Connect with us

magazin

(VIDEO) Oliver Mlakar: “Od života sam dobio i više nego što sam zaslužio”

Objavljeno

-

Oliver Mlakar najpopularniji je hrvatski televizijski voditelj svih vremena – televizijska ikona čiji su lik i glas dio kolektivnog pamćenja generacija. Emisija koje je Oliver vodio sjećaju se milijuni gledatelja, a i danas, godinama nakon njegova odlaska u mirovinu, publici je omiljen te ga dočekuju s ovacijama kad ima pokoji angažman. „Radio sam na tome jako dugo, pa sam nešto valjda i uspio“, komentira Oliver svoju popularnost i dodaje kako mu je početak karijere bio dosta mučan. „Onda sam se trudio, trudio, i nakon trideset godina su me onda valjda i zavoljeli“, kaže u šali.

– Radio sam na tome jako dugo, pa sam nešto valjda i uspio, komentira Oliver svoju popularnost i dodaje kako mu je početak karijere bio dosta mučan. 

– Onda sam se trudio, trudio, i nakon trideset godina su me onda valjda i zavoljeli, kaže u šali Mlakar.

U doba prije interneta i društvenih mreža Oliver je bio ultimativna zvijezda – televizija je doslovno bila prozor u svijet, a voditelji velike zvijezde. 

– Bila je jedna jedina televizija i mi koji smo se svakodnevno pojavljivali na tom malom ekranu. Postao si ili omiljen ili nisi, kaže Mlakar koji ima mnogo lijepih uspomena na projekte na kojima je radio, poput Eurovizije 1990. godine koju je vodio s kolegicom Helgom Vlahović

– To je bilo nešto što je stvarno privlačilo publiku i gledatelje. To su vremena kad smo baš uživali u tome, priča Mlakar koji je s Helgom Vlahović vodio Euroviziju na nekoliko svjetskih jezika. Kaže kako je njihova suradnja bila zaista posebna te je bio užitak raditi s Helgom i na ostalim projektima.

Početak karijere

Svoju karijeru Mlakar je počeo kao spiker na Radio Zagrebu, a zatim 1963. nastavlja angažman na Televiziji Zagreb, gdje je radio kao spiker u Dnevniku, emisiji ‘Jučer, danas, sutra’ i drugim informativnim emisijama. Godine 1965. s Jasminom Nikić postaje voditelj prvog domaćeg kviza ‘Poziv na kviz’. Tijekom 1960-ih i 1970-ih vodio je brojne popularne emisije, a 1974. vodio je ‘Male tajne velikih kuhara’ sa Stevom Karapandžom – ta iznimno popularna kulinarska emisija prikazivala se do 1991. Zahvaljujući svom radu, 1995. godine odlikovan je Redom Danice Hrvatske. 

Kolege o Mlakaru

Njegov kolega Miroslav Lilić kaže kako je raditi s Oliverom bila velika čast. 

– Iznimno veliki profesionalac, fenomenalan radnik. Što god je radio, radio je na svoj posebni način, hvali ga Lilić i dodaje kako je u povijesti televizije Mlakar jedan od najvećih fenomena. 

S njim se slaže i Saša Zalepugin, koji kaže kako Mlakar spada u kategoriju ‘super profesionalaca’. 

– On je u svom poslu televizijskog voditelja definitivno na vrhu profesionalnosti, otkad postoji televizije u Hrvatskoj, kazao je Zalepugin.

Njegova bivša kolegica Željka Fattorini kaže kako je Oliver Mlakar bio i ostao najelegantniji televizijski lik. 

– Znam da je uvijek imao briljantne čarape, s osmijehom kaže Fattorini. 

Priznanja za životni rad

Među ostalim emisijama, mnogi rado pamte Olivera Mlakara po emisiji ‘Kviskoteka’, koju je vodio punih 11 godina, sve do 1995. godine. Egon Šoštarić, koji je radio kao kamerman na toj emisiji, opisuje Olivera kao iznimno preciznog. 

– To je čovjek koji nikad ne improvizira, on se savršeno priprema za svaku emisiju, kaže Šoštarić. 

Od 1993. pa sve do 2002. godine Oliver je vodio ‘Kolo sreće’, nakon čega odlazi u mirovinu. 

Dobitnik je pet Večernjakovih ruža, među kojima su i one za TV osobu 20. stoljeća te za životno djelo, kao i HRT-ove nagrade “Ivan Šibl“.

Ovaj rođeni Slovenac od malih nogu živio je u Osijeku. U Zagreb se preselio radi studija, gdje je upisao talijanski i francuski jezik, koje na kraju nije završio zbog posla na televiziji.

Mlakar je vodio nekoliko desetaka festivala

– Radio sam puno Splitskih festivala, koji su mi ostali u posebnom sjećanju. Ondje su me jako voljeli, s osmijehom priča Oliver, kojega je publika poslije željno iščekivala svaki četvrtak navečer kad bi počinjala ‘Kviskoteka’. 

– To je najljepši period mojeg radnog vijeka. Sretan sam što sam imao mogućnost raditi tu emisiju. To je bila emisija znanja i to mi je bilo jako drago, navodi Mlakar.

Iako je na televiziji ostavio trag koji se ne zaboravlja, kaže kako je teško reći što točno televizijsku osobu čini posebnom. 

– Nemate recepta za to, ali ne smijemo zaboraviti da je kamera jako okrutna. Kad ste pred kamerom, ne možete dugo skrivati neke stvari. Razgolitiš se i to si što jesi, ja sam valjda takav da su me voljeli zbog toga, smatra Mlakar, koji je u svojim emisijama uvijek volio biti u drugom planu i nije se želio isticati. 

– To onda ljudi vole, kaže Mlakar.  

Kako danas živi?

Mlakar kaže kako danas živi neki drugi život, ali je i dalje lijepo sresti ljude s kojima je nekad radio. U sretnom je braku sa suprugom Dunjom već 56 godina, s kojom ima dvoje djece. 

– Mi smo se našli i to je baš sreća bila, smatra i dodaje kako na dobrom braku treba i raditi.

– Moraš biti pošten – ako si pošten prema svom partneru, nećeš mu napraviti ništa nažao, kazao je.

 Zajedno sa suprugom već desetljećima se bavi uzgojem pasa – točnije patuljastih šnaucera i pravi je pasoljubac. 

– Pas je zakon. Svaka obitelj bi trebala imati psa, kaže Oliver, koji uzgaja prave pseće šampione i s kojima je postigao svjetske uspjehe.

I danas sa svojim psima obilazi razna natjecanja. 

– Zadnjih godinu i pol toga nema i to mi jako teško pada. Izbacilo nas je iz sedla. I to mi jako fali, kaže Oliver koji je u životu ostvario gotovo sve svoje snove. 

– Ne očekujem ništa veliko. Od života sam dobio i više nego što sam očekivao i zaslužio. Ja sam sretan čovjek, zaključuje.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

ULAZNICE U PRODAJI / Svibanjski program u HNK Zadar počinje hvaljenom predstavom “Tata”

Objavljeno

-

By

Program HNK Zadar u svibnju počinje s hvaljenom predstavom TATA u petak, 3.svibnja u 20 sati. Režiju potpisuje Zoran Mužić, a uživat ćete u izvedbama sjajne  glumačke ekipe koju čine Ivica Pucar, Alen Liverić, Davor Jureško, Žana Bumber, Lucija Alfier i Mimi Zadarski.

Urnebesna tragikomedija jednog oca u vremenu koje dolazi nastala je integracijom različitih dijelova iz autorovog opusa fokusirajući se na lik oca kao središnjeg motiva.

Otkrijte zanimljiv spoj elemenata iz predstava Bljesak zlatnog zuba, Legenda o Svetom Muhli, Ničiji sin i Hrvatska Lolita. Kroz intrigantni pristup, TATA istražuje razloge za ukidanje tradicionalne figure oca u suvremenom društvu. Što je prethodilo tom činu? Kako očevi oblikuju svoje nasljednike i koje posljedice toga imamo

Cijena ulaznice iznosi 10 eura. Ulaznice su dostupne na blagajni HNK Zadar i online na https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/tata-zadar-hrvatsko-narodno-kazaliste-640252/event.html.

https://www.hnk-zadar.hr/hr/raspored/mjesecni-program

 
Nastavi čitati

magazin

(VIDEO) Romantična Crvena jabuka ima pjesmu za “Prvi ples” 

Objavljeno

-

By

Crvena jabuka objavila je novi singl i videospot “Prvi ples” s njihovog aktualnog albuma. “Prvi ples” ujedno je i posljednji singl s albuma “Neka nova jutra” objavljenog prošle godine jer neumorni Žera s autorskom ekipom koju predvodi Mirko Šenkovski Geronimo dovršava snimanje novog studijskog albuma. 

“Prvi ples” je pjesma koju će mnogi mladenci poželjeti na svom vjenčanju jer poput prvog poljupca, prve ljubavi i prvi ples novopečenih supružnika nešto je što se nikad ne zaboravlja. Pjesmu je napisao Mirko Šenkovski Geronimo koji uz Žeru potpisuje i aranžman, a spot u režiji Dalibora Mrdića snimljen je na pravom vjenčanju.

Novi album “Mirišu jabuke” Žera najavljuje već idućeg mjeseca, a usporedno s promocijom novog albuma, Crvena jabuka nastavlja velikom turnejom diljem regije kojom obilježavaju četrdeset godina iznimne karijere

 
Nastavi čitati

magazin

Horoskop za 1. svibnja 2024.

Objavljeno

-

OVAN (21.03.-20.04.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 01.05.2024.
LJUBAV: Pred vama je vrlo obećavajući ljubavni dan kad će mnogi vaši ideali biti ostvarivi. Na vama je da djelujete.
KARIJERA: Bit ćete potpuno usredotočeni na organizaciju ekipe s kojom radite, tako da će vas drugi smatrati guruom.
ZDRAVLJE&SAVJET: Snaći ćete se u svemu.

BIK (21.04.-20.05.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 01.05.2024.
LJUBAV: Još malo uvođenja kućnog reda uzet će vam nešto vremena i energije. Ipak, popodne je rezervirano za partnera.
KARIJERA: Doći će do male inventure ili ćete imati nešto vremena i tišine da u miru sagledate kako stojite.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne idite preko svojih granica.

BLIZANCI (21.05.-20.06.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 01.05.2024.
LJUBAV: Bit će zaokupljeni jednim članom svoje obitelji iz koje potječete, pa će partner nakratko ostati po strani.
KARIJERA: Postajete svjesni svojih poslovnih mogućnosti. Znate da vi možete bolje i usmjeravate se u tom pravcu.
ZDRAVLJE&SAVJET: Popodne se odmorite.

RAK (21.06.-20.07.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 01.05.2024.
LJUBAV: Bit ćete potpuno usredotočeni na partnera i njegove želje. Neće vam smetati što je tako jer ćete se osjećati dobro.
KARIJERA: Dobri poslovni odnosi bit će potkrijepljeni i jednom ponudom u obliku ugovora ili dogovora.
ZDRAVLJE&SAVJET: Dva put daje, tko brzo daje.

LAV (21.07.-21.08.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 01.05.2024.
LJUBAV: Neki će se zateći pred iskušenjem da se jedno lijepo prijateljstvo pretvori u ljubav. Slušajte glas svog srca i nećete pogriješiti.
KARIJERA: Oni koji se bave nekom vrstom istraživanja, danas će naići na otkrića koja će biti ugodna, lijepa i obećavajuća.
ZDRAVLJE&SAVJET: Dotjerajte se.

DJEVICA (22.08.-22.09.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 01.05.2024.
LJUBAV: Vaša plus ljubavna faza nastavlja se i danas. Oni koji su još sami neka izađu van bez obzira što je radni dan.
KARIJERA: Danas ćete imati sreće sa kolegama. Oni će vam biti skloni progledati kroz prste, pa ćete raditi lakše.
ZDRAVLJE&SAVJET: Pametni ste.

VAGA (23.09.-22.10.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 01.05.2024.
LJUBAV: Zanemarit ćete nerealne zahtjeve druge strane i pokušati zrelijim pristupom dovesti stvari u red.
KARIJERA: Drago vam je što će danas radni tempo biti lakši, jer su vam prethodni dani bili vrlo naporni.
ZDRAVLJE&SAVJET: Jedva čekate kućno opuštanje, a neki i roštilj.

ŠKORPION (23.10.-22.11.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 01.05.2024.
LJUBAV: Danas možete lako objasniti voljenoj osobi gdje škripi ili što vas muči. Tako ćete vratiti povjerenje u vezu.
KARIJERA: Proširit ćete poslovne kontakte i to će vas ohrabriti da idete dalje. Umor još uvijek neće nestati.
ZDRAVLJE&SAVJET: Budite svoji.

STRIJELAC (23.11.-21.12.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 01.05.2024.
LJUBAV: Mnogi će obnoviti tajno poznanstvo ili će biti u iskušenju da uspostave nešto slično. Pazite dokle idete.
KARIJERA: Sretni ste zbog pohvala upućenih vama, ali danas biste se rado malo odmorili od svega. Tako će i biti.
ZDRAVLJE&SAVJET: Tko može, neka putuje.

JARAC (22.12.-20.01.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 01.05.2024.
LJUBAV: Vaša najdraža osoba danas će vam biti spremna popustiti, no u isto vrijeme imat će veliku potrebu za nježnostima.
KARIJERA: Na dnevni red odlaze poslovi koji su kreativni. Vi ste zbog toga radosni i radite s više volje.
ZDRAVLJE&SAVJET: Ne pretjerujte s hranom.

VODENJAK (21.01.-19.02.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 01.05.2024.
LJUBAV: Pred vama je još jedan odličan ljubavni dan. Gotovo da nema toga što ne biste mogli postići.
KARIJERA: Dobro ćete se prilagođavati kako promjenama, tako i zahtjevima. Vaša stručnost doprinosi vašem napredovanju.
ZDRAVLJE&SAVJET: Idite na ples.

RIBE (20.02.-20.03.) – DNEVNI HOROSKOP ZA 01.05.2024.
LJUBAV: Vaša mašta bit će toliko jaka, da iz nje možete izvući rješenje za svaku ljubavnu situaciju.
KARIJERA: Oni koji se bave umjetnošću danas će imati vrlo bogat dan. Ostali će rado poći u neku galeriju ili na koncert.
ZDRAVLJE&SAVJET: Istražujte svoje snove.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu