Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ŽUPANIJSKI DANI 2022. Biciklijada “Od Branimira do Branimira” i nordijsko hodanje “1000 koraka kroz 1000 ulica”

Objavljeno

-

U tijeku su pripreme za održavanje Županijskih dana 2022. koji se odvijaju tijekom travnja. Nakon dvije godine pauze zbog pandemije, sa Svjetskim danom zdravlja (7. travnja) održava se i najmasovnija lokalna biciklijada u Hrvatskoj „Od Branimira do Branimira“, 12. godinu za redom.

Dvanaesta biciklijada „Od Branimira do Branimira“ Zadar-Nin-Zadar, održat će se 9. travnja 2022. godine u trajanju od 10,00 do 13,00 sati . Biciklijada duga oko 35 kilometara koja spaja Branimirovu obalu u Zadru s Branimirovom obalom u Ninu i natrag okupit će još jednom profesionalce i amatere, ali i turiste koji se u to vrijeme zateknu u Zadru.

Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života. Ovom aktivnošću potičemo na kretanje pješačenjem ili biciklizmom budući da je sjedilački način života sve učestaliji, posebno kod mladih koji sve više vremena provode ispred računala ili mobitela. Protekle dvije godine pandemije doprinijele su tom sjedilačkom načinu života pa se nadamo da će tradicionalna biciklijada potaknuti mnoge na ovu aktivnost.

Prijave traju do 8. travnja, a svi zainteresirani mogu se prijaviti online na web stranicama Zadarske županije (www.zadarska-zupanija.hr) Calimero sporta (www.calimero-sport.hr), Biciklističkog kluba Zadar (www.bk.zadar.hr) i Zavoda za javno zdravstvo (www.zjz.hr). Kao i obično tijekom biciklijade osiguran je siguran nadzor i tehnička pomoć djelatnika Calimero Sporta.

Calimero sport nam je i sponzor nagrada – servisa bicikli u izvlačenju lutrije te besplatne sitne popravke bicikli na cilju. Napominjemo ipak kako svi sudionici moraju doći na biciklijadu sa ispravnom biciklom i po mogućnosti servisiranom prije same biciklijade. Samom prijavom svi sudjeluju u nagradnoj igri u izvlačenju brojeva. Također, svi sudionici na startu će dobiti majicu biciklijade glavnog sponzora EVN Croatia plina. U Ninu sve bicikliste čeka topli obrok kojeg će pripremati kulinarski tim koji predvodi poznati kuhar Renato Kraljev.

Ono po čemu se naša biciklijada razlikuje od svih ostalih je tradicija dolaska obitelji s djecom na našu manifestaciju, prepoznatljivost i po nazivu i po sponzorima koji su s nama svih ovih godina, ali i po nagovještaju ljepših dana koji nas izmamljuju češće vani. Tu je i promocija biciklističke staze, ali i sjajan spoj partnerstva s policijom koja svojim aktivnostima doprinosi promociji sprečavanja nasilja u zajednici odnosno na cestama i kulturi ponašanja na cesti .

Organizatori: Zadarska županija i Grad Nin

Suorganizatori: Grad Zadar, PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, Biciklistički klub Zadar i TZ Grada Nina .

Glavni Sponzor: EVN Croatia plin

Sponzor nagrada, tehnička i servisna služba: Calimero Sport

Iz zakona o sigurnosti prometa na cestama:

• Biciklom na cesti smije upravljati osoba koja je navršila 14 godina,

• Djeca koja su navršila 9 godina koja su u školama osposobljena za upravljanje biciklom i za to im je izdana potvrda, smiju samostalno upravljati biciklom na cesti, a druga djeca s navršenih 9 godina samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina.

Inače, zakonske odredbe o načinu kretanja, zaštitnoj kacigi za bicikliste i ostale sigurnosne odredbe vezane uz promet biciklista opisani su u člancima 112., 113., 114. i 215. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

     Također, istovremeno s biciklijadom održat će se tradicionalno „1000 koraka kroz 1000 ulica“, akcija pješačenja u organizaciji DŠR „Relax“ i Županijskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ . Pješačenje počinje s Branimirove obale u 9,30  sati , a kretat će se preko mosta, uz bedeme i staru Tehničku školu kroz Perivoj V.Nazora te  preko Karme do Punte Bajlo.            
 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

DRŽAVNI PRVAK IZ ENGLESKOG JEZIKA / “Benje” ponosno dočekao Luku Krpinu

Objavljeno

-

By

Luka Krpina, učenik OŠ Šimuna Kožičića Benje, državni je prvak iz engleskog jezika.

Dolazak u školu za Luku je bio pravo iznenađenje. Ispred škole nekoliko stotina učenika formiralo je špalir kroz koji je Luka prolazio praćen pljeskom sa svih strana.

Na ulaznim vratima dočekali su ga nastavnici, ponosna mentorica Ivka Šarlija i ravnatelj Dražen Adžić koji mu je čestitao i uručio prigodni poklon.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu