Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

DONACIJA SUPERNOVE ZADAR: Opća bolnica dobila novi mobilni intubacijski fiberobronhoskop za Odjel anesteziologije

Objavljeno

-

Već tradicionalno, uoči božićnih blagdana, Supernova Zadar donirala je vrijednu medicinsku opremu Općoj bolnici Zadar.

Na Odjel za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu tako stiže mobilni intubacijski fiberobronhoskop MAF-DM2, vrijedan 17.000,00 eura.

Donaciju je ravnatelju bolnice, Željku Čulini, dr.med., te zamjeniku ravnatelja, Ediju Karucu, dr.med., uručila voditeljica trgovačkog centra Supernova Zadar, Iva Fisher.

Donirani uređaj idealan je za fleksibilnu intubaciju i nudi proširene mogućnosti gledanja i snimanja u praktičnom samostalnom dizajnu. Riječ je o inovativnom rješenju za hitne situacije koje zahtijevaju intubaciju dušnika. Uređaj se ističe svojom jedinstvenošću i opremljenošću terapeutskim kanalom za usisavanje ili dodatni unos kisika s tankim promjerom, čineći ga idealnim za prijenosnu intubaciju i postavljanje cijevi s dva lumena. Dodatno, posjeduje samostalan dizajn s 3,5-inčnim monitorom za promatranje, snimanje fotografija i videozapisa, pružajući liječnicima dragocjenu pomoć u procjeni i analizi stanja pacijenata.

„Radi se o modernom aparatu koji će se koristiti pri operativnim zahvatima u torakalnoj kirurgiji i kao takav je stigao na pravu adresu. Naime, u našoj se ustanovi, u usporedbi s ostalim Općim bolnicama, godišnje izvede značajno veći broj operativnih zahvata u prsnom košu, a sada će kvaliteta rada biti još bolja. Novi će uređaj značajno olakšati izvođenje procedura, povećat će se preciznost, a umanjiti moguće komplikacije.“, kazao je Edi Karuc, dr.med., zamjenik ravnatelja OB Zadar.

Zahvaljujući svojim specifikacijama, uređaj je, osim za odrasle, pogodan za korištenje pri operativnim i drugim zahvatima i kod malih pacijenata, primjerice kod pregleda bronhalnog stabla ili kod težih bolesti pluća.

Opća bolnica Zadar zahvaljuje Trgovačkom centru Supernova Zadar koji godinama prati potrebe naše ustanove te svojim donacijama pridonosi poboljšanju zdravstvene skrbi za lokalnu zajednicu.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

VIŠNJIK/ Obavijest o zatvaranju prometnice 

Objavljeno

-

By

Privremeno se zatvara Ulica Slavka Perovića dana 05. svibnja 2024. godine u vremenu od 06:00 do 22:00 sati zbog održavanja automobilističkog natjecanja „Nagrada grada Zadra” 2024., koje će se održati u tom vremenskom periodu na sjevernom parkiralištu ŠC Višnjik u organizaciji Auto karting kluba „Zadar” i  automobilističkog kluba „RTZ”.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VIR / U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 24-godišnji vozač quada

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja oko 18,30 sati, na Viru se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena.

Prometna nesreća se dogodila na poljskom putu na predjelu Crvene stijene kada  je 24-godišnjak upravljajući četverociklom (quad) zagrebačkih registracijskih oznaka, iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad upravljačem te vozilom sletio niz liticu u more.

Na mjesto događaja su upućene sve žurne službe, nakon čega je 24-godišnjak prevezen na pružanje liječničke pomoći u OB Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.

Na mjestu događaja je policija provela očevid te je o svemu upoznato nadležno državno odvjetništvu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ROVANJSKA / Poginuo 37-godišnji ronilac

Objavljeno

-

By

Jučer, 01. svibnja u 17.40 sati policija je zaprimila dojavu u svezi nestanka 37-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je tijekom popodneva ronio u moru kod mjestu Rovanjska.

U potragu za roniocem odmah se uključila policija te druge žurne službe.

Tijelo ronioca pronađeno je oko 20 sati u moru na udaljenosti oko 20 metara od obale, na dubini oko 2,6 metara, koje su potom policijski službenici – ronioci, Interventne jedinice policije Policijske uprave zadarske, izvukli iz mora.

Tijelo stradalog ronioca pregledao je mrtvozornik koji je utvrdio kako na tijelu nema vidljivih tragova nasilja, a tijekom današnjeg dana obavit će se obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti. 

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu