Connect with us

magazin

Mjesečni horoskop za listopad: Škorpione čeka vrlo plodan mjesec, Strijelac će bukvalno moći „pomicati planine“!

Objavljeno

-

Foto: Pexels

Ovan

Za mnoge Ovnove, listopad/oktobar 2022. će biti vrlo težak period. Suočit će se s nizom izazova koji na prvi pogled nemaju rješenje. Intuicija će vam pomoći da se nosite sa kaosom u poslovima i brigama.

Unutrašnji glas predlaže što da odmah poduzmete, a što da odložite za kasnije. Imat ćete velike ambicije u karijeri.

Sreća će ipak na kraju biti na vašoj strani: sudbina će vam pokazati alternativne mogućnosti, a vi ćete moći da napravite pravi potez. Ipak, nemojte rasipati energiju na sitnice. Izaberite nekoliko najznačajnijih projekata i bavite se njima.

U ljubavi Ovnovi će željeti sakriti svoje osjećaje i neće željeti privlačiti pažnju na sebe. Bit ćete neočekivano stidljivi i nećete moći preuzeti inicijativu. Ali, prava ljubav će čekati koliko je potrebno.

Shvatit ćete da su mnogi vaši strahovi bili neopravdani.

Bik

U listopadu/oktobru se Biku savjetuje da ne žuri, kako se ne bi suočio s velikim izazovima. Međutim, pretjerana žurba ionako nije u vašoj prirodi. Polako ali sigurno ćete se izvući iz svih sukoba i pronaći pravo rješenje u svim sumnjivim situacijama.

Na poslu će vam značiti savjeti iskusnijih. Pomoć će doći odakle niste očekivali. Šansa za promjene u karijeri pojavit će se u drugoj polovici listopada.

U osobnom životu sve će se razvijati nervozno i neravnomjerno. Kratki periodi međusobnog razumijevanja bit će zamijenjeni svađama, a harmonija sukobima.

Ali postoji rješenje: ne gubite strpljenje. Vrijeme će samo postaviti sve na svoje mjesto.

Blizanci

Blizancima je vrijeme za briljantne ideje. Sve što smislite u listopadu bit će korisno koliko i jednostavno. Zato samo naprijed, budite kreativni!

Malo je vjerojatno da će biti moguće odmah sprovesti sve planirano, ali početak je već pola bitke. Komunikacijske vještine će biti zamijenjene umorom i razdražljivošću.

Ne prisiljavajte sebe da radite sve i ugodite svima. Odmorite se, opustite se. Ako to ne uradite, vaše zdravlje će trpjeti.

Ljubavne iskre u listopadu bit će usko isprepletene s poslom. Neki Blizanci će moći dobiti preferencije u službi zbog svog šarma. Moguće je lijepo poznanstvo preko posla. Uživajte, ali nemojte da posao trpi.

Rak

U listopadu će Rakovi lako pronaći saveznike da sprovedu bilo koju svoju ideju. Ovaj emotivni znak čekaju profitabilne ponude i zanimljivi projekti.

Neki od njih će biti prilično neočekivani: možda ćete morati istraživati nove pravce. Sredinom mjeseca bit će vam potrebna sva vaša odlučnost i hrabrost da obranite svoj stav. Nemojte se voditi emocijama: odluke treba donositi svježeg uma.

Mnogi Rakovi su u iskušenju kada je riječ o novcu. Možda ćete potrošiti više nego što imate. Otplata duga neće biti laka.

Na osobnom planu, Rakovi će naći mir i udobnost. Listopad je vrijeme jesenje romantike i lijepih noći u društvu obitelji. Tijekom ovog perioda, u svom partneru ćete pronaći sve što vam je potrebno da biste se osjećali sretno.

Lav

Listopad neće donijeti značajnije promjene Lavovima. Međutim, činit će vam se da će se dogoditi nešto što će vam promijeniti život. Na tragu ovog osjećaja učinit ćete toliko toga da ćete nadmašiti sebe. A nagrada vas neće natjerati da čekate.

Druga dekada mjeseca bit će izuzetno povoljna za putovanja i stjecanje novih znanja. Putovanje će biti ne samo ugodno, već i korisno. A stečene vještine i sposobnosti odmah ćete početi primjenjivati u praksi. Zahvaljujući tome, vaš autoritet u timu će još više rasti.

Osobni odnosi će se dobro razvijati, ali neće biti moguće potpuno izbjeći kritične trenutke. Stare pritužbe mogu biti uzrok nesuglasica.

Da biste ublažili napetost, prvo napravite kompromis. Vaš partner će cijeniti vašu velikodušnost i istom mjerom će odgovoriti u budućnosti.

Djevica

Najzanimljiviji događaji održat će se u prvoj polovici listopada. Ono što se događa navest će mnoge Djevice na pomisao da zaslužuju više nego što imaju. Uspjeh će doći onima koji jasno formuliraju cilj i ulažu sve napore da ga postignu.

Sredinom mjeseca Djevicama će biti teško da se usredotoče na obaveze i zadatke. Moguća su nepredviđena kašnjenja, birokratska kašnjenja i svakakve nedosljednosti koje prilično kvare raspoloženje.

Možda ste umiješani u tuđe intrige i bit će vrlo teško iznova izgraditi svoju reputaciju. Krajem mjeseca će ipak ponovno puhati vjetrovi promjena.

To će utjecati na sva područja, ali najviše na ona u kojima sami želite nešto popraviti. U ovom trenutku su mogući veliki novčani prihodi i profitabilne ponude, zahvaljujući kojima možete bukvalno okrenuti svoj život za 180 stupnjeva.

Vaga

U listopadu će Vaga imati mnogo toga za razmišljanje i preispitivanje. Zvijezde vam daju priliku da iznova pogledate poznate stvari i preispitate svoje životne prioritete. To može dovesti do skoro potpune promjene u krugu komunikacije.

Sredinom listopada Vage će razmišljati o promjeni posla. Imat ćete zanimljive ponude, ali stvari neće teći tako jednostavno. Pažljivo donosite odluke kako se kasnije ne biste kajali.

Ne fokusirajte se previše na budućnost – bolje razmislite što možete uraditi ovdje i sada.

Na ljubavnom planu, Vagu čeka potpuna harmonija. U listopadu ćete moći osvojiti osobu koja vam se sviđa, a ugodna poznanstva mogu prerasti u burne osjećaje i nježne romantične veze.

Za one koji žele promijeniti svoj bračni status, listopad će biti savršeno vrijeme.

Škorpion

Škorpione čeka vrlo plodan i bogat mjesec. Sve će se početi događati od prvog dana. Pokušaji da se situacija stavi pod kontrolu neće uspjeti.

Pustite da vas tok života vodi i prilagodite se događajima. Rješenja će doći sama od sebe.

Sredinom mjeseca mogući su problemi s novcem. Mogu se odnositi na stare dugove, neopravdanu potrošnju ili poreze. Budite praktični kada je riječ o financijama.

U ljubavnom životu vaša jača strana trebaju biti strpljenje i uzdržanost. Očekuje vas puno razgovora, potrebno vam je strpljenje.

Strijelac

Strijelac će u listopadu moći bukvalno pomicati planine. Ovaj mjesec će biti jedan od najuspješnijih ove godine. Uspjet ćete ispuniti nekoliko dugogodišnjih želja, uhvatiti se u koštac s negativnim ljudima u jednom naletu i značajno poboljšati svoje financijsko stanje.

Ali ne budite arogantni: putevi sudbine su promjenjivi. Sačuvajte pozitivan duh i optimizam bez obzira na promjene.

Prijatelji i obitelj će vas razveseliti. Kraj mjeseca je vrijeme za brigu o kući i životu. Tijekom ovog perioda velike kupovine i ulaganja u nekretnine bit će uspješne.

Jarac

Jarci će mnogo postići ako ne gube vrijeme. U listopadu vas očekuju ugodna otkrića, poslovni pomaci i novi početci. Druga dekada mjeseca bit će povoljan period. Inspiraciju će vam dati stari snovi i hobiji.

U trećoj dekadi listopada Jarci su u opasnosti da budu uvučeni u sumnjive projekte. Da biste izbjegli probleme, slobodno recite “ne” tamo gdje vam ovaj unutrašnji glas šapuće.

Držite se plana i zapamtite da su sve dobre stvari jednostavne i jasne, a tamo gdje ima neobičnosti, uvijek nešto nije u redu.

Posljednjih dana u mjesecu nađite vremena za kućne poslove. Nemojte biti pretjerano grubi prema voljenim osobama – njima je potrebna podrška.

Vodenjak

U listopadu Vodenjaci neće moći izbjeći gužvu. Morat ćete završiti gomilu nedovršenih poslova, kako svoje, tako i tuđe probleme. Kreativan pristup svemu što se događa pomaže vam da napredujete.

Ali ipak imajte na umu – s najtežim zadatcima ćete se morati sami nositi. Vaša upornost će vam pomoći da uspijete u karijeri. Ne razbacujte obećanja – sve će se morati ispuniti pa čak i udvostručiti.

Vodenjaci koji rade s ljudima moći će mnogo postići zahvaljujući svojoj karizmi.

Druga polovica mjeseca obećava putovanja na kojima Vodenjaci mogu upoznati srodnu dušu. Vodenjaci koji su u vezi, pronaći će s partnerom zajednički jezik.

Ribe

Ribe trebaju biti strpljive – očekuje se da će mjesec biti izazovan. Vaša snaga bit će testirana sa svih strana. Sredinom mjeseca poželjet ćete se izolirati, biti sami, ali ćete krajem mjeseca imati niz pozitivnih doživljaja.

Treća dekada mjeseca donijet će niz uspješnih stvari koje će vam donijeti sreću. Posljednjih dana u mjesecu sve će doći na svoje mjesto.

Možete napraviti mnogo za svoju budućnost, a posebno vam znači podrška voljenih osoba.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

FOTOGALERIJA / Đir po gradu sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

magazin

FESTIVAL ZNANOSTI U KINO ZONI: U srijedu hvaljeni dokumentarac “Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta”

Objavljeno

-

By

Pred nama je novo izdanje Festivala znanosti i nadamo se da ste spremni za nove izazove u popularizaciji znanosti. Glavna tema ovogodišnjeg festivala je INTELIGENCIJA. Kino zona se i ove godine priključuje manifestaciji uz projekciju hvaljenog dokumentarnog filma ”Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta” za Oscara nominiranog slavnog njemačkog redatelja Wernera Herzoga koji je na rasporedu u srijedu 24. travnja!

U filmu ”Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta”, redatelj nam prikazuje virtualni svijet od njegovih početaka do krajnjih dosega, a digitalni krajolik istražuje jednako znatiželjno i maštovito kao što je dočarao raznolike zemaljske destinacije.

Od Amazone do Sahare, od Južnog pola do australskih divljina. Herzog gledatelja vodi na putovanje kroz niz provokativnih razgovora koji otkrivaju kako je svijet interneta promijenio doslovno cjelokupno funkcioniranje stvarnog svijeta – od poslovanja do obrazovanja, od putovanja u svemir do zdravstva, kao i samu srž naših privatnih odnosa…  

Werner Herzog širem je dijelu publike prvenstveno poznat po napetim dramama, bizarnim likovima i turbulentnom  odnosu s omiljenim mu glumcem Klausom Kinskim, no Herzog je također i vrstan i nagrađivan dokumentarist, a to još jednom dokazuje i s filmom ”Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta”. U vremenima kad smo svi manje-više ovisni o virtualnom svijetu i internetu, Herzog nas kroz jednu posebnu filmsku vremensku kapsulu vodi iz prošlosti u budućnost i otkriva sve čari i mane ovog fenomena bez kojeg su nam životi postali nezamislivi.

Projekcija filma ”Tko bi rekao: Fantazije umreženog svijeta” održava se u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, a film gledamo u srijedu, 24. travnja s početkom od 18h u Koncertnoj dvorani Kneževe palače. ULAZ NA PROJEKCIJU JE SLOBODAN!

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade “Kultura nova”, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar

 
Nastavi čitati

magazin

NP PAKLENICA / U subotu penjački maraton “From dawn to dusk 2024”. Još se stignete prijaviti…

Objavljeno

-

By

foto: NP Paklenica

Iz NP Paklenica podsjećaju da su prijave za penjački maraton otvorene do 25. travnja 2024.

Više informacija potražite na https://shorturl.at/uOQ18

“Radujemo se Vašem sudjelovanju, a nakon maratona i proglašenja pobjednika, jamčimo dobru zabavu na Trgu Marasovića uz svirku Cry Babies”, stoji u objavi iz NP.

UVJETI SUDJELOVANJA NA PENJAČKOM MARATONU „PAKLENICA FROM DAWN TO DUSK 2024“

Natjecati se mogu samo osobe s napunjenih 18 godina

Natjecatelji se prijavljuju u tri kategorije (muški parovi, ženski parovi i mješoviti parovi)

Natjecatelji su dužni poslati (ili donijeti sa sobom) Izjavu da u natjecanju sudjeluju na vlastitu odgovornost

Prijave se primaju do 25. travnja 2024.

Startnina za natjecanje iznosi 20 € po timu i plaća se u gotovini

Uplata startnine može se izvršiti u danima prije natjecanja u Upravi NP Paklenica u Starigrad – Paklenici (od 13:00 do 15:00 sati) ili 27. travnja (subota) od 6:30 do 7:00 sati na info pultu u kanjonu Velike Paklenice. Startnina (kotizacija) uključuje majicu i materijale za natjecanje.

PRAVILA NATJECANJA

Natjecanje će se održati u subotu 27. travnja 2024. od 7:00 do 19:00 sati

Cilj natjecanja je popeti što više smjerova u zadanom vremenskom razdoblju

Natjecanje će se odvijati u tri kategorije (muški parovi, ženski parovi i mješoviti parovi)

Obavezno je korištenje standardne certificirane penjačke opreme, uključujući i kacigu

Prije samog početka natjecanja natjecatelji se trebaju prijaviti u kojoj kategoriji će se natjecati

Parovi (timovi) moraju od početka do kraja natjecanja zajedno penjati (penjač/osiguravatelj)

Prilikom prijave podijelit će se liste u koje će natjecatelji upisivati rezultate

Za svaki smjer, penjač upisuje broj bodova prema bodovnoj tablici

Boduje se samo smjer ispenjan slobodno, u vodstvu (nije dozvoljeno penjanje na top rope)

U dugim smjerovima penjači se mogu izmjenjivati u vodstvu, a upisuju im se bodovi za svaku dužinu koju su ispenjali slobodno

Penjanje je dozvoljeno u svim sektorima

Svaki smjer se može penjati samo jednom (kod parova svaki član tima može ponoviti isti smjer kao i njegov partner, ali mora ga ponoviti slobodno)

Na natjecanju nema sudaca, zasnovano je na fair play-u

Organizatori će na kraju natjecanja prikupiti liste, obraditi podatke i proglasiti pobjednike

Liste parova (timova) koji su ispenjali manje od 10 smjerova/10 dužina u dugim smjerovima /ekvivalent kombinacije kratkih i dugih smjerova, se neće obrađivati.

Organizator zadržava pravo promjene ovih Pravila, a o tome će svi sudionici biti pravodobno obaviješteni objavom izmijenjenih Pravila.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu