Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO / Zbor sv. Cecilije iz Kistanja održao koncert u crkvi sv. Nikole u Božavi

Objavljeno

-

Župni zbor sv. Cecilije iz Kistanja održao je koncert u čast Srca Isusova i Srca Marijina u nedjelju, 2. lipnja, u župnoj crkvi sv. Nikole u Božavi na Dugom otoku.

Zbor pod vodstvom s. Blaženke Delonga i orguljaša Vinka Tomića izveo je pjesme i u čast sv. Nikole koji je naslovnik i zaštitnik božavske župe, kao i zaštitnik Janjevaca koji žive u Kistanjama, pa je to svetac koji i na taj način duhovno povezuje te dvije župne zajednice. Koncert je zaključen izvođenjem pjesme Gospe od otoka.

Koncertu je prethodilo misno slavlje koje je predvodio don Ivan Perković, župnik župe Prikazanja BDM u Kistanjama, na kojem je također pjevao zbor sv. Cecilije. Don Ivan je govorio o značenju nedjelje kao Dana Gospodnjeg, povlaštenog dana Kristovog uskrsnuća. „Nedjelja je i dan ljubavi i služi za psihofizički odmor čovjeka. Čovjek treba posvetiti nedjelju Bogu i vlastitoj duši, biti nositelj blagoslova i milosti za druge duše i spasenje ljudi. Nedjelja je osobiti dan za sebe, treba ga provoditi s obitelji, rodbinom“, istaknuo je don Ivan, potaknuvši da se nedjelja ne stavlja ispred osobe i ispred ljubavi.

Upozorio je da je nerazborito provoditi nedjelju kao još jedan dan za rad, kao i   da mnogi žive nedjelju kao odmor od pijanki i zabava, ili pak za veliku posvećenost sportu, umjetnosti, tijelu, što može prijeći u idolopoklonstvo, ako se u potpunosti zanemari Boga. „Pretvaranje nedjelje u grijeh je gubitak blagoslova. Nepoštovanje nedjelje doprinosi uništavanju obitelji i društva. Udaljavanje od nedjeljne euharistije je udaljavanje od Boga“, upozorio je don Ivan, rekavši da je ne otići nedjeljom na misu kao proživjeti nedjelju bez duše. „Euharistija daje nedjelji dušu, ona je Božji lijek protiv smrti. Nedjelja je povlašteno vrijeme kad trebamo potražiti i naći Boga“, poručio je don Ivan.

Don Mario Karadakić, župnik Božave, zahvalio je zboru sv. Cecilije na dolasku i darovanom vremenu dolaskom na otok, gdje su stigli iz udaljenih Kistanja. Nakon koncerta, ispred crkve bilo je druženje domaćina i gostiju uz kolače koje su priredili božavski župljani.

Ines Grbić

Foto: Župa Božava

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIPREMITE SE NA VRIJEME! U srijedu bez vode sedam ulica u Zadru…

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 24.07.2024. godine  (srijeda) u vremenu od 08:30 h pa do 12:30 h  biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u gradu Zadru u ulicama:

Ulica Petra Kasandrića,

Ulica Đure Sudete,

Ulica Vatroslava Jagića,

Ulica Denisa Špike do križanja s Ulicom Valerije De Ponte,

Ulica Ive Vojnića,

Ulica Josipa Runjanina,

te Ulica Dubravka Dujšina.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Đure Sudete kod kućnog broja 2.  

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

INTERVJU / Ante Mikulić/Trgovačko društvo Rogovo d.o.o. Sv. Filip i Jakov

Objavljeno

-

By

Poslušajte intervju s Antom Mikulićem, direktorom trgovačkog društva Rogovo d.o.o. iz Sv. Filip i Jakova o trenutnim i budućim planovima društva:

Izvor: BnM portal

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ANKETA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA ZADRA / Gosti su zadovoljni ponudom u Zadru – najviše restoranima, najmanje smještajem

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka


Turistička zajednica grada Zadra, u suradnji s tvrtkom Feel IQM, nastavlja s provedbom projekta integralnog upravljanja kvalitetom pod nazivom IQM Destination Zadar. Ovaj projekt temeljen je na održivom razvoju i umrežavanju lokalnih dionika, te se njime mjeri online reputacija destinacije na osnovi recenzija, ocjena i komentara gostiju tijekom boravka u Zadru.

Na osnovi analize 22.682 recenzije u tekućoj godini, ukupan stupanj zadovoljstva gostiju turizmom u Zadru iznosi visokih 89,2/100. Svjesni važnosti zadovoljstva gostiju, rezultati online reputacije važan su pokazatelj daljnjeg razvoja turizma destinacije.

Rezultati analize zadovoljstva gostiju od 1. siječnja 2024. do danas su sljedeći:

· na osnovi 22.682 recenzije, ukupno zadovoljstvo gostiju turizmom u Zadru iznosi 89,2/100
· u hotelima je zadovoljstvo gostiju bilo na nivou 85,5/100, a odnosi se na 16 zadarskih hotela
· 11 hostela u Zadru gosti su ocijenili na razini 85/100
· zadovoljstvo gostiju atrakcijama dobilo je ocjenu 94/100
· kvaliteta i usluge na plažama imaju ocjenu 87/100
· gosti su izuzetno zadovoljni hranom i uslugom u restoranima koju su ocijenili s visokih 90,5/100, temeljeno na 8542 recenzija

U sklopu projekta, Turistička zajednica grada Zadra objavila je Javni poziv u koji želi uključiti sve lokalne lokalne pružatelje usluga u Zadru (privatne iznajmljivače, ugostitelje, hotele, hostele, turističke agencije i kulturne ustanove) s ciljem razvoja destinacijskih proizvoda, mjerenja kvalitete usluge i proizvoda u destinaciji te poticanja na izvrsnost. Time će svaki dionik u svom segmentu poslovanja imati nove mogućnosti za podizanje kvalitete i privlačenje novih gostiju.

IQM Destination Zadar nudi besplatan individualni pristup i edukaciju za svakog dionika koji se želi osobno uključiti u projekt. Kroz ovu inicijativu, svi sudionici mogu vidjeti kako stoje u odnosu na tržišni prosjek na osnovu realnih parametara i relevantnih podataka, što im omogućava precizno planiranje daljnjeg razvoja i poboljšanja kvalitete svojih usluga.

Apsolutni prioritet i cilj Turističke zajednice grada Zadra je održavanje visoke kvalitete u svakom segmentu turističkog poslovanja, s namjerom postizanja najmanje destinacijske ocjene kvalitete od 89/100.

Sudjelovati u projektu možete ispunjavanjem pristupnice na poveznici: PRISTUPNICA – IQM Destination ZADAR

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu