u Biograd gdje se za Slovenski vikend organizira jedan od većih koncerta van sezone.

Gosti kroz bogat program obilaze zadarsko zaleđe i obalu, povezuje se autohtonost ruralne destinacije i raznolikost obalne ponude.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

VEČERNJA SCENA / “Čitač ljudi” u srijedu u Kazalištu lutaka

Objavljeno

-

By

U sklopu programa Večernje scene za odrasle ove srijede, 29.5. u 20 sati, u Kazalištu lutaka Zadar gostuje izvrsna monodrama “Čitač ljudi”, u produkciji Teatra Fort Forno.

Čitanje sebe i drugih cjeloživotni je proces: nepredvidiv i pun iznenađenja, živ i uzbudljiv, dramatičan i komičan. U sjećanje nam se bilježe događaji i doživljaji koje dijelimo i stvaramo s roditeljima, rođacima, vidljivim i manje vidljivim prijateljima; sve do školovanja i odrasle dobi kada promišljamo o načinima izražavanja samih sebe kako bismo pronašli autentičnost koja nas izgrađuje.

O PREDSTAVI: „Čitač ljudi“ duhovito je koncipirana monodrama interaktivnog karaktera, koja obrađuje veoma intrigantnu temu – kako izraziti sebe i zanemariti traumatična iskustva kojima je svaki mladi čovjek izložen u svom formativnom razdoblju, kako u obitelji, tako i među vršnjacima u školi i društvu.
Pođite na putovanje s osobom koja će podijeliti svoja iskustva čitanja sebe i drugih u nastojanju da podijeli trenutke osjetilne spoznaje s vama.

TEKST: Gabrijel Perić, Robert Raponja
REŽIJA: Robert Raponja
DRAMATIZACIJA: Tatjana Šuput Raponja
LIKOVNOST: Ria Trdin
IGRA: Gabrijel Perić

Ulaznice se kupuju na blagajni prije predstave ili online, a rezervacija je moguća putem maila (klz@klz.hr).

Cijena ulaznice je 6,50 eura, a za učenike, studente i umirovljenike 3,50 eura.

 
Nastavi čitati

magazin

Jeftino voće čuva mozak i srce: Ima ga na svakom koraku i pravo je zlato

Objavljeno

-

By

Pexels

Brusnica, jedna od najdragocjenijih namirnica kada je u pitanju zdravlje.

Jedno malo, ali moćno voće – brusnica, možda je ključ za očuvanje pamćenja i prevenciju demencije!

Znanstvenici s britanskog Sveučilišta East Anglia otkrili su da svakodnevna konzumacija brusnica može biti ključ za poboljšanje pamćenja, usporavanje razvoja demencije pa čak i smanjenje “lošeg” kolesterola, prenosi Krstarica.

Studija je pratila 60 zdravih ispitanika 12 tjedana, od kojih je polovica svakodnevno konzumirala prah brusnice, dok je druga polovica dobivala placebo.

Rezultati su bili iznenađujući – ispitanici koji su konzumirali brusnice pokazali su značajno poboljšanje pamćenja svakodnevnih događaja, bolju prokrvljenost mozga pa čak i smanjenje razine “lošeg” kolesterola.

Dr. David Vauzour, voditelj istraživanja, ističe kako je ovo jedna od prvih studija koja istražuje dugoročni utjecaj brusnica na kognitivne sposobnosti i zdravlje mozga.

Rezultati su vrlo ohrabrujući i mogu poslužiti kao temelj za buduća istraživanja o utjecaju brusnica i sličnog bobičastog voća na zdravlje mozga.

Brusnice su poznate po svojoj moći u borbi protiv slobodnih radikala u tijelu, zahvaljujući antioksidansima poput vitamina C i E, kao i flavonoidima.

Osim toga, bogate su vlaknima koja mogu pomoći u promicanju zdrave probave i održavanju zdravlja urinarnog trakta.

Ove male bobice možda kriju veliku tajnu očuvanja našeg uma i tijela u budućnosti!

 
Nastavi čitati

magazin

VEČERAS NA VIŠNJIKU: Koncert “Lord of the dance” – upute za ulazak publike

Objavljeno

-

By

Večeras u 20 sati u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održava se glazbeni spektakl, “LORD OF THE DANCE”.

Tim povodom donosimo nekoliko korisnih informacija kako bi ulazak posjetitelja u dvoranu protekao što jednostavnije i bez poteškoća:

PRODAJA ULAZNICA NA DAN KONCERTA (ponedjeljak, 27. svibnja, 2024.) –  blagajna ŠC Višnjik od 18.00 do 21.00

PREDVIĐENI ULAZAK PUBLIKE: od 19.00 sati.

UPUTSTVA ZA ULAZAK PUBLIKE NA SLJEDEĆE POZICIJE:

PARTER i VIP TELESKOP – ulazi u prizemlju između Ulaza B i C

TRIBINE i TELESKOPI A-B i C-D – Ulazi B i C (na katu)

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu