Connect with us

Sport

Košarkaši Borika deklasirali Alkar

Objavljeno

-

KK Borik Puntamika - KK Darda (Foto: Žeminea Čotrić)
Košarkaši Borik Puntamike ostvarili su veliku pobjedu, treću u nizu i to protiv sinjskog Alkara koji je kao i Borik u prva dva kola imao dvije pobjede.
Iako su iz Borika najavljivali tešku i napetu utakmicu, današnja igra Borika bila je i više nego odlična, kako u obrani tako i u napadu, pa se utakmica od početka odvijala samo u jednom smijeru. Velikih 35 razlike govori kako su domaći igrači deklasirali svog protivnika.
Iako su svi igrači pružili maksimum, posebno se istaknuo Ivan Mikulić. On je svojim razigravanjem ekipe, odličnom igrom jedan na jedan i dobrim asistencijama zaslužio epitet igrača utakmice. Zabio je 19 poena uz 10 skokova i dvije osvojene lopte. Marino Jurjević zabio je 14 poena, od čega čak četiri trice. Kod gostiju najraspoloženiji je bio Ante Delaš sa 12 poena.
Trener Alkara, Boris Poljak, nakon utakmice je rekao kako je njegova ekipa prikazala sramotno izdanje večeras.
” Potpuno zaslužena pobjeda Borika. Mi smo bili neprepoznatljivi. Najvažniji igrači potpuno su zakazali. Ništa nismo odigrali, sve smo radili na silu,” rekao je Poljak.
S druge strane, trener Borika, Neven Plantak nije imao nikakvog razloga za nezadovoljstvo.
“Pribojavali smo se ove ekipe iz dva razloga, oni imaju kvalitetu i cijeli tjedan smo imali problema sa ozlijedama i virozama. Odigrali smo agresivnu i kvalitetnu obranu i naša pobjeda nije dolazila u pitanje. Krenuo nas je i šut, pogotovo u trećoj četvrtini i tada je bilo jasno kako će utakmica ići samo u jednom smjeru. Ipak mislim da je ova razlika nerealna, ali današnja pobjeda je potpuno zaslužena. I dalje ćemo ići kolo po kolo, a što se mene tiče, naš cilj je i dalje isti, a to je ostanak u ligi i promocija mladih igrača”, kazao je Plantak.
KK BORIK PUNTAMIKA : KK ALKAR      79 : 44   ( 14:12, 17:7, 27:14, 21:11 )
KK BORIK PUNTAMIKA: Mikulić 19, Mrkić 4, Marić 7, Čakarun 11, Pavić 6, Pešut 6, Dević, Škifić 10, Marin, Jurjević 14, Plantak, Šarlija 2. Trener: Neven Plantak.
KK ALKAR: Perić, Bilobrk A., Anzulović 5, Modrić, Bilobrk J., Erceg 5, Delaš 12, Radić 4, Primorac, Ćurković 2, Župić 7, Modrić 9. Trener: Boris Poljak.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

FOTO / Na Višnjiku održan Sportski dan za djecu i mlade, te festival plesa

Objavljeno

-

By

U Športskom centru Višnjik u subotu, 18. svibnja 2024. održan je niz zanimljivih sportskih i plesnih događanja.

Uz ostale, u dvoranama za judo i za gimnastiku održan je Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha.
– Riječ je o programu koji traje niz godina i kontinuirano okuplja djecu i mlade koji imaju poteškoća sa sluhom – kaže kineziologinja Anamarija Reić Rebov, voditeljica programa za područje Zadra i Splita.
Program je osmišljen u Hrvatskom sportskom savezu gluhih.
– Ovom prilikom nama se prijavilo devetoro djece i mladih iz Zadra i iz Zadarske županije. Dio programa održan je u suradnji s Judo klubom Zadar, a dio s Gimnastičkim klubom Salto.
U programu sudjeluju i demonstratorica Ivana Deljanin, te prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić. Iz GK-a Salto asistirali su Gabrijela Vrdoljak i Matej Badurina.
– Djeca i mladi rade različite vježbe pod našim nadzorom, a jedan od ciljeva jest i da ih u odgovarajućoj mjeri usmjerimo prema fizičkim aktivnostima – kaže Anamarija Reić Rebov.


A u Dvorani Krešimira Ćosića počeo je Međunarodni plesni festival koji će završiti u nedjelju, 19. svibnja 2024. Organizator je Sportsko plesni klub Bellus iz Zadra. Na festivalu se okupilo oko dvije i pol tisuće natjecateljica i natjecatelja iz inozemstva i iz Hrvatske.
– Pozdravljam vas sve i svima vam želim dobrodošlicu i ugodne dane. Počašćeni smo što se ovo natjecanje održava u Športskom centru Višnjik i izražavam zadovoljstvo suradnjom s organizatorom natjecanja. Sudionicima želim puno uspjeha i ovom prigodom otvaram ovaj plesni festival – kazao je na prigodnoj svečanosti otvaranja Tomislav Zubčić, direktor ŠC-a Višnjik.


U nedjelju, 19. svibnja 2024. natjecanje na Međunarodnom plesnom festivalu počet će u 10 sati.

Kako je bilo na Sportskom danu za djecu i mlade oštećena sluha, te na Međunarodnom plesnom festivalu, pogledajte u galeriji.

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku paraplivanje, skokovi u vodu…

Objavljeno

-

By

Petak, 17. svibnja 2024.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 14 i od 18 do 20 sati.

Subota, 18. svibnja 2024.
PARAPLIVANJE – Zadar OPEN 2024. od 10 do 12 i od 16 do 18 sati.
Napomena: U vremenu održavanja natjecanja veliki bazen neće biti dostupan građanima.
NOGOMET – Papaline: Zadarnova – Arbanasi u 9; ml. pioniri: Zadarnova – Gospić II u 10; tići: Zara – Sv. Mihovil u 11; kadeti: Zara – Pakoštane u 12 sati.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 8, 30 sati.
SKOKOVI U VODU – Hrvatsko seniorsko prvenstvo od 12 do 15 sati.
JUDO I GIMNASTIKA – Sportski dan za djecu i mlade oštećena sluha: Demonstracija juda i gimnastike; voditeljica projekta Anamarija Reić, prevoditeljica znakovnog jezika Mihaela Babić, trajanje od 10 do 14 sati.

Nedjelja, 19. svibnja 2024.
PLES – Međunarodni festival, Dvorana Krešimira Ćosića od 10 sati.
NOGOMET – Tići: Zadarnova III – Abeceda III u 8; pioniri: Zara II – Pag u 13, 30 sati.
ATLETIKA – Dječji dan od 10 do 13 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

Učenici Tehničke škole Zadar prvaci Hrvatske u futsalu

Objavljeno

-

By

Nove sjajne vijesti s državnih natjecanja u školskom sportu. Nakon što su gimnazijalci Vladimira Nazora prije nekoliko dana treću godinu zaredom osvojili naslov državnih prvaka u košarci, pobjednički pehar osvojili su i učenici Tehničke škole iz Zadra koji su postali prvaci Hrvatske u futsalu.

Na završnici državnog prvenstva u Poreču na kojoj su nastupile 24 srednje škole, Zadrani su u finalu nakon izvođenja penala bili bolji od Turističko ugostiteljske škole iz Splita i osvojili svoj prvi naslov prvaka Hrvatske, a njihov igrač Šime Mrkić proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Zadrani su u sve tri eliminacijske utakmice slavili na kaznene udarce. U četvrtfinalu su svladali Srednju školu Tin Ujević iz Vrgorca s 4:3 (1:1), a u polufinalu X. gimnaziju Ivan Supek iz Zagreba s ukupnim rezultatom 9:8 (4:4).

Za Tehničku školu na završnici prvenstva Hrvatske nastupili su Lovre Baraba, Roko Ivčević, Šime Mrkić, Zvonimir Pleslić, Domagoj Zubčić, Bruno Škoda, Luka Jurjević, Josip Perinić, Luka Matak i Leon Golem, dok je voditelj bio Tonći Matas.

U natjecanju žena u futsalu u Poreču su nastupile učenice Gimnazije Vladimira Nazora koje su zaustavljene u natjecanju u skupini.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu