Connect with us

Sport

FOTO / Rekordno natjecanje u sportskom penjanju Sv. Krševan Boulder Open 2023.

Objavljeno

-

Foto: Dino Andrić

Početkom prosinca 2023. održano je rekordno jedanaesto “Sv. Krševan Boulder Open 2023.” natjecanje u sportskom penjanju, u organizaciji Sportsko penjačkog kluba Paklenica na ŠC Višnjiku. Nakon 4 godine pauze, prvo zbog COVID19 epidemije, zatim radi gubitka prostora i premještaja dvorane, jedno od najpopularnijih penjačkih natjecanja u Hrvatskoj vrača se s nevjerojatnim brojkama – nastupilo je rekordnih 96 natjecatelja iz Pazina, Lovrana, Rijeke, Šibenika, Splita, Korčule, Zagreba, BiH.

U 4 kvalifikacijske grupe penjalo se 26 smjerova, a u finalu PRO kategorije je nastupilo po 6 finalista u muškoj i ženskoj konkurenciji. U super napetim, moderno postavljenim finalnim smjerovima zadarske boje su branili Dora Mikecin i Ivan Donat Pupovac, međutim odličja ipak odnose gostujući penjači među kojima su bili najuspješniji Splićani:

PRO Žene:

 1. Marijeta Smoje (SPK Mosor)
 2. Vana Piccini (SPK Marulianus)
 3. Sara Lanča (SPK Hiperaktiv)

PRO Muškarci:

 1. Lobel Krivić (SPK Mosor)
 2. Blaž Škrgatić
 3. Mario Velčić (SPK Tuhobić)

U hobby kategorji osvajači medalja su

HOBBY Žene:

 1. Kate Dražić (SPK Marulianus)
 2. Iva Medić (AO Matica)
 3. Zrinka Kostić Korona (SPK Paklenica)

HOBBY Muškarci:

 1. Ivor Klarin (SPK Paklenica)
 2. Marko Roce (SPK Hiperaktiv)
 3. Stipan Borovac

Nakon samog natjecanja i dodjele medalja organizirana je cjelovečernja zabava uz live band i DJ nastupe u Nigdjezemskoj na kojoj su se zadnji atomi snage ostavili na plesnom podiju. Ono što ovo natjecanje izdvaja od sličnih je vrlo intimna atmosfera, fanatično navijanje te neizostavni entuzijazam lokalne penjačke zajednice oko organizacije samog natjecanja što je očito i prepoznato od velikog dijela penjačke zajednice u Hrvatskoj. Ponosni i sretni s ovogodišnjim izdanjem, već slažemo planove za Sv. Krševan Boulder Open 2024!

Ovim putem organizatori zahvaljuju sponzorima natjecanja: Iglusport Zadar; Maraska, Cognism, 057 info, Fafarikula, @Intothewildcuttingboard, MCV PLIN.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

Malonogometni teren na Višnjiku dobiva novi travnjak

Objavljeno

-

By

FOTO: Nenad Opačić

Na terenu za mali nogomet u sklopu ŠC Višnjik započeli su radovi na zamjeni postojećeg travnjaka novim, modernijim i kvalitetnijim. Stari travnjak, koji je služio dugi niz godina, više ne zadovoljava standarde igre pa je odlučeno da se pristupi ovoj neophodnoj obnovi.


-Novi travnjak omogućit će bolju igru što će posebno obradovati djecu, mlade sportaše i rekreativce koji svakodnevno tu treniraju. Radovi će trajati približno dva tjedna, nakon čega će igralište ponovno biti dostupno svim korisnicima te spremno za ljetni malonogometni spektakl, 8. Memorijalni humanitarni turnir Antonio Jurjević.
Molimo građane i sportaše za razumijevanje i strpljenje dok traju radovi na izmjeni trave – izjavio je direktor Tomislav Zubčić.

 
Nastavi čitati

Sport

FOTO / Održana Zadarska open water liga na Sestrunju

Objavljeno

-

By

U nedjelju, 21.07.2024.  je održano 8. Kolo Zadarske open water lige na Sestrunju. Nastupio je točno 61 plivač, ali je bilo interesantno da su plivači dolazili iz Zadra različitim prijevoznim sredstvima od katamarana, trajekta, gliserima i Jet skijevima. 

U 12:30 je startala glavna utrka na 1.500 metara i veliki Aquatlon. Iako je većina plivača bila skeptična oko organizacije utrke  i samog otoka , na kraju nikome  nije zao sto je bio na Sestrunju i uživao u ovom prekrasnom moru i otoku. Velika zahvala na srdačnosti i suorganizaciji ide Udruzi za očuvanje kulturne baštine i tradicijskih vrijednosti otoka Sestrunja. Inline image

Inline image
Inline image
Inline image
Inline image
Inline image
Inline image
Inline image

Pobjednici: 

-1500m

     K.Petek i Z. Šijaković 

-Aquatlon veliki 

    D. Šutalo i Ida Bulić

-Aquatlon kadeti 

    V. Lasović 

-Aquatlon početnici 

    K. Bajlo i I Bajlo 

-No womens 

    MIA Petek 

-300 Baby 

  N.Jureško i M. Lenartić

 
Nastavi čitati

Sport

NAKON 12 GODINA / Zadarska OPEN water liga sutra na Sestrunju!

Objavljeno

-

By

Nakon 12 godina lige prvi puta se seli utrka u uvalu Kablin na otoku Sestrunju u nedjelju, 21.07.2024.

U suorganizaciji Općine Preko, Tzo Preko i KDP Donat odlučeno je da će se plivati i trčati na Sestrunju. Mnogi plivači se pitaju: “Pa gdje je Sestrunj, kako  tamo, nema dućana ni kafića”.

Ovo je upravo pravi razlog da upoznamo ovaj mali otok na kojem živi 48 stanovnika, poručuju organizatori.

A domaći i KDP Donat su se pripremili da neće ničega nedostajati, a uživati će se u prekrasno čistom i hladnijem moru za kojim svi zadnjih dana vapimo.

Svi zainteresirani mogu doći na Sestrunj katamaranom i trajektom, a start prvih utrka je u 12:30 sati.

Kako napominju Donatovci ovo i je jedan od ciljeva ZOWL-a da turisti i domaći što više pohode sve krajeve Zadarske županije. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu