Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) DUKIĆ U OBILASKU MJESNIH ODBORA Obećano uređenje sfinge i parka. U planu vožnja barkom i do Brodarice?

Objavljeno

-

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima obišao je MO Brodarica. Predstavnici mjesnog odbora ukazali su na potrebe i zahtjeve stanovnika tog dijela grada, npr. uređenje prostora oko boćarskih terena za potrebe boćarskog kluba i ostalih građana koji se tamo rekreiraju.

U MO Brodarica je prošle godine uređena plaža sa sunčalištem i dječjim igralištem, trenutno se radi na projektu RECOLOR,  obnovi zadarske sfinge, koji je odobren za sufinanciranje upravo na 100. godišnjicu njenog nastanka 2018., a započeo početkom 2019. godine. Projektom su do sada izvršena arheološka iskopavanja oko skulpture sfinge. Izrađeni elaborat sadrži prijedlog konzervatorsko restauratorskih zahvata na skulpturi sfinge te služi i kao temelj za restauraciju skulpture sfinge koja će biti provedena u idućoj fazi projekta. U sljedećim godinama Grad Zadar će urediti cijeli park. Cilj projekta je unaprijediti potencijal kulturnih i prirodnih znamenitosti i krajolika,  pa se radi na izradi karte koja će prikazati novu rutu koja će zadarskim gostima predlagati vožnju barkom do Brodarice te šetnju uz more do same sfinge.

Obišla se i Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje, koja je jedna od većih škola u Hrvatskoj te su se razmatrale mogućnosti njenog proširenja. Do sada su  riješeni svi imovinsko-pravni poslovi, te će se  dodatno izvesti  zahvati na uređenju okoliša. U posljednje četiri godine u potpunosti je ugrađena nova rasvjeta u čitavoj školi, za što je utrošeno 2.9 milijuna kuna, uređen je  prostor za novu kuhinju i manju blagovaonicu tako da se program prehrane može provoditi i u toj školi, unatoč velikom broju učenika. Kontinuirano se ulaže u poboljšanje uvjeta, tako se obnavljao krov dvorane matične škole, ali i područne škole Diklo.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

MATICA HRVATSKA / Predstavljanje knjige Mladena Barabe Cvitića: Marina kruna 

Objavljeno

-

By

Ogranak Matice hrvatske u Zadru predstavlja knjigu Mladena Barabe Cvitića: Marina kruna.

Predstavljanje će se održati u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru, na adresi Don Ive Prodana 1, u utorak 23. travnja s početkom u 18:30.

Sudjeluju: Ante Nadomir Tadić Šutra, prof., Marin Fuzul te Mladen Baraba Cvitić, autor knjige.

U glazbenom dijelu programa sudjeluje klapa Koporan iz Poličnika.

Marinu krunu na stihove Mladena Barabe uglazbio je Ljubo  Stipišić Delmata, 2010. godine.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SUBOTA, 27. TRAVNJA / Svečana proslava blagdana blaženog Jakova Zadranina. Donosimo program…

Objavljeno

-

By

Blagdan blaženog Jakova Zadranina svečano će biti proslavljen u Crkvi sv. Frane, u subotu, 27. travnja.

Povodom blagdana, pod pokroviteljstvom Franjevačkog samostana sv. Frane, Grada Zadra, Zadarske županije, Narodnog muzeja Zadar, OŠ Zadarski otoci/ Muzej u školi i Udruge glagoljaša Zadar, organiziran je prvi likovni natječaj za učenike osnovne škole „Blizu je, blizu“, na temu: Život i rad  blaženog  Jakova Zadranina.

Svečanu svetu misu u 19 sati predvodit će fra Tomislav Šanko, provincijal.

Poslije svete Mise bit će dodijeljene nagrade autorima najuspješnijih likovnih radova, a nagrađeni radovi bit će izloženi u „Sobi blaženog Jakova“ u klaustru samostana.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ŽUPANIJSKI DANI / Večeras u sv. Donatu Smotra klapa Zadarske županije

Objavljeno

-

By

U sklopu programa Županijski dani, u petak, 19.travnja 2024. s početkom u 20 sati u crkvi sv.Donata u Zadru održat će se Smotra klapa Zadarske županije na kojoj će nastupiti klape sa cijelog područja Zadarske županije–  Koporan , Galijota, Ponistra, klapa Žurnata, Arija, Peružini, Preženca, Puntadura, Školji, Maraška i Lantina.

Smotra klapa Zadarske županije prvi je puta održana 2012.. godine ispred zgrade Kazališta lutaka u Zadru, 2013. u Bibinjama, i 2014. U Pagu. Od 2015. do 2019. Smotra klapa Zadarske županije održavala se u Vukovaru, kao dar Zadarske županije Gradu Vukovaru. 

 Nakon četiri godine pauze ponovno će se okupiti klape u sklopu Županijskih dana.

Ulaz je slobodan.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu