Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

KOMENTAR / Ante Prkačin za Z NET: “Do izvjesnog izvjesnika Radete i do njegovog mišljenja stalo mi je k’o do mrtva magareta”

Objavljeno

-

foto: Facebook

Posljednja ekskurzija u ponašanju zadarskog SDP-ovca Daniela Radete dospjela je, pisali smo prije koji dan, čak i do saborske govornice. Tamo je jadan pokušaj obrane nešto zrelije kolegice Glasovac završio u stativi bitno vještijeg (su)govornika, zastupnika Ante Prkačina.

Govorom na koji vrijedi još jednom podsjetiti (LINK) Prkačin je najbolje opisao predmetnu zadarsku situaciju, usput i isprovocirao Radetu na još jednu ekskurziju, odnosno politički autogol. Na njega pak ne vrijedi podsjećati.

A evo što Prkačin danas kaže za Z NET portal:

“Drago mi je da ste popratili ovaj moj saborski istup i nudite mi priliku prokomentirat reakciju izvjesnog izvjesnika Radete do koga je meni stalo kao i do njegovog mišljenja k’o do mrtva magareta, ne onoga što je u saborskom eseju trebalo ritnut Radetu.

Moram vam priznati da je meni osobno najdraži dio toga saborskog govora simbioza magareta i Radete.

A u stvari, i istini za volju, ono što sam rekao biti će puno jasnije onome tko ima vremena pročitati kratku pripovijetku Ive Andrića (Priča o kmetu Simanu), pa ćete vidjet kako kmet Siman grdi, provocira, pa i vrijeđa agu Ibragu. Onaj dio gdje kaže kako Ibraga i nije bio neki zločest i važan Aga. Međutim, Siman dalje nastavlja kako on to kaže svim Agama i Begovima otkad je aga i begova i raje sirotinje.

Pa ja se obraćam svim poklonicima i ljubiteljima 6. ličke zločinačke (koja je 45. ušla u Zagreb i likvidirala 4/5 tisuća ranjenika i civila iz bolnica) i 11. dalmatinskoj sa bajom Jurjevićem koja je izvršila pokolj nad narodom i fratrima u Širokom Brijegu, a usput su rekreativno pobili nekoliko desetaka hrvatskih intelektualaca po Dubrovniku, pa 1. partizanske slavonske koja je ’42. ušla u hrvatsko selo Španovicu i poklala tamo sve što je našla. Obraćam se poklonicima i navijačima 9.og ratnog zločinca u povijesti čovječanstva Josipa Broza Tita.

Oni su u fokusu mog interesa, a Radeta kao Radeta je malo važan.

S Radetom se ja mogu sresti kao i sa svim Radetama, kao i Goldstajnima i Klasićima, Jakovinama. Svakako ovoj družini treba pridodati vojvodu Šešelja s kojim sam također spreman na meč. Izaberite televiziju, portal, javnu tribinu i zakažite mi meč bilo kad i bilo gdje, odmah dolazim! Ali to nećete učiniti. Usput možete testirati moju inteligenciju, pa i znanje.”

 

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA / Burno, ali i dalje tople noći i vrući dani. Na pomolu novi toplinski val?

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Danas u unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ponegdje s kišom, a mogući su i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Na Jadranu većinom sunčano, ali ne i posve stabilno uz mogućnost za lokalne pljuskove, osobito u Istri i na jugu. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, uz nestabilnosti prolazno jak. Na Jadranu umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, poslijepodne prolazno i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30, na Jadranu od 31 do 35 °C.

U četvrtak pretežno sunčano, na kopnu mjestimice jači dnevni razvoj oblaka uz poneki pljusak s grmljavinom na istoku zemlje. Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na istoku i sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, lokalno s olujnim udarima, poslijepodne na otvorenom sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 19, na Jadranu od 20 do 26 °C. Najviša dnevna od 28 do 33 °C, u gorju malo niža.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano, još u četvrtak na kopnu s umjerenom naoblakom, na istoku i s ponekim pljuskom. Umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar na kopnu te umjerena do jaka bura s olujnim udarima na Jadranu će do petka oslabjeti, te će duž obale zapuhati sjeverozapadnjak. Jutra na kopnu znatno svježija nego proteklih dana, a dnevna temperatura u porastu. Na Jadranu i dalje tople noći i vrući dani.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIPREMITE SE NA VRIJEME! U srijedu bez vode sedam ulica u Zadru…

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, dana 24.07.2024. godine  (srijeda) u vremenu od 08:30 h pa do 12:30 h  biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima u gradu Zadru u ulicama:

Ulica Petra Kasandrića,

Ulica Đure Sudete,

Ulica Vatroslava Jagića,

Ulica Denisa Špike do križanja s Ulicom Valerije De Ponte,

Ulica Ive Vojnića,

Ulica Josipa Runjanina,

te Ulica Dubravka Dujšina.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Đure Sudete kod kućnog broja 2.  

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

INTERVJU / Ante Mikulić/Trgovačko društvo Rogovo d.o.o. Sv. Filip i Jakov

Objavljeno

-

By

Poslušajte intervju s Antom Mikulićem, direktorom trgovačkog društva Rogovo d.o.o. iz Sv. Filip i Jakova o trenutnim i budućim planovima društva:

Izvor: BnM portal

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu