Connect with us

magazin

Mjesečni horoskop za listopad: Škorpione čeka vrlo plodan mjesec, Strijelac će bukvalno moći „pomicati planine“!

Objavljeno

-

Foto: Pexels

Ovan

Za mnoge Ovnove, listopad/oktobar 2022. će biti vrlo težak period. Suočit će se s nizom izazova koji na prvi pogled nemaju rješenje. Intuicija će vam pomoći da se nosite sa kaosom u poslovima i brigama.

Unutrašnji glas predlaže što da odmah poduzmete, a što da odložite za kasnije. Imat ćete velike ambicije u karijeri.

Sreća će ipak na kraju biti na vašoj strani: sudbina će vam pokazati alternativne mogućnosti, a vi ćete moći da napravite pravi potez. Ipak, nemojte rasipati energiju na sitnice. Izaberite nekoliko najznačajnijih projekata i bavite se njima.

U ljubavi Ovnovi će željeti sakriti svoje osjećaje i neće željeti privlačiti pažnju na sebe. Bit ćete neočekivano stidljivi i nećete moći preuzeti inicijativu. Ali, prava ljubav će čekati koliko je potrebno.

Shvatit ćete da su mnogi vaši strahovi bili neopravdani.

Bik

U listopadu/oktobru se Biku savjetuje da ne žuri, kako se ne bi suočio s velikim izazovima. Međutim, pretjerana žurba ionako nije u vašoj prirodi. Polako ali sigurno ćete se izvući iz svih sukoba i pronaći pravo rješenje u svim sumnjivim situacijama.

Na poslu će vam značiti savjeti iskusnijih. Pomoć će doći odakle niste očekivali. Šansa za promjene u karijeri pojavit će se u drugoj polovici listopada.

U osobnom životu sve će se razvijati nervozno i neravnomjerno. Kratki periodi međusobnog razumijevanja bit će zamijenjeni svađama, a harmonija sukobima.

Ali postoji rješenje: ne gubite strpljenje. Vrijeme će samo postaviti sve na svoje mjesto.

Blizanci

Blizancima je vrijeme za briljantne ideje. Sve što smislite u listopadu bit će korisno koliko i jednostavno. Zato samo naprijed, budite kreativni!

Malo je vjerojatno da će biti moguće odmah sprovesti sve planirano, ali početak je već pola bitke. Komunikacijske vještine će biti zamijenjene umorom i razdražljivošću.

Ne prisiljavajte sebe da radite sve i ugodite svima. Odmorite se, opustite se. Ako to ne uradite, vaše zdravlje će trpjeti.

Ljubavne iskre u listopadu bit će usko isprepletene s poslom. Neki Blizanci će moći dobiti preferencije u službi zbog svog šarma. Moguće je lijepo poznanstvo preko posla. Uživajte, ali nemojte da posao trpi.

Rak

U listopadu će Rakovi lako pronaći saveznike da sprovedu bilo koju svoju ideju. Ovaj emotivni znak čekaju profitabilne ponude i zanimljivi projekti.

Neki od njih će biti prilično neočekivani: možda ćete morati istraživati nove pravce. Sredinom mjeseca bit će vam potrebna sva vaša odlučnost i hrabrost da obranite svoj stav. Nemojte se voditi emocijama: odluke treba donositi svježeg uma.

Mnogi Rakovi su u iskušenju kada je riječ o novcu. Možda ćete potrošiti više nego što imate. Otplata duga neće biti laka.

Na osobnom planu, Rakovi će naći mir i udobnost. Listopad je vrijeme jesenje romantike i lijepih noći u društvu obitelji. Tijekom ovog perioda, u svom partneru ćete pronaći sve što vam je potrebno da biste se osjećali sretno.

Lav

Listopad neće donijeti značajnije promjene Lavovima. Međutim, činit će vam se da će se dogoditi nešto što će vam promijeniti život. Na tragu ovog osjećaja učinit ćete toliko toga da ćete nadmašiti sebe. A nagrada vas neće natjerati da čekate.

Druga dekada mjeseca bit će izuzetno povoljna za putovanja i stjecanje novih znanja. Putovanje će biti ne samo ugodno, već i korisno. A stečene vještine i sposobnosti odmah ćete početi primjenjivati u praksi. Zahvaljujući tome, vaš autoritet u timu će još više rasti.

Osobni odnosi će se dobro razvijati, ali neće biti moguće potpuno izbjeći kritične trenutke. Stare pritužbe mogu biti uzrok nesuglasica.

Da biste ublažili napetost, prvo napravite kompromis. Vaš partner će cijeniti vašu velikodušnost i istom mjerom će odgovoriti u budućnosti.

Djevica

Najzanimljiviji događaji održat će se u prvoj polovici listopada. Ono što se događa navest će mnoge Djevice na pomisao da zaslužuju više nego što imaju. Uspjeh će doći onima koji jasno formuliraju cilj i ulažu sve napore da ga postignu.

Sredinom mjeseca Djevicama će biti teško da se usredotoče na obaveze i zadatke. Moguća su nepredviđena kašnjenja, birokratska kašnjenja i svakakve nedosljednosti koje prilično kvare raspoloženje.

Možda ste umiješani u tuđe intrige i bit će vrlo teško iznova izgraditi svoju reputaciju. Krajem mjeseca će ipak ponovno puhati vjetrovi promjena.

To će utjecati na sva područja, ali najviše na ona u kojima sami želite nešto popraviti. U ovom trenutku su mogući veliki novčani prihodi i profitabilne ponude, zahvaljujući kojima možete bukvalno okrenuti svoj život za 180 stupnjeva.

Vaga

U listopadu će Vaga imati mnogo toga za razmišljanje i preispitivanje. Zvijezde vam daju priliku da iznova pogledate poznate stvari i preispitate svoje životne prioritete. To može dovesti do skoro potpune promjene u krugu komunikacije.

Sredinom listopada Vage će razmišljati o promjeni posla. Imat ćete zanimljive ponude, ali stvari neće teći tako jednostavno. Pažljivo donosite odluke kako se kasnije ne biste kajali.

Ne fokusirajte se previše na budućnost – bolje razmislite što možete uraditi ovdje i sada.

Na ljubavnom planu, Vagu čeka potpuna harmonija. U listopadu ćete moći osvojiti osobu koja vam se sviđa, a ugodna poznanstva mogu prerasti u burne osjećaje i nježne romantične veze.

Za one koji žele promijeniti svoj bračni status, listopad će biti savršeno vrijeme.

Škorpion

Škorpione čeka vrlo plodan i bogat mjesec. Sve će se početi događati od prvog dana. Pokušaji da se situacija stavi pod kontrolu neće uspjeti.

Pustite da vas tok života vodi i prilagodite se događajima. Rješenja će doći sama od sebe.

Sredinom mjeseca mogući su problemi s novcem. Mogu se odnositi na stare dugove, neopravdanu potrošnju ili poreze. Budite praktični kada je riječ o financijama.

U ljubavnom životu vaša jača strana trebaju biti strpljenje i uzdržanost. Očekuje vas puno razgovora, potrebno vam je strpljenje.

Strijelac

Strijelac će u listopadu moći bukvalno pomicati planine. Ovaj mjesec će biti jedan od najuspješnijih ove godine. Uspjet ćete ispuniti nekoliko dugogodišnjih želja, uhvatiti se u koštac s negativnim ljudima u jednom naletu i značajno poboljšati svoje financijsko stanje.

Ali ne budite arogantni: putevi sudbine su promjenjivi. Sačuvajte pozitivan duh i optimizam bez obzira na promjene.

Prijatelji i obitelj će vas razveseliti. Kraj mjeseca je vrijeme za brigu o kući i životu. Tijekom ovog perioda velike kupovine i ulaganja u nekretnine bit će uspješne.

Jarac

Jarci će mnogo postići ako ne gube vrijeme. U listopadu vas očekuju ugodna otkrića, poslovni pomaci i novi početci. Druga dekada mjeseca bit će povoljan period. Inspiraciju će vam dati stari snovi i hobiji.

U trećoj dekadi listopada Jarci su u opasnosti da budu uvučeni u sumnjive projekte. Da biste izbjegli probleme, slobodno recite “ne” tamo gdje vam ovaj unutrašnji glas šapuće.

Držite se plana i zapamtite da su sve dobre stvari jednostavne i jasne, a tamo gdje ima neobičnosti, uvijek nešto nije u redu.

Posljednjih dana u mjesecu nađite vremena za kućne poslove. Nemojte biti pretjerano grubi prema voljenim osobama – njima je potrebna podrška.

Vodenjak

U listopadu Vodenjaci neće moći izbjeći gužvu. Morat ćete završiti gomilu nedovršenih poslova, kako svoje, tako i tuđe probleme. Kreativan pristup svemu što se događa pomaže vam da napredujete.

Ali ipak imajte na umu – s najtežim zadatcima ćete se morati sami nositi. Vaša upornost će vam pomoći da uspijete u karijeri. Ne razbacujte obećanja – sve će se morati ispuniti pa čak i udvostručiti.

Vodenjaci koji rade s ljudima moći će mnogo postići zahvaljujući svojoj karizmi.

Druga polovica mjeseca obećava putovanja na kojima Vodenjaci mogu upoznati srodnu dušu. Vodenjaci koji su u vezi, pronaći će s partnerom zajednički jezik.

Ribe

Ribe trebaju biti strpljive – očekuje se da će mjesec biti izazovan. Vaša snaga bit će testirana sa svih strana. Sredinom mjeseca poželjet ćete se izolirati, biti sami, ali ćete krajem mjeseca imati niz pozitivnih doživljaja.

Treća dekada mjeseca donijet će niz uspješnih stvari koje će vam donijeti sreću. Posljednjih dana u mjesecu sve će doći na svoje mjesto.

Možete napraviti mnogo za svoju budućnost, a posebno vam znači podrška voljenih osoba.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

URBOFON LIVE / Glazbeni arhitekti u Providurovoj: Zagrebački indie rockeri Orvel pozivaju na energičnu svirku i ples

Objavljeno

-

By

Ne propustite priliku biti dijelom još jedne glazbene čarolije u okviru cjelogodišnjeg koncertnog programa Urbofon Live, koju će 11. svibnja u Providurovoj palači prirediti Orvel.

Zagrebački indie rock bend osnovan 2011. godine, po prvi put će zasvirati pred zadarskom publikom i pokazati zašto svojim glazbenim izričajem ostavlja neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni.

Frontmen Igor Ilić (električna gitara, bas gitara, bubnjevi i sintesajzer), Marko Čorokalo (bas gitara), Petar Novak (bubnjevi, električna gitara, bas gitara), Karlo Uchytil (sintesajzer i električna gitara) i Marko Jankek (električna gitara) već više od desetljeća pronose svježinu i pozitivnu energiju domaćim eterom spajajući elemente rocka, indie rocka, art rocka i synth popa kreirajući pritom svoj prepoznatljivi zvuk.

Ponosni su vlasnici triju studijskih albuma “Dani” (2015.), “Div” (2019.) i “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu” (2022.), ali i dviju nominacija za najbolje video uratke – “Ovo nije zapad” nominiran 2015. za najbolji spot godine i montažu na Split spot festivalu i “2020” nominiran za najbolji Indie video na Adria Muzzik Video Awards 2020. godine.

Uz to, njihov posljednji album “Priče o putovanjima i stajanju na mjestu” priskrbiojeOrvelu nagradu Moj prvi Music Pub, u istoimenoj glazbenoj emisiji Hrvatskog radija, za grupu godine.

Ne propustite doživjeti Orvel uživo jer nas na svom premijernom nastupu u Zadru momci vode kroz presjek svoja tri albuma i garantiraju vrhunsku glazbenu večer.

Koncert se održava 11. svibnja 2024. godine u polivalentnoj dvorani Providurove palače u Zadru, s početkom u 21 sat.

Za osvježenje se brine Varoška Pivovara.

Ulaznice po cijeni od 5 EUR mogu se kupiti:

putem Entrio sustava za prodaju ulaznica

u Udruzi Prizma na adresi Ul. Nadbiskupa Nikole Matafara 2, Zadar od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati,

na ulazu u Polivalentnu dvoranu Providurove palače na dan koncerta od 20 sati.

O Urbofon Live programu

Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru. Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje. Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija, Hrvatskog društva skladatelja i Turističke zajednice Grada Zadra, a održava se u suradnji s Koncertnim uredom Zadar i uz podršku Varoške Pivovare, Papice i Centra nezavisne kulture Zadar.

 
Nastavi čitati

magazin

SV. FILIP I JAKOV: M.O.R.T., Kriptidi i Rich Man na ovogodišnjem izdanju Fjaka Film Festivala

Objavljeno

-

By

Nakon brojnih festivalskih i klupskih nastupa, slavlje će ovogodišnjeg izdanja Fjaka Film Festivala u subotu 04.05. u 22:00 h hrabro zaokružiti ponajbolji rock bend u Hrvatskoj; M.O.R.T. Opasni riffovi, razorna ritam sekcija, sirova svirka i katarzična izvedba sigurno će ujediniti energiju benda i publike. “Meni se skače” “Samo se ti smiji”, “Mali Isus”, “Buka u glavi”, “Draga majko”, “Nibiru”, “Nina”, “Na cesti”, “Plamen što kriješ” i “Olovni vojnici” odjekivat će kinom u Sv. Filip i Jakovu.

Od albuma prvijenca, “Vrhunsko dno” 2012. godine, M.O.R.T. iza sebe broji više od 400 koncerata i nastupe izvan regije. Između ostalog, može se izdvojiti mini-turneja u Londonu, Liverpoolu, Irskoj, kao i nastup u bugarskom Plovdivu 2018. godine. Bend je također nekoliko puta bio nominiran i za Porin 2015. godine. Osim nominacije za najboljeg izvođača godine, bendov treći studijski album, “Tužna kocka” nominiran je za rock album godine.

Zadarski autorski bendovi

Danas nas pak očekuje nastup dva vrhunska zadarska autorska benda; “Kriptidi” i “Rich Man”.

“Rich Man” je osnovan 2015. godine u Zadru s idejnim ciljem sviranja blues-rock klasika kao uvertira za stvaranje autorskih pjesama. Prva postavka benda djeluje kao četvorka a nedugo zatim u bend dolazi Renata Železnjak kao vokal te donosi svoje autorske materijale. Spletom okolnosti sredinom 2016. godine bend nastavlja s radom kao duo (Renata Železnjak i Marin Perica) te Renata uz vokal preuzima gitaru i i usnu harmoniku. Kao dvojac, zajedno rade na autorskom materijalu, predstavljajući tzv. “minimalizam”, nastupajući po koncertima i festivalima. Početkom 2018. godine bendu se priključuje basist Luka Baranović, a zatim od 2019.- 2023. godine zamjenjuje ga basist Eduard Plećaš. Ponovna izmjena događa se 2024. godine kada se bendu pridružuje basist Igor Punoš.

Bend je do sada nastupao na mnogim festivalima autorskih bendova (u sklopu festivala “Čuješ” u Ksetu, “St-art-u u Splitu, Kingfestu u Kninu, Rastok Festu u BiH…), motorijadama i gitarijadama u Zadru, Kninu, Splitu, Osijeku. Svoj prvi nastup bend je obilježio na “Summer Mul Blues” festivalu u Salima. 

“Kriptidi” su se pojavili u Zadru krajem 2016. godine. Taj bend čine iskusni članovi koji već godinama djeluju na underground sceni a ulogu frontmena preuzeo je zadarski underground pjesnik i kantautor Roberto Vodanović „Čopor” čiji su atmosferični, nadrealni i angažirani tekstovi istovremeno prožeti jezom svakidašnjice, pobunom, ali i suptilnim humorom. “Kriptidi” su glazbeno putovanje u nepoznato čak i dobrim poznavateljima rock glazbe. Može se reći da njihova glazba uključuje izvjesne elemente bluesa, punka, noise-a i apsurdnog popa, ali zasigurno će svaki slušatelj imati svoj doživljaj ovog unikatnog benda.

7. FJAKA film festival održava se u prostorijama DKC Kina Sv. Filip i Jakov u organizaciji udruge Super 8, a ove godine će svi filmoljupci i ljubitelji dobre svirke imati priliku uživati u projekciji kultnog filma “Carrie” i dva nova klasika žanra; “Ready or Not” i “Descent”, ali i u hrani, piću te svirkama tri navedena benda.

PROGRAM

Petak, 3. svibnja

18:30   Otvorenje: izložba filmskih plakata

19:00   Ready or Not (2019), 95 min

21:00   Descent (2005), 99 min

22:30   Svirka: “KRIPTIDI” & “RICH MAN” (ZD)

Subota, 4. svibnja

19:00   Otvorenje: izložba filmskih plakata

20:00   Carrie (1976), 98 min

21:30   Razgovor s dr.sc. Jelenom Kupsjak

            Tema: Tjelesna autonomija i horor

22:00   Svirka: M.O.R.T.                                

Ulaz na sve sadržaje je besplatan.

Festival se održava po pokroviteljstvom Općine i Turističke zajednice Sv. Filip i Jakov te udruge “Napredak”.


 
Nastavi čitati

magazin

Kako prepoznati psihopata za samo pet minuta: Psihijatri primjenjuju ove trikove

Objavljeno

-

By

Pexels

Psihijatar otkriva brzi trik za otkrivanje psihopata!

Nitko ne želi biti okružen psihopatima, ali kako ih prepoznati? Prema članku u Inc. Magazine, postoji nekoliko znakova koje možete primijetiti u roku od 5 minuta, prenosi krstarica.com.

Psihopati vole razgovarati o određenim temama

Psihopati se često fokusiraju na razgovore o hrani, seksu i novcu, a manje spominju obitelj, religiju i duhovnost. Ako primijetite da netko često ističe svoje fizičke užitke ili materijalno bogatstvo, možda je vrijeme da budete oprezni.

Psihopati imaju planove, ali im često nedostaje akcije

Imaju izuzetno visoko mišljenje o sebi i često sebe vide kao središnju figuru. Iako navode svoje ciljeve, često nemaju konkretnu strategiju za njihovo postizanje. To je suprotno od uspješnih pojedinaca koji detaljno planiraju svoje korake prema cilju.

Psihopati ne oponašaju neverbalne izraze drugih

Empatične osobe često oponašaju neverbalne signale sugovornika, ali psihopati ne. Egocentrični su i ne reagiraju na tuđe signale.

Psihopati su usmjereni na nagrade pod svaku cijenu

Mozak psihopata reagira na nagrade s puno više dopamina nego mozak prosječne osobe, što ih čini posebno motiviranima da traže nagrade.

Psihopati vole raditi za loše šefove

Zbog nedostatka empatije, psihopati mogu napredovati pod zahtjevnim i arogantnim šefovima jer se ne uzbuđuju zbog stresa ili neprijateljskog ponašanja.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu