Connect with us

Sport

(FOTO) VIŠE OD 400 UČENIKA U NOVOJ SEZONI FUTSAL LIGE / Župan Longin: “Ovako ostvaruju zajedništvo i sportski duh, što će pamtiti cijeli život”

Objavljeno

-

Svečanim otvaranjem turnira u športskoj dvorani OŠ Sukošan započela je nova sezona Futsal lige osnovnih škola Zadarske županije za dječake.

Radi se o najmasovnijem natjecanju u sustavu školskog sporta na području Zadarske županije u kojem će sudjelovati više od 400 učenika osnovnih škola raspoređenih u 32 ekipe. Za organizaciju i provedbu zadužen je Županijski savez školskog športa, a natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Zadarske županije.

“Sredstva u županijskom proračunu za sve sportske lige su osigurana jer smatramo da je školski sport vrlo važan za zdrav razvoj učenika. Kroz godine smo povećavali opseg natjecanja te svakako želim pohvaliti Županijski savez školskog sporta na njihovoj organizaciji. Futsal liga je očekivano najmasovnija, s preko 400 djece i veseli me da su se odazvale gotovo sve osnovne škole s područja Zadarske županije. Želimo da se na prostoru cijele naše županije dodatno potaknu sportske aktivnosti i da učenici kroz ova prvenstva ostvare zajedništvo i sportski duh, što će zasigurno pamtiti cijeli život”, poručio je župan Božidar Longin koji je ispucavanjem lopte s centra simbolično otvorio ovogodišnje natjecanje.   

Kroz Futsal ligu osnovnih škola odigrat će se ukupno 102 utakmice, a završnica se planira za veljaču iduće godine.  

„Svrha projekta je predstavljanje lige ciljanoj populaciji, stvaranje interesa javnosti i podizanje svijesti o važnosti sporta. Želja je kroz ovakvu vrstu programa animirati mlade kroz sport, pozitivno utjecati na rast i razvoj te kroz sportske manifestacije poticati interes za zdravim načinom života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja“, istaknuo je prigodom početka natjecanja predsjednik Županijskog saveza školskog sporta Zadarske županije Branimir Peričić.

Rezultati 1. kola, skupina B, Sportska dvorana osnovne škola Sukošan:  
OŠ PRIDRAGA – OŠ ZEMUNIK  3-3
OŠ OBROVAC – OŠ SUKOŠAN 1-6
OŠ GRAČAC – OŠ OBROVAC 1-2
OŠ SUKOŠAN – OŠ PRIDRAGA  6-1
OŠ GRAČAC – OŠ ZEMUNIK 2-2

 

Sport

FOTOGALERIJA / Zimske plivačke pripreme PK Jadera

Objavljeno

-

By

Od 09.02. do 14.02.2024. plivači PK Jadere su bili za zimskim pripremama u Sarajevu, BIH.

Pod vodstvom trenera Marijan Čuline, prof. i trenerice Natalije Renée Vittori na pripreme je otišlo 16 natjecatelja: Dora Babić, Matej Brkić, Luka Čulina, Antonio Dobrić, Andrija Kačanić, Stipe Kasun, Gašpar Krstić, Noa Miočić, Mate Molnar, Adrian Pavić, Leona Rakvin, Erika Sommer Bem, Jelena Šimunac, Cvita Vlatković, Jakov Vučenović, Vito Vukoša.

U jutarnjim terminima ekipa je imala treninge u 50m bazenu dok su se popodnevni održavali u 25m bazenu, a u međuvremenu suhi treninzi su odrađeni u dvorani.

Ekipa je posjetila i Sunnyland čija je glavna atrakcija Alpine Coaster koji funkcionira  na principu gravitacije i može dostići brzinu i do 40 km/h

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku u subotu i nedjelju košarka, plivanje, vaterpolo…

Objavljeno

-

By

Subota, 17. veljače 2024.
PLIVANJE – Državno prvenstvo za kadetkinje i za kadete, početak u 14 sati.
VATERPOLO – Hrvatsko seniorsko prvenstvo: Zadar 1952 – Primorje u 19 sati
Napomena: U subotu, 17. veljače bazen neće građanima biti dostupan od 12, 30 sati do 21 sat.
KOŠARKA U KOLICIMA – Četvrto kolo Prve lige, pomoćna dvorana 3 od 9 do 15 sati.
KOŠARKA – Prva seniorska liga: Jazine Arbanasi – Podstrana, pomoćna dvorana 3 u 16, 15 sati; Hrvatska liga U 17: Opus Puntamika – ABC, pomoćna dvorana 3 u 18 sati.
ODBOJKA – Treća liga seniorke: Zadar – Knin, pomoćna dvorana 4 u 12, 30; Međužupanijska liga ml. kadeta: Zadar – Knin, pomoćna dvorana 4 u 12, 30; Superliga seniora: Zadar – Marsonija, pomoćna dvorana 4 u 15, 30;

Nedjelja, 18. veljače 2024.
PLIVANJE – Državno prvenstvo za kadetkinje i za kadete, prvi dio u 9, 30, a drugi dio u 15, 30 sati.
Napomena: Bazen građanima neće biti dostupan od 8 do 12, 30 sati i od 14 do 19 sati.
ODBOJKA –Treća liga seniorke: Donat – Šibenik, pomoćna dvorana 4 u 10 sati.
KOŠARKA – Prva liga seniorke: Zadar – Gospić, pomoćna dvorana 3 u 15; A 2 seniorska liga: Opus Puntamika – Diadora, pomoćna dvorana 3 u 17, 30 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

GRAĐANIMA OGRANIČENO KORIŠTENJE BAZENA! / Ovog vikenda na Višnjiku hrvatsko plivačko prvenstvo za kadetkinje i kadete

Objavljeno

-

By

Športskom centru Višnjik održat će se u subotu i u nedjelju, 17. i 18. veljače 2024., hrvatsko plivačko prvenstvo za kadetkinje i za kadete.

Hrvatski plivački savez zaprimio je prijave iz 40 klubova, a nastupit će u nizu disciplina sve najbolje kadetkinje i najbolji kadeti.

Prvoga dana, u subotu, natjecanje će početi u 14 sati. U nedjelju, pak, jutarnji će program početi u 9, 30, a poslijepodnevni u 15, 30 sati.

Popis prijava možete vidjeti ovdje.

Napomena: U subotu, 17. veljače bazen neće građanima biti dostupan od 12, 30 sati do 21 sat. U nedjelju, 18. veljače 2024. bazen građanima neće biti dostupan od 8 do 12, 30 sati i od 14 do 19 sati.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu