Connect with us

Sport

Nezaustavljivi Božić i KK Zadar još jednom nadigrali Splićane

Objavljeno

-

foto: KK Zadar/Facebook

U 8. kolu regionalne lige košarkaši Zadra slavili su na gostovanju kod Splita rezultatom 75:82 (14:16, 28:19, 14:25, 19:22). Bila je to rapsodija Luke Božića, MVP-a prošle sezone i najboljeg igrača dosadašnje, koji je ostvario triple-double i najbolju valorizaciju sezone.

Split je bio opasan, vodio je sedam poena razlike, ali nije imao šanse kada se pokrenuo zadarski stroj. 

U najavi utakmice trener Zadra Danijel Jusup rekao je da ne može računati na grč Splita zbog loše serije i pritiska domaćeg terena, ne računajući da će njegova momčad otvoriti utakmicu u još većem grču. Osim jedne uspješne akcije za Ramljaka, Zadar je u prvih pet minuta promašio sve što se dalo promašiti, dvije lopte izgubio, dva napada završio u panici lošim izbačajima i Split je poveo 6:2. Krizu jer prekinuo Božić dvjema tricama, a Ramljak je položio iz kontre za prvo vodstvo, koje je Zadar sačuvao do kraja prve četvrtine (14:16).

Oni koji su se pitali gdje je nestala splitska trica iz prošle utakmice, odgovor su dobili u drugoj četvrtini. Dvaput je pogodio Vuko, a jednom Sullivan za seriju 9:0 – od 14:19 do 23:19. Zasluge su podjednako imali i zadarski igrači, koji su Splićane ostavljali same na liniji 6,75. Zadru je mogla biti utjeha da, unatoč lošijoj igri i povremenom bljesku Splićana, nisu otišli u veći zaostatak. Ono što bi Split dobio pogocima s distance, Zadar je vraćao uspješnim akcijama Lakića i Božića ispod koša i bilo je to dobro do 32:35 u 18. minuti. Tada Rimac zove minutu odmora, a Split radi seriju 10:0 i zasluženo odlazi na odmor s prednošću od sedam poena, 42:35.

U nastavku su zadarsku statistiku trica (2-11 na poluvremenu) popravili Žganec i Drežnjak, a zaigrala se i bolja obrana. A nakon Božićevih pet poena i Lakićeve trice Zadar je opet poveo, 49:51. Najvažniji obrambeni zadatak, zaustavljanja Shortera, uspješno je odrađen i Zadar je treću četvrtinu dobio 25:14. Uz izvrsni Božićev učinak, koji je već nakon 30 minuta bio na rubu triple-doublea (21p, 10sk, 8as), Zadar je u posljednju dionicu ušao s prednošću od četiri poena, 56:60.

Dvije Drežnjakove trice donijele su “plavima” početkom posljednje dionice i prvu osjetniju prednost, +8. Četiri minute prije kraja ušlo se u rovovsku bitku, Split se vraćao na pet poena, a Zadar je uzvraćao tricama. Split krenuo s presingom, a u bitnoj situaciji Ramljak je iz napadačkog skoka popravio Lakićev promašaj za 70:78 i tu je bio kraj splitskim nadama.

Luka Božić je na terenu proveo svih 40 minuta, postigavši 28 poena, uz 14 skokova, 10 asistencija i valorizaciju 47! Pogađao je u svim bitnim trenucima utakmice, preuzimao odgovornost, razigravao suigrače, otvarao prostor u napadu i bio prvi u obrani. Izvrsno su odigrali i drugi zadarski prvotimci, Dario Drežnjak je postigao 16 poena uz 7 skokova, Karlo Žganec 13 poena uz 9 skokova. Kod Splićana je na kraju najefikasniji bio Sullivan sa 15 poena.

Zadar je sada na učinku od 4 pobjede i 4 poraza, dok Split ostaje na začelju sa samo jednom pobjedom i trebat će mu dosta sreće da izbjegne grčevitu borbu za opstanak.

Izvor: Radio Zadar

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

TENISOM DO ZDRAVLJA / Od ponedjeljka u Zadru humanitarni teniski turnir – igra se za Cukriće i Udrugu za Down sindrom

Objavljeno

-

By

Nakon uspješno održana dva humanitarna turnira Tenisom do zdravlja, vrijeme je da i po treći puta u Zadru zajednički napravimo lijepe stvari za našu zajednicu, stoji u najavi iz Teniskog kluba Zara.

Ovogodišnji turnir Tenisom do zdravlja počinje 6. svibnja 2024., a sudionike turnira i finaliste ćemo bodriti dva tjedna.

Cilj ovogodišnjeg turnira je podizanje svijesti o osobama s Down sindromom  i osobama oboljelima od šećerne bolesti  te omogućavanje daljnjih terapijskih postupaka za članove Udruge za Down sindrom Zadar i Udruge Cukrići Zadar.

“S obzirom na to da se trudimo svake godine napraviti još i više, treći turnir Tenisom do zdravlja obogatiti ćemo i Pub kvizom teniske tematike koji će se održati 15. svibnja 2024. u 20:30 sati u caffe baru Porat.

Prijavite se na kviz putem e-mail adrese klisej@yahoo.com. Prostora ima za 20 ekipa po 5 članova pa požurite jer se mnogo ekipa već prijavilo.

S obzirom da je događanje humanitarnog karaktera, nema klasične kotizacije nego će na samom kvizu biti postavljena kasica za dobrovoljne priloge. U prijavi je potrebno navesti ime ekipe i broj članova. Nagrade za najbolje plasirane ekipe osigurava cafe bar Porat. Vidimo se jer zaista, dobro je činiti dobro”, poručuju iz Kluba.

 
Nastavi čitati

Sport

5. SVIBNJA / Niko Kovač dolazi u Zadar trčati Wings for Life World Run 

Objavljeno

-

By

Bivši kapetan i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač dolazi u Zadar trčati 5. svibnja za one koji ne mogu, na 11. izdanju Wings for Life World Run utrke.

Zadar će i ove prve svibanjske nedjelje biti krcat pozitivnom energijom. Ukupno 8 tisuća natjecatelja velikog srca jurnut će točno u 13 sati s Liburnske obale, ujedinjeni u želji učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

A među njima će biti i jedno svima poznato lice. Riječ je o proslavljenom bivšem nogometašu Niki Kovaču. Poznat po svojoj borbenosti i disciplini na travnjaku, Kovač je početkom novog milenija bio kapetan i jedan od najvažnijih igrača hrvatske nogometne reprezentacije.

U klupskoj karijeri može se pohvaliti da je osvojio dvostruku titulu s Bayernom 2003. godine, a igrao je još za Herthu, Bayer Leverkusen i HSV. Igračku karijeru je završio titulom u Austriji s Red Bull Salzburgom 2007. godine, a s istim klubom je kao pomoćnik započeo i svoju trenersku karijeru.

Danas 52-godišnji strateg može također reći da je vodio hrvatsku reprezentaciju kao izbornik na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, nakon čega je s Eintrachtom oduševio osvajanjem njemačkog Kupa 2018. godine. Ponovio je kao trener dvostruku krunu iz igračkih dana s Bayernom 2019. godine, a zatim je još trenirao Monaco i Wolfsburg.

Sada jedan od najcjenjenijih hrvatskih trenera dolazi u Zadar, gdje će se pridružiti zaljubljenicima u kretanje koji iz godine u godinu neumorno trče za one koji ne mogu, u humanitarnoj utrci u kojoj stopostotna vrijednost svih startnina i donacija ide za istraživanja ozljeda leđne moždine.

Iako je zadarski Wimgs for Life World Run rasprodan, još uvijek se možete prijaviti i sudjelovati na utrci uz aplikaciju bilo gdje, osim u Zadru.

 
Nastavi čitati

Sport

SJAJNA! Klara Bošnjak iz KDP Donat oborila rekord na Državnom prvenstvu u Zagrebu

Objavljeno

-

By

Na jučer održanom Državnom prvenstvu u Zagrebu, na 5 km u bazenu, Klara Bošnjak članica kluba daljinskog plivanja Donat je postala prvakinja Hrvatske i srušila 13 godina star hrvatski rekord koji sada iznosi 58 minuta, 59 sekundi i 58 stotinki. 

Klara je time poboljšala stari rekord čak za 23 sekunde, što je fantastično, a kad je to napravila u odnosu na bivšu vlasnicu Karlu Šitić onda je to još cjenjenije.

Za podsjetnik – Karla Šitić je najbolja hrvatska maratonka koja je osvojila 11. mjesto na Olimpijskim igrama 2012. u Londonu. 

Sa ovim rekordom je Klara pokazala da pred njom stoji lijepa maratonska budućnost.

Dražen Adžić, predsjednik Kluba:

“Znamo da je Klara najbolja Hrvatska plivačica, ali moram priznati da me ugodno iznenadila ovim rušenjem rekorda. Klara je jako mlada plivačica za ovaj sport i izgleda da se sve lagano slaže u njezinoj karijeri. 

Ovo je fantastičan motiv našoj Klari za Europsko prvenstvo koje slijedi početkom lipnja u Beogradu.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu