Connect with us

Grad

Na dijelu Voštarnice obustavljen promet zbog snimanja serije

Objavljeno

-

Iz Filmskog ureda stigla je obavijest  da će u razdoblju od 15.04. do 19.04. na nekim dijelovima Voštarnice promet biti obustavljen radi snimanja TV serije. 

Promet automobilima bit će onemogućen na ulicama Frana Alfirevića, ul. Obala kneza Branimira s unutrašnje strane i ul. Rikarda Katalinića Jeretova od broja 5 do broja 7a i donjem dijelu ulice Ivana Brkanovića, osim za potrebe javnih službi (Hitna pomoć, vatrogasci, Čistoća, itd…).

Povremeno obustavljanje prometa na nekim dijelovima ulica odvijat će se prvenstveno na ulici Ivana Mažuranića kojom prolaze vozila koja sudjeluju u snimanju, i to tijekom snimanja 17.04. u popodnevnim satima te 18.04. tijekom cijelog dana.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Grad

Konferencija “Kultura dobrodošlice-uloga zajedništva u integraciji izbjeglica” povodom Svjetskog dana izbjeglica

Objavljeno

-

By

Volonterski centar Zadar Svjetski dan izbjeglica obilježit će konferencijom „Kultura dobrodošlice – uloga zajednice u integraciji izbjeglica“ koja će se održati 20. lipnja 2024. od 12 do 14 sati, u Koncertnoj dvorani Kneževe palače, Poljana Šime Budinića 3.

„Za svijet u kojem su izbjeglice dobrodošle“ tema je ovogodišnjeg Svjetskog dan izbjeglica koji se svake godine obilježava 20. lipnja te slavi snagu i hrabrost ljudi koji su bili prisiljeni napustiti svoju domovinu kako bi pobjegli od sukoba ili progona.

Svrha susreta je podizanje svijesti o izazovima s kojima se suočavaju izbjeglice širom svijeta, a posebno raseljene osobe iz Ukrajine u hrvatskom društvu. Konferenciju će obogatiti predstavnici različitih organizacija aktivnih u pružanju podrške izbjeglicama u procesu integracije. Izlagači će kroz prezentacije podijeliti svoja iskustva rada s izbjeglicama, informirati širu javnost o njihovim pravima i potrebama, identificirati glavne izazove s kojima se izbjeglice suočavaju u procesu prilagodbe i integracije te razmotriti moguća rješenja kroz primjere dobre prakse i inovativne pristupe. Naglasak će biti i na osvještavanju prisutnih o važnosti podrške i uključivanju izbjeglica u sve aspekte društvenog života.

Konferencija će ujedno biti i prigoda za upoznavanje šire javnosti s projektom „Izgradnja društva dobrodošlice“ koji provodi Udruga „Mi“ – Split uz financijsku podršku UNHCR-a Hrvatska. Projekt je zamišljen kao program s ciljem poticanja veze među relevantnim dionicima, kreiranja novog sadržaja i aktivnosti te lakšeg prikupljanja i širenja relevantnih informacija o integraciji izbjeglica. Volonterski centar Zadar aktivno radi s raseljenim osobama iz Ukrajine gotovo od samog početka njihovog pristizanja u naš grad i županiju. Pritom su, u sklopu programa, organizirane brojne aktivnosti pružanja pomoći i podrške izbjeglicama, kao što su tečajevi hrvatskog i engleskog jezika, razne sportske i kulturne aktivnosti za djecu, izleti, grupa psihosocijalne podrške i mnoge druge.

Ovaj događaj prilika je za osnaživanje zajednice u prepoznavanju i odgovaranju na potrebe izbjeglica s poštovanjem i suosjećanjem. Pridružite nam se na raspravi i postanite dijelom društva dobrodošlice!

 
Nastavi čitati

Grad

Odgoda pjesničke večeri “Poetske razglednice” zbog lošeg vremena

Objavljeno

-

By

Iz TZG Zadar obavještavaju građane kako se zbog nepovoljne vremenske prognoze odgađa pjesnička večer “Poetske razglednice” najavljena za večeras, u četvrtak, 13. lipnja s početkom u 20 sati u atriju palače Cedulin.

Novi termin održavanja bit će objavljen naknadno.

 
Nastavi čitati

Grad

“Večeras plešemo” u izvedbi najdugovječnijeg ansambla u Dalmaciji

Objavljeno

-

By

U subotu, 15. lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar s početkom u 19 sati biti će izvedena godišnja produkcija najdugovječnijeg ansambla u Dalmaciji pod nazivom Večeras plešemo. Zadarski plesni ansambl na kraju ove sezone predstavlja izbor iz cjelogodišnjeg rada unutar grupa kroz tradicionalnu javnu izvedbu.

Prikazom rada svih plesnih studija od predškolskog, osnovno i srednjoškolskog, plesnih grupa za odrasle te profesionalnih članica Ansambla, Zadarski plesni ansambl na ovaj način čini vidljivim svoj identitet, vlastito nasljeđe te zacrtava umjetnički put produbljivanjem plesne prakse kroz studiozan rad i svjesno bavljenje tijelom.

Uz brojne plesne brojeve čiji su autori, voditelji i koreografi Lara Stanin, Martina Ružić, Patricia Gospić i Korina Oltran, izvest će se i kraće plesno djelo za koji koncept potpisuje Korina Oltran pod nazivom Priče koje pokreću/Female human animal, a koje je bilo izvedeno nedavno na otvaranju Festivala europske kratke priče u Zadru. Ova plesna minijatura govori o tome kako se i koliko različite umjetnosti isprepliću, o tome kako govoriti isto drugim umjetničkim sredstvom i koliko to postaje drugačije kroz interdisciplinarnost različitih umjetničkih medija.

Kao gosti večeri natupit će Baletna udruga Pirueta s voditeljicom Vinkom Zekić. Oni će se predstaviti koreografijom Dance of the Knights iz baleta Romeo i Julija Sergeja Prokofjeva. Adaptaciju koreografije napravila je Noemi Pinto.

U jeku završnih kazališnih i plesnih izvedbi brojnih zadarskih grupa, skupina i ansambala, Zadarski plesni ansambl se pridružuje sa svojim prikazom različitih pristupa plesu prilagođenom različitim uzrastima i dosezima u svrhu nadogradnje vlastitih plesnih, koreografskih i izvedbenih vještina.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu