Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIOPĆENJE IZ HDZ-a “Jedina politika Rubeše, Marka i Enija je ‘što gore, to bolje’. Ovome će gradu nanijeti neprocjenjivu štetu!”

Objavljeno

-

“ŠTO IMA NOVO U GRADSKOM VIJEĆU GRADA ZADRA?” naslov je novog priopćenja iz zadarskog HDZ-a. U nastavku ga u cijelosti prenosimo:

“Da parafriziramo slavnog Remarquea – u vijećnici „Kod Marka“ ništa novo! Tamo i dalje caruju psovanje, vika, dernjava, upadanje u riječ. Prostačenje, primitivizam i ignorantstvo pojedinih vijećnika, uz svesrdnu pomoć „njihova“ predsjednika Marka Vučetića, dobili su nažalost svoj puni legitimitet u Gradskome vijeću. Poslovnik o radu Vijeća utopio se u moru frustracija, destrukcije i manjka kućnog odgoja.

Tužno je i žalosno da danas imamo Gradsko vijeće u kojemu predsjednik režira, a glavni glumci Rubeša, Radeta i društvo pretvaraju predstavničko tijelo svih Zadranki i Zadrana u balkansku krčmu kakvu danas više ne bi mogao izmaštati ni sam Miroslav Krleža.

Pretvorivši Gradsko vijeće u svoju konobu u kojoj je „njegovim“ vijećnicima dopuštena apsolutna sloboda ponašanja i verbalnog vrijeđanja, Marko Vučetić je srozao ugled i dostojanstvo ovog važnog tijela do razine najnižih strasti kakva se ne pamti u suvremenoj zadarskoj povijesti.

Kako bi vijećnica što više nalikovala konobi „Kod Marka“, potrudio se i promijeniti Poslovnik kako bi ove tragikomične predstave postale službena politika aktualne „većine“. Njima je ionako svejedno kakav će biti Poslovnik, kad će svaki tumačiti po svojoj volji, kao što i brojanje do tri računaju po potrebi kako hoće. Tako je naš šef konobe Marko u prvih šest točaka dnevnog reda izrekao Rubeši pet opomena, naravno bez posljedica. Sve je u toj konobi relativno, čak i brojke.

I tako naš Marko eksperimentira sa „svojim“ vijećnicima lutajući od lakrdije do lakrdije, pušta svoje glavne jurišnike Rubešu i Radetu da odrade „prljavi“ posao. Pritom, naravno, računajući uvijek na Ričarda koji igra sporednu ulogu na koju ga je sveo superstar ove konoba-predstave Ante Rubeša. Znala se s Ričardom prije dogoditi i neka komedija, ali ga sada viđamo tek kako epizodno nastupa isključivo u – tragediji.

Kao što se moglo očekivati, u loncu „Kod Marka“ nije se skuhalo ništa novo. Na meniju i dalje samo psovke, dreka, vrijeđanja.

Prvo je, zajedničkim igrokazima SDP-a, AM i liste Enija Meštrovića, s dnevnog reda skinuta izrada DPU-a Tehničkog školskog centra, a što je ključni uvjet za gradnju školske dvorane i legalizaciju objekta u kojoj se nalazi školska radionica.

Zatim su konačno ukinuli vozni red Liburnijinih autobusa. Našem javnom prijevozniku već su oteli potrebna sredstva kroz proračun za 2022., a sada su nove i moderne gradske autobuse poslali u garažu, uskraćujući tako daljnju financijsku pomoć kvalitetnom gradskom prometu koju prakticiraju svi ozbiljni gradovi.

Usput su, bez ikakvog objašnjenja pogazili svoj stav sa zadnje sjednice GV-a na kojoj su odbili izradu UPU-a neophodnog za gradnju škole u Kožinu, jer – kako kažu – „nisu znali“. I tako, po sistemu „lud zbunjenog“, vijećnik Rubeša koji ima kuću u Kožinu, glasa protiv izgradnje škole u Kožinu!? Dostojno gradskog vijećnika Apsurdistana!

Što iz neznanja i neupućenosti, što iz nevjerice, što iz inata i frustracije, donose tako odluke u ime građana kojima su na izborima zatajili ono najvažnije – da „ne znaju i nisu upućeni“.

Srećom, sve će se to ipak preživjeti, jer oni nisu i neće nikada biti Zadar. Strašno je i pomisliti gdje bi danas bili i što bi ostalo od nas, da su takvi komedijaši odlučivali o razvoju i budućnosti našega grada.

Gradonačelnik i gradska uprava dorasli su i tim njihovim vratolomijama tako da ćemo nastaviti i završiti sve važne projekte – od aglomeracije, poduzetničkog inkubatora, POS-ovih stanova do kompleksa Sv. Nikole i stare Tehničke škole. Otvorit će se i gospodarska zona, i novo gradsko groblje, i Centar za mlade…

Ali, kako dalje s ovakvom većinom u Gradskome vijeću? Teško je reći što će biti dalje, a puno lakše što – neće. Po njima, neće biti gradnje škola, dvorana ni ostalih javnih sadržaja, neće biti bagera na gradilištima, ni asfalta ni instalacija ni drugih projekata.

Jedina politika koju nam je do sada ponudila družba na čelu sa Rubešom, Markom i Eniom je politika „što gore, to bolje“. To je politika koja će, ako se nastavi, ovome gradu nanijeti neprocjenjivu štetu, i od statusa perjanice razvoja kojoj je zavidjela cijela Hrvatska, Zadar će za nekoliko godina gledati u leđa onima kojima smo mi bili uzor.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

RADOVI! U utorak bez vode i dio Privlake!

Objavljeno

-

By

Zbog izvođenja građevinskih radova tvrtke Ludwig Pfeiffer Hoch und Tiefbau GmbH&Co.KG., dana 30.04.2024. godine (utorak), u vremenu od 08:00 pa do 17:00 biti će privremeno obustavljena opskrba vodom u Privlaci u ulicama:

Splitska ulica,

Trogirska ulica,

Put Brtalića,

Ulica Jakova Gotovca,

Put Sebačeva,

Ulica hrvatskog proljeća,

Put Škrapavca, 

Put Bilotinjka, 

Put Mletka, 

Put Mletačkih pomoraca, 

Put Gržanove punte i

Put mula.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Put Bilotinjka  kod kućnog broja 100.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTO) CRKVA SV. FRANE / Proslavljen blagdan zadarskog blaženika Jakova

Objavljeno

-

By

Ove godine, u subotu 27. travnja, u Crkvi Sv. Frane iznimno svečano proslavljen je blagdan jedinog zadarskog blaženika Jakova Zadranina. Slavlje je predvodio fra Tomislav Šanko, provincijal franjevačke zadarske provincije.

Slavlju su uvelike pridonijeli učenici osnovnih škola Zadarske županije, koji su se natjecali u slikanju prizora iz života i rada blaženog Jakova pod motom „Blizu je, blizu“.

Naslov je uzet iz priče po kojoj blaženik nije htio lovcima odati skrovište zeca koji se sklonio pod njegov habit, a da ne bi lagao upotrijebio je spomenutu tvrdnju. U natječaju je sudjelovalo 171 učenik iz devet osnovnih škola. Između pristiglih radova, stručni žiri odabrao je najuspješniji rad i još 11 drugih uspješnih radova. Svaki nagrađeni učenik dobio je po jednu knjigu o samostanu Svetog Frane ili knjigu vezanu uz franjevce. Prvonagrađeni slikarski rad otisnut je na sličici koja na poleđini ima molitvu za proglašenje blaženog Jakova svetim. Sličice su podijeljene sudionicima natječaja i prisutnim vjernicima.

Radovi mladih slikara izloženi su u prostoriji na ulazu u klaustar samostana, koja je prozvana „sobom blaženog Jakova“, a dobila je ime zahvaljujući ovoj slikarskoj inicijativi zadarskih osnovnih škola.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SVJETSKA PJESNIČKA ANTOLOGIJA / Tomislav Marijan Bilosnić u World Anthology 24

Objavljeno

-

By

U Iaşi, u Rumunjskoj, u Biblioteci Universalis contemporary literary horizon collections, tijekom travnja ove godine objavljena je svjetska pjesnička antologija  Anthologie mondiale 24 / World Anthology 24 /  Antologie Mnodiala 24, u kojoj su se našle i pjesme hrvatskog pjesnika Tomislava Marijana Bilosnića. 

Bilosnić je u ovoj svjetskoj antologiji zastupljen s dvanaest pjesama iz ciklusa Tigar u Salamanci, knjige koja je početkom godine tiskana u hrvatskom izdanju, a uskoro se očekuje i njezino objavljivanje  u Rumunjskoj.

Na punih devet stranica antologije objavljene su Bilosnićeve pjesme na rumunjskom, francuskom, engleskom i španjolskom jeziku, preveli su ih poznati rumunjski pjesnik, urednik biblioteke koja je objavila antologiju Daniel Dragomirescu, francuska pjesnikinja, urednica svjetske antologije Noëlle Arnoult, iz Diona u Francuskoj, te Pablo Bilosnić i Željka Lovrenčić, koji potpisuju engleski i španjolski prijevod.

U Anthologie mondiale 24 / World Anthology 24 /  Antologie Mnodiala 24, zastupljena su dvadeset i četiri pjesnika iz Europe, Afrike, Sjeverne i Južne Amerike, među kojima se našao i hrvatski pjesnik Tomislav Marijan Bilosnić. Kao što je rečeno, urednici ovog izdanja su rumunjski književnik Daniel Dragomirescu i francuska pjesnikinja Noëlle Arnoult, a Bilosnić je višekratno do sada zastupljen u ovim izborima i izdanjima.  

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu