Connect with us

Sport

(FOTO) ŽUPAN LONGIN UGOSTIO NEVEŠĆANINA I PERIĆA / Zadru uskoro domaćinstvo Europskog prvenstva u skokovima u vodu

Objavljeno

-

Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu Zadarske županije primio skakača u vodu Mateja Nevešćanina i njegovog trenera Šimu Perića kako bi im čestitao na ostvarenim uspjesima. Podsjetimo, Matej je u kolovozu ove godine osvojio zlatno odličje na Europskom prvenstvu, a on i trener Šime dobitnici su godišnjih nagrada Zadarske županije i Grada Zadra za 2023. godinu.

Uz to, kao šlag na tortu uspješne sezone za najboljeg hrvatskog skakača u vodu stigao je poziv prestižnog Sveučilišta Texas University iz Austina. Nevešćanin bi svoj sportski, ali i obrazovni put od 2025. godine, po završetku srednje škole, trebao graditi kao član renomiranog sveučilišta iz SAD-a koje posljednjih 20-ak godina najuspješnije američko sveučilište u skokovima u vodu.

„Iskrene čestitke upućujem vama i vašim obiteljima, kao i ostalim članovima KSV Zadar 2011. Novim uspjesima potvrdili ste da je godišnja nagrada Zadarske županije stigla u prave ruke. Vaš trud, upornost i marljivost, ali prije svega ljubav i velika strast prema izabranom sportu zasluženo vas vode u nove pobjede. Hvala vam što činite sretnima i ponosnima sve nas u Zadarskoj županiji, a uvjeren sam da je pred vama još mnoštvo uspjeha“, poručio je župan Longin.

„Hvala na potpori i na činjenici da nas sustavno pratite, to nam je dodatna motivacija da nastavimo trenirati i ostvarivati još bolje rezultate. Pred nama su pripreme za nastup na Svjetskom prvenstvu u veljači koje će se održati u Dohi, a bit će izlučno za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Dosadašnji rezultati daju nam za pravo nadati se odlasku u Pariz“, najavio je aktualni juniorski prvak Europe i juniorski viceprvak svijeta u čijoj su pratnji bile ravnateljica Prirodoslovno-grafičke škole u Zadru Anamarija Ivković te njegova razrednica Lucija Mičić.

„Svakako bih zahvalio ravnateljici i profesorima koji iskazuju razumijevanje i za moje sportske obveze, treninge, putovanja, natjecanja. Što se tiče odlaska u SAD, do toga ima još više od godinu i pol dana, ali svakako se veselim da ću svoj sportski razvoj nastaviti na kultnom sveučilištu Texas gdje ću imati sve uvjete za postizanje vrhunskih sportskih rezultata“, istaknuo je Nevešćanin pohvalivši i uvjete koje imaju u Športskom centru Višnjik koji je postao pravo nacionalno središte skokova u vodu. Također, vrlo je izgledno da će Zadar dobiti organizaciju Europskog juniorskog prvenstva u skokovima u vodu, i to 2024. ili 2025. godine, ovisno o terminu dovršetka izgradnje vanjskog bazena sa skakaonicom, najavili su iz tima KSV Zadar 2011.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

FOTOGALERIJA / Zimske plivačke pripreme PK Jadera

Objavljeno

-

By

Od 09.02. do 14.02.2024. plivači PK Jadere su bili za zimskim pripremama u Sarajevu, BIH.

Pod vodstvom trenera Marijan Čuline, prof. i trenerice Natalije Renée Vittori na pripreme je otišlo 16 natjecatelja: Dora Babić, Matej Brkić, Luka Čulina, Antonio Dobrić, Andrija Kačanić, Stipe Kasun, Gašpar Krstić, Noa Miočić, Mate Molnar, Adrian Pavić, Leona Rakvin, Erika Sommer Bem, Jelena Šimunac, Cvita Vlatković, Jakov Vučenović, Vito Vukoša.

U jutarnjim terminima ekipa je imala treninge u 50m bazenu dok su se popodnevni održavali u 25m bazenu, a u međuvremenu suhi treninzi su odrađeni u dvorani.

Ekipa je posjetila i Sunnyland čija je glavna atrakcija Alpine Coaster koji funkcionira  na principu gravitacije i može dostići brzinu i do 40 km/h

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku u subotu i nedjelju košarka, plivanje, vaterpolo…

Objavljeno

-

By

Subota, 17. veljače 2024.
PLIVANJE – Državno prvenstvo za kadetkinje i za kadete, početak u 14 sati.
VATERPOLO – Hrvatsko seniorsko prvenstvo: Zadar 1952 – Primorje u 19 sati
Napomena: U subotu, 17. veljače bazen neće građanima biti dostupan od 12, 30 sati do 21 sat.
KOŠARKA U KOLICIMA – Četvrto kolo Prve lige, pomoćna dvorana 3 od 9 do 15 sati.
KOŠARKA – Prva seniorska liga: Jazine Arbanasi – Podstrana, pomoćna dvorana 3 u 16, 15 sati; Hrvatska liga U 17: Opus Puntamika – ABC, pomoćna dvorana 3 u 18 sati.
ODBOJKA – Treća liga seniorke: Zadar – Knin, pomoćna dvorana 4 u 12, 30; Međužupanijska liga ml. kadeta: Zadar – Knin, pomoćna dvorana 4 u 12, 30; Superliga seniora: Zadar – Marsonija, pomoćna dvorana 4 u 15, 30;

Nedjelja, 18. veljače 2024.
PLIVANJE – Državno prvenstvo za kadetkinje i za kadete, prvi dio u 9, 30, a drugi dio u 15, 30 sati.
Napomena: Bazen građanima neće biti dostupan od 8 do 12, 30 sati i od 14 do 19 sati.
ODBOJKA –Treća liga seniorke: Donat – Šibenik, pomoćna dvorana 4 u 10 sati.
KOŠARKA – Prva liga seniorke: Zadar – Gospić, pomoćna dvorana 3 u 15; A 2 seniorska liga: Opus Puntamika – Diadora, pomoćna dvorana 3 u 17, 30 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

GRAĐANIMA OGRANIČENO KORIŠTENJE BAZENA! / Ovog vikenda na Višnjiku hrvatsko plivačko prvenstvo za kadetkinje i kadete

Objavljeno

-

By

Športskom centru Višnjik održat će se u subotu i u nedjelju, 17. i 18. veljače 2024., hrvatsko plivačko prvenstvo za kadetkinje i za kadete.

Hrvatski plivački savez zaprimio je prijave iz 40 klubova, a nastupit će u nizu disciplina sve najbolje kadetkinje i najbolji kadeti.

Prvoga dana, u subotu, natjecanje će početi u 14 sati. U nedjelju, pak, jutarnji će program početi u 9, 30, a poslijepodnevni u 15, 30 sati.

Popis prijava možete vidjeti ovdje.

Napomena: U subotu, 17. veljače bazen neće građanima biti dostupan od 12, 30 sati do 21 sat. U nedjelju, 18. veljače 2024. bazen građanima neće biti dostupan od 8 do 12, 30 sati i od 14 do 19 sati.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu