Connect with us

Sport

SVJETSKO PRVENSTVO / Na Višnjiku 2.800 mažoretkinja!

Objavljeno

-

Na predstojećem, petom Svjetskom prvenstvu u mažoret sportu, što će se u tri natjecateljska dana održati u Športskom centru Višnjik u petak, subotu i u nedjelju, 29. i 30. rujna i 1. listopada 2023., sudjelovat će oko dvije tisuće i 800 mažoretkinja iz 14 zemalja i sa četiriju kontinenata.

šc-višnjik-zadar-sportski-centar-svjetsko-prvenstvo-u-mazoret-sportu-press-konferencija-željka-banović-denis-karlović

– Nastavili smo izvrsnu suradnju sa ŠC-om Višnjik i Gradom Zadrom i poslije niza velikih projekata sljedećih nas dana čeka i ovaj, zanimljivo i nadasve atraktivno natjecanje u mažoret sportu. Velikih projekata bit će još, sasma sigurno – kazala je u uvodu konferencije za novinare Željka Banović u ime organizatora predstojećeg natjecanja, Međunarodne federacije mažoret sporta i Hrvatskoga saveza mažoretkinja i pom pon timova.

Gospođa Banović izvijestila je i da će na Višnjiku sudjelovati timovi iz niza zemalja u kojima su prethodno održana izlučna natjecanja što je, uz ostalo, jamstvo za visoku kvalitetu cjelokupnoga programa.

šc-višnjik-zadar-sportski-centar-svjetsko-prvenstvo-u-mazoret-sportu-press-konferencija-željka-banović-denis-karlović

Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik, kazao je:
– Zadovoljstvo mi je i mogu izraziti zahvalnost gospođi Željki Banović i asocijacijama koje predstavlja na prethodnoj izvrsnoj suradnji tih asocijacija, Višnjika i Grada Zadra. Organizirali smo događaje na svjetskoj razini, s po nekoliko tisuća sudionika, dvorane su praktički pune cijeli dan. U prošloj godini, za informaciju, Višnjik je bio domaćin preko 400 različitih događaja, više nego ih je bilo u svim hrvatskim dvoranama zajedno. Ovu suradnju svakako ćemo nastaviti na opće zadovoljstvo.

Na kraju je Željka Banović iznijela zanimljiv podatak da će na Višnjiku sudjelovati i selekcija iz Južne Afrike čija asocijacija ima čak 30 tisuća članova i razvila je posebno atraktivan program. Iz Hrvatske će nastupiti 14 timova, a kao točku na i dodala je i informaciju da su Zadar i Višnjik ozbiljni kandidati za organizaciju svjetskoga prvenstva u 2025. godini.

Sva natjecanja na Višnjiku u petak, subotu i u nedjelju počinjat će u 9 sati.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

NAKON 12 GODINA / Zadarska OPEN water liga sutra na Sestrunju!

Objavljeno

-

By

Nakon 12 godina lige prvi puta se seli utrka u uvalu Kablin na otoku Sestrunju u nedjelju, 21.07.2024.

U suorganizaciji Općine Preko, Tzo Preko i KDP Donat odlučeno je da će se plivati i trčati na Sestrunju. Mnogi plivači se pitaju: “Pa gdje je Sestrunj, kako  tamo, nema dućana ni kafića”.

Ovo je upravo pravi razlog da upoznamo ovaj mali otok na kojem živi 48 stanovnika, poručuju organizatori.

A domaći i KDP Donat su se pripremili da neće ničega nedostajati, a uživati će se u prekrasno čistom i hladnijem moru za kojim svi zadnjih dana vapimo.

Svi zainteresirani mogu doći na Sestrunj katamaranom i trajektom, a start prvih utrka je u 12:30 sati.

Kako napominju Donatovci ovo i je jedan od ciljeva ZOWL-a da turisti i domaći što više pohode sve krajeve Zadarske županije. 

 
Nastavi čitati

Sport

FOTO / Otvoren 2. ljetni ZADAR CHESS FESTIVAL – jedan od najvećih šahovskih događaja u Hrvatskoj 

Objavljeno

-

By

Danas je u novom Studentskom domu svečano otvoren ZADAR CHESS FESTIVAL, drugi takav ljetni turnir i među najvećim otvorenim međunarodnim šahovskim turnirima u Hrvatskoj! 

Suorganizatori su Sveučiliste u Zadru i ŠK Casper iz Zadra. Prijavljeno je oko 120 igrača iz 24 zemlje, a mnogo je natjecatelja stiglo iz dalekih zemalja poput Indije, Amerike i mnogih drugih. Nagradni fond je 10.000 eura, a prva nagrada je 1.600 eura. I ove godine, kao i lani, na natjecanju sudjeluje veliki broj mladih igrača, ali i velemajstora. Među ostalim mladim igračima tu je i Antea Petričić – naša prvakinja do 7 godina. 

Na otvorenju su prisustvovali prorektor Sveučilišta u Zadru, Zvjezdan Penezić i voditelj šahovskog kluba Casper, Veljko Šagi, koji je ujedno i direktor ovog zahtjevnog turnira. 

Posjetite zato Zadar Chess Festival od 16.-23.srpnja i zaigrajte jednu neobaveznu šahovsku partiju.     

 
Nastavi čitati

Sport

ZAGREB / PK Jadera na Kadetskom prvenstvu Hrvatske

Objavljeno

-

By

13./14.07.2024. u Zagrebu na 50m bazenskom kompleksu Svetice održano je Kadetsko Prvenstvo Hrvatske. Pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. u jakoj konkurenciji  43 kluba i 320 plivača PK Jaderu su predstavljala 3 kadeta koja su isplivali norme za ovo natjecanje: Noa Miočić, Adrian Pavić i Vito Vukoša, dok im se u štafetnim utrkama pridružio i Gabrijel Bušić. Maloj ekipi je ovo prvi nastup na PH, a pošto su tek ulazno godište kategorije kadeta nastupali su sa plivačima koji su godinu stariji.

Adrian Pavić (2011) je nastupio u četiri  discipline, a najbolji plasman je ostvario u disciplini 200m mješovito gdje se s vremenom 2:55.45 plasirao na 61 mjesto, 68 mjesto je zauzeo u disciplini 50m slobodno (30.12), 69 mjesto u disciplini 100m slobodno (1:06.86) i 83 mjesto u disciplini 400m slobodno.

Vito Vukoša (2011) i Noa Miočić (2011) su nastupili u jednoj disciplini. Vito se na dionici 400 m slobodno s vremenom 5:33.49 plasirao na 90 mjesto, dok je Noa zauzeo 107 mjesto u disciplini 50m slobodno s vremenom 31.39.

Kadetska štafeta u sastavu: Gabrijel Bušić, Noa Miočić, Adrian Pavić i Vito Vukoša je nastupila u 3 discipline:

4x50m slobodno – (2:07.49) – 21 mjesto

4x50m mješovito – (2:32.20) – 20 mjesto

4x100m mješovito – (5:48.43) – 19 mjesto

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu