Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

“LJUBAVNA PISMA” / Najizvođenija kazališna ljubavna priča na pozornici HNK Zadar

Objavljeno

-

Kazalište Planet Art donosi najizvođeniju kazališnu ljubavnu priču na pozornicu HNK Zadar.

Ljubavna pisma će nam svojom toplinom izmamiti i suzu i osmijeh, ali i poneko sjećanje na velike, skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi.

Poznato djelo američkog dramatičara i romanopisca A.R.Gurneyja ( 1930. ), Ljubavna pisma koje je predloženo  za Pulitzerovu nagradu za dramu godine, jedna je od naizvođenijih kazališnih ljubavnih priča na svijetu.

Tekst je praizveden na Broadwayju 1988., a u njegovoj izvedbi su se okušala velika glumačka imena: Kathleen Turner, William Hurt, Mel Gibson, Sissy Spacek, Sigourney Weaver te Elizabeth Taylor koja se ulogom u Ljubavnim pismima vratila na pozornicu.


U središtu priče su Melissa i Andrew koji svojim pismima tijekom gotovo 50 godina održavaju poseban odnos te kroz njih progovaraju o svojim nadama, željama, snovima, razočaranjima, pobjedama i porazima. Njihovi su životi tekli u različitim smjerovima koje nisu željeli ili su ih pogrešno birali, no njihova privrženost i je i dalje ostala snažna.

Je li nakon toliko vremena za njih prekasno? Što znači slučajan susret? Posljednje pismo više nego jasno pokazuje koliko su jedno drugome značili i koliko su jedan  drugome dali tijekom godina. Možda su i bili fizički razdvojeni, no emotivno i duhovno su ostajali bliski koliko to samo ljubavnici mogu biti.

Ulaznice su od danas dostupne na Eventim.hr i od četvrtka, 2. 11. na blagajni HNK Zadar!

 

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Đir Zadrom sa Sašom Čukom

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Bibinje u četvrtak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog izvanrednih radova na vodoopskrbnom sustavu u mjestu Bibinje, dana 22.02.2024. godine (četvrtak) u vremenu od 08:00h pa do 14:00h biti će privremeno obustavljena opskrba vodom potrošačima cijelom mjestu.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u ulici Taline, kod kuć.br. 4 A.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST IZ VODOVODA: Voda u potpunosti zdravstveno ispravna, prokuhavanje više nije potrebno!

Objavljeno

-

By

Obavještavaju se potrošači da je analizom uzoraka vode od strane Vodovoda d.o.o. Zadar utvrđeno da je voda u potpunosti zdravstveno ispravnate nema više znakova zamućenosti,  stoga obavijest od 13. veljače 2024. godine prestaje važiti, priopćeno je iz zadarskog Vodovoda.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu