Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PREMA “PRIČAMA IZ DAVNINA” / U utorak u HNK Zadar plesna predstava “Dvije žene, pet žena”

Objavljeno

-

U utorak, 7. studenog u HNK Zadar pogledajte plesnu predstavu DVIJE ŽENE, PET ŽENA u koprodukciji Zadarskog plesnog ansambla i HNK Zadar. Predstava je nastala prema I.B. Mažuranić, “PRIČE IZ DAVNINA” u koreografiji Sanje Petrovski. Početak predstave je u 20:00 sati.  

ZPA u koprodukciji s HNK Zadar

prema I.B. Mažuranić, “PRIČE IZ DAVNINA”

DVIJE ŽENE, PET ŽENA

koncept i koreografija /Sanja Petrovski

izvođači/sukoreografi:Patricia Gospić, Bernarda Klarin, Nataša Kustura / Mia Šare, Natali Mahmić / Zara Kadija, Anđela Matulić, Korina Oltran, Ljupka Petrovski

Tema su ženski likovi iz zbirke pripovijedaka Priče iz davnina autorice Ivane Brlić Mažuranić, koji su ujedno i arhetipovi žena koji se javljaju u svim pripovijetkama svijeta, a prisutni su i u svim obiteljskim konstelacijama. Na scenu se donose drugačiji pogledi na karaktere likova žena koje su izvedbena tijela u sukobu s tradicijom i uvriježenim poimanjima moralnosti bajki Ivane Brlić Mažuranić. Pokret i ples, povremeno razuzdan i slobodan, ukazuje na ženinu potrebu za slobodom, za strašću, na potrebu da se bude u ravnoteži i skladu sa svojim unutarnjim bićem. Sam proces stvaranja predstave nosio je u sebi opasnost da plesačice, glumice i pjevačice, preplavi osjećaj straha, slabosti, da ne ostanu bez nadahnuća, značenja ili kreativnosti. Predstava podcrtava zajedništvo, ali i osobnost različitih individua koje do cilja dolaze preispitivanjem, predanim radom, ali i s lakoćom.

„Čitajući tekstove, analizirajući likove, zadivljena sam čitavom plejadom fascinantnih žena, a također i užasnuta namjerom Ivane Brlić Mažuranić da liši sebe i nas čarolije življenja pristajanjem na vlastitu nesreću.“ Sanja Petrovski

Premijera: 8. srpnja 2022., Kazalište lutaka Zadar, 28. Zadarsko kazališno ljeto

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 8 eura.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Đir Zadrom sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Bibinje u četvrtak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnom sustavu u mjestu Bibinje, dana 22.02.2024. godine (četvrtak) u vremenu od 08:00h pa do 14:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima cijelom mjestu.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Taline, kod kuć.br. 4 A.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST IZ VODOVODA: Voda u potpunosti zdravstveno ispravna, prokuhavanje više nije potrebno!

Objavljeno

-

By

Obavještavaju se potrošači da je analizom uzoraka vode od strane Vodovoda d.o.o. Zadar utvrđeno da je voda u potpunosti zdravstveno ispravnate nema više znakova zamućenosti,  stoga obavijest od 13. veljače 2024. godine prestaje važiti, priopćeno je iz zadarskog Vodovoda.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu