Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

ZADRŽITE VREMEPLOV / U nedjelju na Višnjiku Oldtimer izložba 2024.

Objavljeno

-

Automoto sport se 5. svibnja (nedjelja) ponovno vraća na Športski centar Višnjik i u grad Zadar.

Uz auto i karting utrku Nagrada grada Zadra na sjevernoj strani (Prvenstvo Regije Jug kronometar natjecanje za aute i kartinge, A11 i K11) u organizaciji Auto Karting Kluba Zadar, Oldtimer klub Zadar u suradnji s Vespa Klubom Zadar, MK Arbanasi, Oldtimer klubom sv. Krševan, Dalmatinskim Fićo Klubom, Automodelarskim klubom Zadar i automehatroničarima Strukovne škole Vice Vlatkovića Zadar priređuje treću međunarodnu OLDTIMER IZLOŽBU 2024. uz brojne izlagače iz grada Zadra, ali i iz cijele HR i okolnih država.

Oko dvorane Krešimira Ćosića bit će izloženo više od 250 oldtimera od 10:00 do 18:00 sati.

Ove godine, osim već stalnih izlagača, na izložbi će se predstaviti i učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića, budući automehatroničari koji će demonstrirati svoja znanja te Automodelarski klub Zadar čiji su članovi i sami učenici škole. Oni će demonstrirati svoje modele prijevoznih sredstava koje su radili isključivo učenici te će prezentirati utrku modela na daljinsko upravljanje.

Ovogodišnja manifestacija donosi nevjerojatan spoj nostalgije, ljepote i strasti prema automobilima koji su obilježili prošle epohe. U srcu ovog spektakla, Zadar će ugostiti neke od najsjajnijih primjeraka automobilskog naslijeđa, među kojima će se istaknuti jedinstveni primjerak – legendarni Fiat Panda. Osim što će sudjelovati na utrci Wings for Life 2024. kao vozač presretačkog automobila, naš proslavljeni automobilist Juraj Šebalj će na OLDTIMER IZLOŽBI 2024. izložiti i svoju Fiat Pandu 4X4 kojom će upotpuniti automoto vremeplov u Zadru. S njom je osvojio zahtjevni Tunisie Challenge 2023., a na nedavnom Panda Raidu osvojio je 45. mjesto od ukupno 408 prijavljenih „Pandi“.

Također, posjetitelji će moći glasovati za najljepšeg od najljepših na info pultu OTK Zadar, organizatora izložbe, gdje će se vlasnicima najljepšeg automobila, motocikla i Vespe dodijeliti prigodne nagrade, kao i najsretnijem glasaču. Svi su pozvani da razgledaju vrijedne i zanimljive primjerke od kojih najstariji potječu iz 1. polovice prošlog stoljeća, a za koje se njihovi vlasnici brinu da ostanu i dalje tako „mladi“.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

DANAS DVIJE DUHOVNE OBNOVE / U Pakoštanima Puljić predvodi misu za branitelje i njihove obitelji; u Zadru p. Stjepan Ivan Horvat

Objavljeno

-

By

Duhovna obnova za hrvatske branitelje i njihove obitelji održava se u subotu, 18. svibnja u Pakoštanima.

Svečano misno slavlje u pakoštanskoj župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u 19 sati predvodi mons. Želimir Puljić, umirovljeni zadarski nadbiskup.

Nakon mise, na koncertu duhovne glazbe nastupaju klapa HRM-a sv. Juraj, Župni zbor Pakoštane, muška pjevačka skupina ‘Zavičaj’, don Jerolim Lenkić i klapa ‘Elektrodalmacije’ iz Splita.

Duhovnu obnovu u svetištu sv. Šime u Zadru u subotu, 18. svibnja, s početkom u 19 sati, predvodi p. Stjepan Ivan Horvat.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRED VRATIMA PROMJENA VREMENA / Iskoristite sunčanu subotu. Od nedjelje pljuskovi i grmljavina

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom. Ujutro ponegdje magla, većinom samo u Podravini i Međimurju. Poslijepodne uz prolazno više oblaka, uglavnom na jugu zemlje i u unutrašnjosti Istre lokalno može pasti malo kiše ili pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu i jugo, a ujutro duž obale burin. Najviša dnevna temperatura većinom od 22 do 27 °C.

U nedjelju promjenljivo i nestabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti kiše i pljuskova s grmljavinom, osobito na Jadranu i krajevima uz Jadran. Vjetar na kopnu većinom slab jugozapadni, na Jadranu umjereno do jako jugo. Najniže jutarnja temperatura od 10 do 15, na moru između 14 i 19, a najviša dnevna uglavnom od 22 do 27 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Promjenljivo i nestabilno mjestimice s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu većinom umjereno jugo. Temperatura zraka bez veće promjene.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OPĆINA SV. FILIP I JAKOV: Odobreno 89.977,03 eura za uređenje igrališta Raštane Gornje

Objavljeno

-

By

Prvi dio Zahtjeva za potporu Nositelja projekta OPĆINA SVETI FILIP I JAKOV, u čije ime i za čiji račun je LOKALNA AKCIJSKA GRUPA „LAURA“ podnijela prvi dio Zahtjeva za potporu za provedbu tipa operacije 7.4.1. »Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu« koji se provodi putem lokalnih razvojnih strategija (LRS) odabranih LAG-ova unutar podmjere 19.2. »Provedba operacija unutar CLLD strategije« je pozitivno ocijenjen.

Temeljem kriterija odabira, odabrani LAG je dodijelio 60 bodova te Agencija za plaćanja potvrđuje dodijeljeni iznos bodova.

Agencija za plaćanja utvrđuje intenzitet potpore u visini od 90% za ulaganje.

Procijenjeni iznos potpore je 89.977,03 EUR, a utvrđen je sukladno Planu nabave.

Opis predmeta nabave:

Izgradnja montažne tribine i opremanje nogometnog igrališta (postavljanje rasvjete)u naselju Raštane Gornje.

Radovi rušenja i demonataže, zemljani radovi, tesarski i betonski radovi, armirački radovi, montažerski radovi na izgradnji montažne tribine; pripremno završni i zemljani radovi i elektromontažni radovi na postvaljanju rasvjete; sukladno troškovniku Glavnog projekta.

Nositelj projekta OPĆINA SVETI FILIP I JAKOV je podnio prijavu projekta dana 21. kolovoza 2023. godine na LAG natječaj za tip operacije Mjera 8 “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili širenje lokalnih temeljnih usluga„ LOKALNE AKCIJSKE GRUPE „LAURA“. Nakon provedenog postupka odabira projekata od strane odabranog LAG-a, utvrđeno je da nositelj projekta/projekt ispunjava uvjete i kriterije propisane LAG Natječajem. Nositelju projekta je dana 17. listopada 2023. godine izdana Odluka o odabiru projekta. Odlukom o odabiru projekta, projekt je odabran na LAG Natječaju.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu