Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

(FOTOGALERIJA) GS LIBRETO NA EUFORIJI 2024. / Pjevačice briljirale na DugaResaFestu – ponovno kući donijele pobjedu i čak dva Grand Prixa! 

Objavljeno

-

Galerija FOTOGRAFIJA: GS Libreto, Zadar

Nakon što je GS LIBRETO prošle godine debitirao na DugaResaFestu/Euforiji u Kino dvorani Duge Rese, Hana Grubić tada osvojila 1. mj. i Grand Prix Festivala, a Katarina Mikulec 3. mj u ukupnom poretku malih i mladih pjevača iz čitave Hrvatske, ove se godine dogodio još “svjetliji” scenarij: Nina Vujević (pjesma “I see red”) je osvojila mali Grand prix, a Katarina Mikulec (pjesma “Derniere danse”), također uzdanica GS LIBRETO, osvojila je veliki Grand prix u Starijoj dobnoj skupini.

Na Festivalu iznimne kvalitete, duge tradicije održavanja i izvrsnih, uglavnom mentoriranih malih i mladih pjevača koji su glede svojih nastupa uložili puno vremena, truda i energije za pripreme bilo je moguće osvojiti tek 3 vrijedne nagrade, a osim već 2 gorenavedena Grand Prixa tu je bio i treći, “rezerviran” za djecu selektiranu iz raznih škola na području Karlovca i Karlovačke županije.

Svi natjecatelji, koji su ušli u finale natjecanja, prethodno su selektirani i izabrani od Stručnoga žirija putem prijava koje su sadržavale njihove videosnimke izvođenja izabrane pjesme koju žele izvesti na Festivalu.

Žiri je i ove godine bio sastavljen od vrsnih glazbenika, tv i radio voditelja, urednika i djelatnika u kulturi, dok je umjetnički direktor i začetnik samog Festivala od 2014. god. gospodin Goran Topolovac.

Ono što je Stručni žiri tražio od natjecatelja jest, po njihovim riječima, cjelokupna, zaokružena i potpuna slika jednog mladog kandidata koji ima dobru vokalnu tehniku, osmišljen scenski nastup, pokret, samopouzdanje i zrelost na bini, ali i taj famozni “faktor x” koji je izuzetno rijedak, ali i izuzetno bitan za bavljenje tim poslom.

Umjetnički je festival ponovno nastao u organizaciji Udruge za mlade AGORA predsjednika Romana Grobenskog, s preko 30 volontera. 

Gost večeri u show dijelu bio je ToMa, hrv. glazbenik, DJ, voditelj i novinar koji je široj publici najpoznatiji po svojim sjajnim nastupima i transformacijama u emisiji Tvoje lice zvuči poznato koja se prikazuje na Novoj tv. 

A što reći o natjecateljicama iz Zadra koje su svoju pjevačku snagu, sugestivnost i uvjerljivost odmjeravale s ostalim pjevačima iz Zagreba, Karlovca, Rijeke, Kotoribe, Makarske, Vojnića, Krašića?..

Sigurno je da će ih ponajbolje znati opisati njihovi vokalni mentori i umj. voditelji GS LIBRETO, Ivana Begović i Dinko Habuš.

– Nina, dobitnica malog Grand Prixa, je naše malo vokalno čudo koje smo otkrili kada ju je njezina mama sa svega 8 ili 9 god. dovela u Libreto. Odmah smo primijetili da ona svojim talentom, vokalnim sposobnostima te mirnoćom, šarmom i prirodnošću uvelike “odskače” od djece svoje dobi te da će se ona sigurno baviti pjevanjem. 

Danas je ta ista naša mala Nina dobitnica brojnih prvih mjesta na mnogim festivalima, zove je se na mnogo nastupa, mi se među sobom šalimo kako je “stalno bookirana”, i isto tako vjerujemo kako u njezinom životu u glazbenom smislu najbolje i najveće stvari – tek dolaze!

Katarina, dobitnica velikog Grand Prixa jest jedno predivno dijete s kojim radimo od njezine nepune sedme godine i zajedno smo prošli jedan čitav životni i radni vijek, hehe. Kate je pjevala u Libretićima, kasnije Libreto TEENSIMA, kao i Nina danas, i ima iza sebe bogato pjevačko i izvođačko iskustvo. Svaka pjesma koju ona izvodi mora biti pomno izabrana i ona je baš mora dubinski osjetiti i proživjeti jer je ona taj tip izvođača, izuzetno je emotivna i najprije emocijom “dobacuje” do publike, a onda i oduševljava! 

Mary, koja je također imala predivan i veoma zapažen nastup na DugaResaFestu, jest naš dijamantić koji je također s nama proveo puno veselih zborskih i solističkih radnih godina. Njezin zadnji veliki uspjeh jest pobjeda na natjecanju Novog Radija s kojom je ponosno ponijela titulu Novog glasa Novog Radija – Najljepšega glasa Zadarske županije. 

Kao nagradu je tada osvojila i svoju prvu autorsku pjesmu pod nazivom “Ljubav tu ne stanuje”, kao i snimanje videospota. 

Autor pjesme jest Franjo Judnič, dok je spot sniman u utvrdi Kličevica pokraj Benkovca. Spot je svoju premijeru doživio na CMC – ju, a Maryna se pjesma danas redovito “vrti” na radiopostajama te je to tek prvi maleni korak u njezinoj profesionalnoj karijeri. – 

Sve tri djevojke su dobile i još jedno veliko priznanje u vidu direktne pozivnice na Međunarodni dječji pjevački festival Brežice, gdje neće morati prolaziti nikakvu prethodnu selekciju, a tamo ih je osobno pozvala gđa Brigita Šuler, predsjednica festivala, koja im je ovoga puta sjedila u Stručnome žiriju.

Ekipa iz GS LIBRETO, za kraj, za DugaResaFest ima samo riječi hvale, ističu njihovu veliku profesionalnost, visoku razinu cjelokupne organizacije te kvalitetu izvedbi svih natjecatelja, kao i lijepo, prijateljsko i opušteno ozračje u backstageu i na domjenku nakon samog natjecanja te bi svima preporučili da se prijave za sudjelovanje već sljedeće godine. 

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

EPILOG TRAGEDIJE KOD OBROVCA / Otac u pritvoru. Eksplozivno sredstvo pronašli su u Kninu i ponijeli ga sa sobom!?

Objavljeno

-

By

U nastavku kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su jučer tijekom poslijepodneva, nad 46 – godišnjim državljaninom Češke proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti” iz čl. 222. st. 3. i st. 4. Kaznenog zakona  u svezi kaznenog djela “Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom” iz čl. 215. st.1. u svezi st. 3. Kaznenog zakona Republike Hrvatske.
 
Sumnjiči ga se da je po prethodnom dogovorenom planu obilaska u srijedu, 19. lipnja 2024. godine u poslijepodnevnim satima u društvu svoje obitelji i prijatelja došao na šire kninsko područje gdje se na ulazu u označeno opasno područje vojnog poligona nije pridržavao vidno istaknutih pisanih upozorenja na hrvatskom i engleskom jeziku te, lakomisleno smatrajući da neće doći do neželjene i po život opasne posljedice,  s djetetom ušao u zabranjeni  prostor i dopustio mu da pronađeno eksplozivno sredstvo uzme i ponese sa sobom, a koje je potom osumnjičeni osobno stavio u svoj automobil.
 
Nešto kasnije, zbog kvara na automobilu zaustavili su vozilo uz županijsku cestu da bi dijete iz vozila izvadilo eksplozivno sredstvo koje se u jednom trenutku aktiviralo.
 
Uslijed eksplozije, zbog zadobivenih ozljeda dijete je na mjestu smrtno stradalo dok su dvije ženske osobe zadobile teške tjelesne ozljede te jedan muškarac lake tjelesne ozljede.
 
Policijski službenici su proveli očevid na području Bilišana, na mjestu eksplozije. Drugi dio očevida policijski službenici proveli su i na spomenutom kninskom području.
 
U cilju utvrđivanja vrste eksplozivnog sredstva i načina aktiviranja, svi tragovi pronađeni na mjestu događaja su izuzeti te će biti proslijeđeni na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić” u Zagrebu.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 46-godišnjaka se podnosi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru te će u zakonskom roku biti predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.
 

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

NEDJELJA: U Ninu mlada misa don Antonija Oltrana

Objavljeno

-

By

Don Antonio Oltran, mladomisnik Zadarske nadbiskupije, slavi mladu misu u nedjelju, 23. lipnja s početkom u 10,30 sati, u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu, odakle je rodom. Na misi propovijeda fra Gabrijel Škibola.

Proslavi mlade mise prethodi todnevna duhovna obnova od četvrtka, 20. lipnja u 18,15 sati do subote, 22. lipnja.  

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

SUKOŠAN / Od danas do nedjelje duhovna obnova. Predvodi je vlč. Ivica Tolla

Objavljeno

-

By

Duhovnu obnovu pod geslom ‘Ti si ljubljeno dijete Božje’ kod crkve Gospe od Milosti u Sukošanu od petka, 21. lipnja do nedjelje, 23. lipnja, predvodi vlč. Ivica Tolla. Duhovna obnova u Sukošanu, od petka, 21. do nedjelje, 23. lipnja. Na otvorenom, kod crkve Gospe od Milosti.

Sadržaj obnove čine duhovni nagovor, molitva, ispovijed, misa, bolesničko pomazanje i euharistijsko klanjanje. U Sukošanu djeluje molitvena zajednica ‘Kraljica apostola’ koja ima svoje članove i u Zaprešiću odakle će doći članovi zajednice kao slavljenički tim podržati održavanje ove duhovne obnove.  

Susret u petak počinje u 18 sati, u subotu u 17 sati a u nedjelju u 19 sati.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu