Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

IZ ŽUPANIJE: Za programe 11 udruga zaštite i istraživanja okoliša izdvojeno 20 tisuća eura

Objavljeno

-

Zadarska županija izdvojit će 20 tisuća eura za projekte zaštite i istraživanja okoliša, a dobit će ih ukupno 11 udruga koje su prijavile svoje programe. Sredstva su odobrena u sklopu Javnog poziva za prijavu programa i projekata udruga za dodjelu financijske potpore u okviru raspoloživih sredstava Proračuna Zadarske županije za 2024. godinu na poziciji Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove.

Najveći iznos financijskih sredstava koji se mogao prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu ili projektu je 2.500 eura.

Udruga Jardin tako je za svoj program „Eko Iž (Šporkulja i Šporkaćun)“ usmjeren na zaštitu prirode dobila 1.716 eura, Udruga studenata biologije BIUS za program „Istraživačko – edukacijski projekt Karin 2024“ 1.989 eura, Društvo prijatelja parka Žmirići za „Mini kompostanu – zeleni otpad nije smeće“ 1.934 eura, Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja Eko – Zadar 2.016 eura za svoj projekt „Zeleni telefon – servis građanima za prijavu okolišnih problema“, Udruga za zaštitu okoliša, promicanje ekološke proizvodnje i održivog razvoja Volim Vlašići 1.989 eura za projekt edukativno – informativne kampanje „Za čistu valu“, Udruga za promicanje lokalnog razvoja Ajmo Vlašići 1.689 eura za akciju čišćenja okoliša i sadnje bilja, udruga za promicanje odgojne i obrazovne djelatnosti Žaruljica za program „Zapuntelske eko priče“ 1.743 eura, Udruga moj otok 1.525 eura za program „Moja Zadarska županija bez azbesta!“, Sonda – udruga za promicanje kreativnosti, edukaciju i razvoj lokalne zajednice dobila je 1.934 za program „SeaStar Hero Telašćica“, Udruga za promicanje i unaprjeđenje turizma Kreativa Lazaret za svoj program „Poučne staze otoka Ošljaka“ 1.444 eura, a Društvo istraživača mora – 20000 milja dobit će 2.016 eura za program „MAPA – Dani grebena“.

Jedan prijavitelj mogao se prijaviti i ugovoriti jedan projekt u okviru ovog Javnog poziva, na razdoblje provedbe do 12 mjeseci. Ista udruga može biti partner na više projekata unutar prioritetnih područja Javnog poziva.

Upravni je odjel dodjeljivao bodove na temelju četiri kriterija, a oni su se odnosili na institucionalnu sposobnost prijavitelja, relevantnost projekta/programa, hoće li udruge tijekom provedbe projekta/programa zaposliti najmanje jednog stručnjaka odgovarajuće struke u određenom području te provodi li se projekt na cijelom području županije odnosno na području više JLS.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

“ŽELITE BITI DIO MOTIVIRANOG TIMA?” / Zadarska Čistoća traži radnike. Donosimo sve detalje…

Objavljeno

-

By

Ako želite biti dio motiviranog tima koji ostvaruje izvrsne rezultate, te svojim radom pridonijeti u daljnjem uspjehu organizacije, postanite član našeg tima.

ŠTO TRAŽIMO?

Radno mjesto: VOZAČ (m/ž)

Radno mjesto: TRANSPORTNI RADNIK (m/ž)

Radno mjesto: POMETAČ JAVNO PROMETNIH POVRŠINA (m/ž)

KOJI SU UVJETI?

VOZAČ (m/ž)

vozački ispit C kategorije

izobrazba vozača (KOD 95)

radno iskustvo nije bitno

TRANSPORTNI RADNIK (m/ž)

radno iskustvo nije bitno

POMETAČ JAVNO PROMETNIH POVRŠINA (m/ž)

radno iskustvo nije bitno

ŠTO NUDIMO?

radni odnos zasniva se na određeno vrijeme s punim radnim vremenom, te s mogućnošću sklapanja ugovora na neodređeno

vozač (beneficirani radni staž)

stimulativna i redovna primanja

plaćen putni trošak i topli obrok

božićnica/uskrsnica

jubilarne nagrade

dar za dijete

plaćen rad blagdanom i vikendom, te prekovremeni rad

 GDJE I KAKO SE PRIJAVITI:

Prijave se podnose preporučenom poštanskom pošiljkom ili osobno na adresu sjedišta Društva: Čistoća d.o.o., Stjepana Radića 33, 23000 Zadar ili u elektroničkom obliku na e-mail adresu: info@cistoca-zadar.hr, a sve s naznakom: „Prijava na natječaj za radno mjesto „VOZAČ TERETNOG VOZILA NOSIVOSTI JEDNAKE ILI VEĆE OD 7.5T “, „TRANSPORTNI RADNIK“ i „POMETAČ JAVNO PROMETNIH POVRŠINA“.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

TRAJE TOPLINSKI VAL! / Temperatura u petak ide do 40°C. Evo kad će osvježenje…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, prijepodne mjestimice do umjeren sjeveroistočni i sjeverni. Na Jadranu će puhati umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u Dalmaciji poslijepodne ponegdje prolazno i jak. Danju vruće uz najvišu temperaturu uglavnom između 32 i 36 °C, u unutrašnjosti Dalmacije mjestimice i malo višu.

U petak pretežno sunčano s povremenom umjerenom naoblakom, osobito na zapadu gdje su potkraj dana mogući pljuskovi praćeni grmljavinom. Vjetar većinom slab, prolazno do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža temperatura od 18 do 23, na Jadranu od 23 do 27 °C. Najviša dnevna od 35 do 40 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Za vikend na kopnu i na sjevernom Jadranu povećana je vjerojatnost za pljuskove praćene grmljavinom. Vjetar u petak većinom slab jugozapadni, za vikend umjeren sjeverni i sjeveroistočni, duž obale sjeverozapadni. U petak najtoplije uz dnevnu temperaturu od 35 do 40 °C, za vikend dnevna temperatura niža.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Eksplodirala mina? Kod Obrovca stradali češki turisti, dijete poginulo

Objavljeno

-

Jučer oko 18 sati na području Obrovca iz sada neutvrđenog razloga došlo je do eksplozije u kojoj je poginulo dijete, priopćila je Policijska uprava zadarska.

Dvije ženske osobe kolima hitne medicinske pomoći prevezene su u Opću bolnicu Zadar na pružanje daljnje liječničke pomoći.

Policijski službenici osiguravaju mjesto događaja, a nakon što se ispune svi sigurnosni uvjeti, pristupit će se provođenju očevida. Iz policije su za Index rekli da trenutno ne mogu dati više informacija o događaju.

Prema neslužbenim informacijama, budući da je eksplozija bila na otvorenom prostoru, postoji mogućnost da se radi o zaostalom minskom sredstvu.

Više informacija očekuje se tijekom jutra.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu