Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Predbožićna večer u Klasičnoj gimnaziji Ivan Pavao II. Zadar

Objavljeno

-

foto: Ines Grbić/Zadarska nadbiskupija

Predbožićna večer učenika i djelatnika Klasične gimnazije Ivan Pavao II. Zadar održana je u ponedjeljak, 18. prosinca, u sportskoj dvorani te škole.

Na susretu na kojem su bili i roditelji i obitelji učenika, gimnazijalci su izveli igrokaz ‘Prilika anđela’ i recitaciju, a zbor Klasične gimnazije pod vodstvom Grge Ivkovića izveo je prigodne pjesme.

Prisutnima se obratio don Ante Dražina, ravnatelj Klasične gimnazije. Zahvalio je učenicima, profesorima, djelatnicima i svima koji se trude da život u školi bude ljepši, bolji i produktivniji, rekavši da je zahvalnost najviše što ljudi mogu pokloniti jedno drugome.

„U liturgijskim čitanjima ovih dana spominje se riječ pustinja koja nas podsjeća na nešto što je loše i što treba izbjegavati, u što ne bi trebalo zaći. Ali nekad, i osobito u Svetom Pismu, pustinja je ona koja pročišćuje, koja pokazuje što nam je bitno. Odbacuje ono što je suvišno i daje nam priliku da spoznamo što je uistinu važno za naš život, kako preživjeti. U pripremi u vremenu došašća, želimo prepoznati što je bitno u našem životu; da vidimo koliko su nam bitne naše obitelji, vjera koja nas može poticati i davati nam snagu u svakodnevnom životu“, rekao je don Ante, potaknuvši na potpuno davanje životu kao prilici. Jer, što se čovjek više u nešto daje, poput školovanja, zauzvrat se više i dobiva. „Neka Krist bude središte našeg života, zbog kojega se sve čini i zahvaljuje“, potaknuo je don Ante.

Prigodnu riječ uputio je i zadarski nadbiskup Milan Zgrablić, izražavajući radost zbog bogatog i lijepog života škole. „Božić je najradosniji događaj Isusovog rođenja, najradosniji događaj u cijeloj povijesti. Dogodilo se nešto veličanstveno i nezamislivo za nas. Onaj koji je Gospodar i stvoritelj svega, koji je život, u kojem sve postoji, došao je među nas i postao jedan od nas, da nam pokaže koliko nas ljubi. Izabrao nas je da vječno budemo u njegovoj dobroti, životu, blizini, ljubavi. Isus se rodio kao najveći Božji dar za svakoga od nas i pravo je bogatstvo primiti Isusa u svoj život. Imati Isusa u svom životu znači biti najbogatiji, imati sve blago i bogatstvo ovoga svijeta. Kada Boga imamo, imamo najveće blago i bogatstvo u svom srcu“, poručio je mons. Zgrablić, poželjevši svima da Isus stalno boravi u štalici njihovog života; da zračimo ljubavlju kojom nas Gospodin ljubi i da to što nam Gospodin daruje bude snaga, naša radost i mir našeg života, rekao je nadbiskup. Svima je poželio blagoslovljen Božić, Novu Godinu i uspjeh u nastavku školske godine.

Na kraju večeri, mons. Zgrablić blagoslovio je školu, učenike i djelatnike i sve prisutne, da slijede nauk kršćanskog života i prianjaju uz Krista učitelja.

Održana je i Tombola od koje su prilozi prikupljeni za humanitarni fond gimnazije, ‘Gorušičino zrno’, čija se sredstva koriste za učenike slabijih mogućnosti da mogu sudjelovati u nekim programima škole.

Ines Grbić

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

UTVRDA FORTE / Za rekreativce i zadarske goste – u svibnju ne propustite “Noć tvrđava 2024.”

Objavljeno

-

By


Perivoj Vladimira Nazora / 10.05.2024. – 10.05.2024.

Zadar je grad svjetske baštine, a na UNESCO listi nalazi se upravo zbog fortifikacijske arhitekture koja je dio lokaliteta serijskog dobra “Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17. st.: Stato da Terra- zapadni Stato da Mar”. Obrambeni sustav Zadra sastoji se od gradskih zidina te utvrde Forte pred samim gradom. Utvrda Forte, izgrađena u drugoj polovini 16. st. za vrijeme Mletačke uprave, danas je među Zadranima uglavnom percipirana kao javni park – Perivoj Vladimira Nazora. 

Program Noći tvrđava u utvrdi Forte donijet će aktivnosti koje se inače održavaju u ovom parku: rekreativne sportske aktivnosti, ali će biti priređena i događanja kojima će se među Zadranima i njihovim gostima podignuti svijest o tome da se radi o utvrdi 16. stoljeća koja je izgrađena kao ključna točka obrane Zadra u vrijeme Mletačke republike. Ova renesansna utvrda vrhunski je primjer graditeljske baštine, ali i spomenik parkovne arhitekture, odnosno izniman primjer prirodne baštine. 

PROGRAM

8:30 – 10:00 Demonstracija treninga nordijskog hodanja i korektivne vježbe za građane, – aktivnost provodi Ivan Gobin iz Sportske zajednice Grada Zadra.

10:00 – 12:00 Edukativni program za djecu: Zelena dota 1. – aktivnost provodi Morana Bačić iz ustanove Natura Jadera.

10:00 – 12:00 Turnir u društvenim igrama: šah i mlin. – aktivnosti provode Berislav Štefanac i Anamarija Eterović Borzić iz Muzeja antičkog stakla te Ivan Jakić iz Šahovskog kluba Zadar.

15:00-17:00 Turnir u društvenim igrama: šah i mlin. – aktivnosti provode Berislav Štefanac i Anamarija Eterović Borzić iz Muzeja antičkog stakla te Ivan Jakić iz Šahovskog kluba Zadar.

17:00 – 18:00 Utrka „Fortius“ kroz utvrdu „Forte“. – aktivnost provodi Edi Stipić iz Atletskog kluba „Fortius“.

18:00 – 19:30 Razgled utvrde „Forte“ i Perivoja „Vladimir Nazor“ – aktivnost provode Mirna Petricioli iz tvrtke Nasadi i Zrinka Brkan Klarin iz Grada Zadra, UO za kulturu i šport.

20:00 – Koncert Oridano Gypsy Jazz Band

 
Nastavi čitati

Grad

JOŠ PET DANA! / Sedmo izdanje Street Food Festivala: Kulinarski i glazbeni spektakl na Puntamici

Objavljeno

-

By

Zadarski Street Food Festival ponovno oduševljava posjetitelje kombinacijom vrhunske hrane i živih izvedbi domaćih glazbenih zvijezda

Najpoznatiji gastronomski i glazbeni događaj u Zadru – Street Food Festival –  vraća se po sedmi put na omiljeno mjesto okupljanja ljubitelja dobre hrane i glazbe – na Puntamiku! Od 26. travnja do 5. svibnja ova će destinacija postati vaše omiljeno odredište.

Ovaj festival postao je nezaobilazna destinacija za sve posjetitelje, bilo domaće i strane, koji žele uživati u jedinstvenom spoju okusa i ritmova uz predivan pogled na more.

Street Food Festival poznat je po svojoj raznovrsnoj ponudi hrane koja seže od tradicionalnih lokalnih specijaliteta do egzotičnih internacionalnih delicija koju s entuzijazmom spremaju najbolji zadarski ugostitelji. Posjetitelji će u čak deset dana imati priliku kušati sve – od sočnih burgera i tacosa do egzotičnih azijskih jela i slatkih poslastica, dok će se istovremeno zabavljati uz izvrsnu glazbu domaćih izvođača.

Na najljepšu pozornici u Dalmaciji stiže Sandi Cenov, genijalna ekipa iz TBF-a,  Petar Dragojević i energična Indira!

Atmosfera na festivalu bit će nezaboravna, kao i uvijek, uz odlične nastupe koji će posjetitelje držati na nogama do kasno u noć.

Sedmo izdanje Street Food Festivala na Puntamici očekuje se kao najveće do sada, s više izlagača hrane i još raznovrsnijim glazbenim programom

Organizatori pozivaju sve ljubitelje dobre hrane, odlične glazbe i vrhunske zabave da se pridruže ovoj gastronomsko-glazbenoj manifestaciji i stvore nezaboravne uspomene u prekrasnom ambijentu uz more.

Vidimo se od 26. travnja sve do 5. svibnja.

Street food festival otvoren je svakim radim danom od 16 do 24 sata, dok vikendom te 01.05. već možete uživati  u finoj spizi i osvježavajućim pićima od  12 do 24 sata.

Sve informacije potražite na www.zadarfoodfestival.com

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

MORATE U SPIZU? Evo koje su trgovine i šoping-centri otvoreni ove nedjelje u Zadru…

Objavljeno

-

By

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje…

BAUHAUS:

od 9 do 14

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Bože Peričića 5 – od 8 do 14

Skradinska 8 – od 7 do 13

Put Nina 89 – od 7 do 20

Trg Damira Zdrilića 1 – od 7 do 20

KONZUM:

Frane Petrića 10 – od 7 do 13

Polačišće 2 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Ulica Antuna Barca 58 – od 7 do 21

Šibenska ulica 9C – od 7 do 21

Knezova Šubića Bribirskih 3 – od 7 do 21

Ivana Zadranina 1/A – od 7 do 21

RIBOLA

Put Petrića 51c – od 7 do 21

Vukovarska 6a – od 7 do 20

Andrije Hebranga 10a – od 7 do 20

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu