Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

#INSAJDER / Ovo su najbitniji izbori od 90-tih. Evo zašto…

Objavljeno

-

Za desetak dana narod će odabrati smjer u kojem će Hrvatska ići iduće 4 godine. Na primjeru Zadra mogu vam reći jedno. Nemojte raditi eksperimente. Vidite što se dogodilo sa Ričardom i zezancijom koja je eskalirala u ozbiljan problem.

Kažu ovi na ljevici – vas je 70 posto domoljuba, a nas 30 posto. Razlika je jedino kako oni kažu. A ne lažu puno – vi svoje ne znate pretvoriti u mandate. 

I sad ih je Milanović okupio u jedan dan i zajedno idu obećavajući Rijeke pravde. Zamisli ti to. Pa da ne znamo tko su i da već jednom nisu zajahali čovjek bi i pomislio da govori istinu. 

Dužnost svakog građanina je izaći na izbore ali nemojte davati glasove onima koji nikad nisu htjeli Hrvatsku i nemojte raditi eksperimente. 

Ovo su najbitniji izbori od 90 tih.

Poslije njih puno toga će biti drugačije. Postoje i neke desne opcije koje su na linku sa tim Milanovićem. I to je jako žalosno. 

Zapravo bi trebalo kazniti svakoga tko ne izađe na izbore. Makar poništio listić. Jer upravo oni što kukaju po društvenim mrežama – oni su ti kojima se ne da taj dan odvojiti 5 minuta za glasanje. 

Kad prođe izborna histerija nastavit ćemo sa Zadrom. 

Zadnja sjednica je prekinuta jer su Enio i SDP srušili kvorum prije nego smo izglasali točku o Čistoći. Da radnici mogu dobiti veće plaće. I zamjenu terena sa HEP-om na Sinjoretovu, pa da počne gradnja igrališta. 

Pravi lokal patrioti. Nema što. 

Da ne zaboravim da je Radeta izvrijeđao jednog pročelnika i jednog saborskog zastupnika ispod svakog nivoa ljudske komunikacije.

Ako ne pustite grad da prodiše nakon izbora i izbornih ambicija onda ćemo raspustiti GV i ići na izbore, pa neka narod kaže što misli.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

2. Festival poduzetništva Ravnih kotara i Bukovice

Objavljeno

-

By

 2. Festival poduzetništva Ravnih kotara i Bukovice održat će se 25. svibnja 2024. s početkom u 18:00 sati na Šetalištu kneza Branimira u Benkovcu. Cilj festivala je promocija poduzetništva kao glavnog pokretača gospodarskog razvoja lokalne zajednice. Na festivalu vas očekuje i bogata gastro ponuda, glazbeno.scenski program, radionica modeliranja gline i tombola.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Zadarski otočić privukao pažnju stranaca: Tu su i auti i bicikli zabranjeni tijekom ljeta

Objavljeno

-

By

Britanski Sun navodi da vrlo mali broj Britanaca zna za Silbu, otočić u zadarskom arhipelagu, smješten između otoka Premude i Oliba. Na Silbi možete uživati u kristalno čistom moru i skrovitim plažama, a posjećuju ga uglavnom lokalni stanovnici.

Do Silbe je Zadra potrebno je tri sata vožnje trajektom. Maleni otok prostire se na samo 15 četvornih kilometara. Zimi na otoku živi samo 150 mještana, no taj se broj u ljetnim mjesecima penje na 6000.

Samo jedan grad

Automobili su na otoku zabranjeni tijekom cijele godine, dok su bicikli zabranjeni ljeti. Na otoku postoji samo jedan grad koji je prikladno nazvan Silba.

U gradu se nalazi jedna od ključnih znamenitosti otoka – cilindrična kamena kula Toreta. Mještani ga zovu “Kula ljubavi” jer legenda kaže da je mornar sagradio toranj za svoju dragu kako bi ona mogla čekati njegov povratak. No, draga se umorila od čekanja te se udala za drugog. Od ostalih znamenitosti vrijedi spomenuti crkvu sv. Marka, koja je najstarija crkva na otoku.

Predivne plaže

Silba je poznata i po lijepim plažama, a jedna od njih je i Počukmarak, najveća plaža na južnoj strani otoka. U blizini uvale Počukmarak nalazi se mjesto od povijesnog značaja, na kojem su pronađeni sarkofazi.

Naime, istraživači sa zadarskog sveučilišta tu su otkrili 1500 godina star sarkofag. Prema Silba.org, voda oko sarkofaga duboka je samo dva do tri metra, što znači da nije potrebna nikakva ronilačka oprema za razgledavanje podvodnog nalazišta.

Na otoku se nalazi i mnoštvo drugih plaža, uključujući plažu Traticu, šljunčanu plažu na južnoj strani otoka. Turisti su oduševljeni nevjerojatnim zalascima sunca koji se tamo vide.

Sun dalje piše da Hrvatskoj svakako ne manjka malo poznatih otoka koje turisti mogu posjetiti, a osim Silbe, navode da se svakako isplati posjetiti i Drvenik Veli i Krknjaš Veli koji je poznat i kao Plava laguna.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

Požar u stanu na Pagu

Objavljeno

-

By

Policija je u utorak, 21. svibnja u 11.30 sati zaprimila dojavu o izbijanju požara u stanu u Mandrama na  Pagu, a po dojavi su na mjesto događaja upućene žurne službe.

Požar su ugasli vatrogasci JVP Pag, a nakon što su stvoreni uvjeti za obavljanje očevida, policijski službenici su u suradnji sa inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja obavili očevid kojim je utvrđeno kako je do požara došlo u stanu na trećem katu stambene jedinice uslijed kvara na električnim instalacijama u prostoriji kuhinje stana, u kojem je boravila 96-godišnjakinja, koja je po HMP-i prevezena u zadarsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći, gdje je konstatirano kako nije zadobila ozlijede.

U požaru, u kojem je izgorjela unutrašnjost stana je nastala veća materijalna šteta, a o događaju će policija putem posebnog izvješća upoznati nadležno državno odvjetništvo.

 
Nastavi čitati

U trendu