Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) DUKIĆ U OBILASKU MJESNIH ODBORA Obećano uređenje sfinge i parka. U planu vožnja barkom i do Brodarice?

Objavljeno

-

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima obišao je MO Brodarica. Predstavnici mjesnog odbora ukazali su na potrebe i zahtjeve stanovnika tog dijela grada, npr. uređenje prostora oko boćarskih terena za potrebe boćarskog kluba i ostalih građana koji se tamo rekreiraju.

U MO Brodarica je prošle godine uređena plaža sa sunčalištem i dječjim igralištem, trenutno se radi na projektu RECOLOR,  obnovi zadarske sfinge, koji je odobren za sufinanciranje upravo na 100. godišnjicu njenog nastanka 2018., a započeo početkom 2019. godine. Projektom su do sada izvršena arheološka iskopavanja oko skulpture sfinge. Izrađeni elaborat sadrži prijedlog konzervatorsko restauratorskih zahvata na skulpturi sfinge te služi i kao temelj za restauraciju skulpture sfinge koja će biti provedena u idućoj fazi projekta. U sljedećim godinama Grad Zadar će urediti cijeli park. Cilj projekta je unaprijediti potencijal kulturnih i prirodnih znamenitosti i krajolika,  pa se radi na izradi karte koja će prikazati novu rutu koja će zadarskim gostima predlagati vožnju barkom do Brodarice te šetnju uz more do same sfinge.

Obišla se i Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje, koja je jedna od većih škola u Hrvatskoj te su se razmatrale mogućnosti njenog proširenja. Do sada su  riješeni svi imovinsko-pravni poslovi, te će se  dodatno izvesti  zahvati na uređenju okoliša. U posljednje četiri godine u potpunosti je ugrađena nova rasvjeta u čitavoj školi, za što je utrošeno 2.9 milijuna kuna, uređen je  prostor za novu kuhinju i manju blagovaonicu tako da se program prehrane može provoditi i u toj školi, unatoč velikom broju učenika. Kontinuirano se ulaže u poboljšanje uvjeta, tako se obnavljao krov dvorane matične škole, ali i područne škole Diklo.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu