Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

TZZŽ / Zadarska županija predstavljena na kamping sajmovima CARAVAN SALON u Düsseldorfu i  SALONE DEL CAMPER u Parmi

Objavljeno

-

U okviru planiranih sajamskih nastupa za 2023. godinu Turistička zajednica Zadarske županije predstavlja turističku ponudu Zadarske županije, snažne hrvatske regije kamping turizma, na značajnim specijaliziranim sajmovima u Njemačkoj i Italiji, u Düsseldorfu i Parmi.   

CARAVAN SALON u Düsseldorfu najveći je svjetski sajam kamp kućica, kamp prikolica i kamper vozila, a održavao se u prostoru Messe Düsseldorf od 26. kolovoza do 03. rujna 2023.  godine na više od 250 000 metara četvornih prostora, u 16 hala, gdje se predstavilo 750 izlagača iz 37 zemalja. Zadarska se županija na navedenom sajmu predstavila na štandu veličine 21 m2, a zajednički s partnerima i to županijskim TZ Dalmacije i Like. Sajam je u vrijeme održavanja posjetilo preko 254 tisuće posjetitelja iz čak 65 zemalja pa je i posjećenost štanda TZ Zadarske županije bila jako dobra, a osobito vikendima kada su se bilježile najveće gužve. Zajednički štand na kojem se predstavljala turistička ponuda Zadarske županije nalazio se u paviljonu 3 „Travel & Nature“, a tik do štanda Hrvatske turističke zajednice.

Pored toga, zajedno s partnerima, županijskim turističkim zajednicama Dalmacije i Like, te TOP CAMPING – om Turistička zajednica Zadarske županije upravo nastupa i na sajmu SALONE DEL CAMPER u Parmi. Najznačajniji talijanski sajam kamping turizma izuzetne posjećenosti započeo je  9. rujna i traje sve do nedjelje 17. rujna 2023. a prikazuje ono najbolje iz kamping industrije, te okuplja proizvođače kampera, karavana i sve ostale opreme za kampiranje. Sajam obogaćuju brojni popratni sadržaji za odrasle i djecu, štandovi s domaćim proizvodima, hranom, pićima i neizostavnim i čuvenim regionalnim sirom i pršutom. Salone del Camper redovito bilježi više od 100 tisuća posjetitelja, zaljubljenika u kamping, a na njemu se predstavlja skoro 300 izlagača. Na sajmu koji obuhvaća gotovo 100 tisuća četvornih metara izložbenog prostora Turistička zajednica Zadarske županije predstavlja cijelu, a osobito kamping ponudu na štandu veličine 16 m2. Prema informacijama sudionika, Zadarska županija izaziva veliki interes, mnogi od posjetitelja nas već dobro poznaju i redovito borave u našoj županiji, a posebno su zadovoljni ponudom, kvalitetom i sadržajima.

Tim je povodom Mihaela Kadija izjavila: “Privode se kraju planirani sajamski nastupi za 2023. godinu i nastupom na najznačajnijim kamping sajmovima u Njemačkoj i Italiji, u Düsseldorfu i Parmi  naše se promotivne  aktivnosti, pored razdoblja posezone već usmjeravaju na iduću turističku godinu.  Odaziv i publike i partnera na ovim je značajnim sajmovima posvećenim kampiranju bio odličan, povratne informacije su sjajne što potvrđuje kako je Zadarska županija izuzetno jaka turistička regija u RH posebice privlačna i dobro poznata ljubiteljima kamping turizma kojima pruža brojne mogućnosti“.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

PRIOPĆENJE IZ ZADARSKE POLICIJE: “Budi navijač! Izbjegavaj protupravna ponašanja!”

Objavljeno

-

By

Dostojanstveno podržavajmo hrvatsku nogometnu reprezentaciju na UEFA EURO 2024. u Njemačkoj, poruka je iz PU zadarske

Budući da se danas u 15 sati odigrava nogometna utakmica hrvatske reprezentacije s reprezentacijom Albanije, pozivamo građane, pogotovo one koji će utakmicu pratiti na javnim mjestima i u ugostiteljskim objektima, da dostojanstveno bodre reprezentaciju te da izbjegavaju protupravna ponašanja, priopćeno je iz PU zadarske.

“Za očekivati je da će i nastavak natjecanja u grupnoj fazi također privući veliki interes građana koji već tradicionalno prate utakmice naše reprezentacije uz obiteljska druženja, na otvorenim prostorima, prvenstveno gradskim trgovima, ulicama, rivama, terasama ugostiteljskih objekata i slično. U brojnim mjestima, prvenstveno gradovima, organizirat će se i javna praćenja TV prijenosa kojima će prisustvovati veliki broj građana.

Kako bi nakon utakmice ostao samo nogometni naboj, a ne neželjene posljedice, preporučamo:

  • da organizatori takvih okupljanja vode brigu o zdravlju i sigurnosti svojih posjetitelja – posebice žena, djece i starijih osoba
  • da navijači/posjetitelji/simpatizeri hrvatske nogometne reperezentacije:
    • izbjegavaju konzumiranje većih količina alkohola
    • ne koriste pirotehnička sredstava – budući da njihovo korištenje u mnoštvu građana može imati ozbiljne posljedice
    • prilikom dolaska ili odlaska s okupljanja navijača ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola te da obrate pažnju na sigurnost u prometu općenito

Policija će uz druge službe, kao i do sada, poduzimati potrebne mjere iz svoje nadležnosti i u skladu s važećim propisima, a što može uključivati i video i foto dokumentiranje, kako bi praćenja nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na javnim prostorima protekla bez većih izgreda i protupravnih ponašanja.

Uživajte u utakmici, bodrite naše reprezentativce u zdravom sportskom duhu – učinimo našu reprezentaciju ponosnom, kao što i ona čini nas“, poručuju iz policije.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

IZ ŽUPANIJE: Izabrano vodstvo Savjeta mladih – Frane Raspović predsjednik, zamjenica Adriana Rogić

Objavljeno

-

By

U Domu Zadarske županije održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Zadarske županije.

Za predsjednika Savjeta mladih izabran je Frane Raspović, a za njegovu zamjenicu  Adriana Rogić.

Podsjetimo, Županijski vijećnici su na 17. sjednici Županijske skupštine u Savjet mladih Zadarske županije izabrali Petru Pećarić, Luciju Marniku, Luku Vedrića, Margaretu Beltran Mirandu, Adrianu Rogić, Niku Klanac i Franu Raspovića.

Za članicu Savjeta mladih Zadarske županije kao predstavnicu Savjeta mladih Grada Biograda na Moru imenovana je Lucija Duratović.

Savjet mladih Zadarske županije osnovan je kao savjetodavno tijelo Zadarske županije koje promiče i zagovara prava, potrebe i interese mladih na područnoj (regionalnoj) razini.

Djelovanjem Savjeta mladih želi se postići bolja komunikacija mladih i donositelja odluka te veći angažman mladih u lokalnoj sredini koji će povećati kvalitetu života mladih sukladno njihovim potrebama.

Na konstituirajućoj sjednici nazočni su bili predsjednik Županijske skupštine Zoran Šikić i pročelnik    Upravnog odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku Josip Vidov.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTO / Najnoviji SPAR supermarket otvoren u Ninu

Objavljeno

-

By

Nin je domaćin najnovijeg SPAR supermarketa u kojem je bogata ponuda, od mesnice, preko ribarnice do prostorije s rashlađenim pićem, oduševila kupce. I ovog prilikom, povodom otvorenja, SPAR Hrvatska donirao je lokalni DVD Pljusak Nin

Najnoviji SPAR supermarket uređen je prema najvišim tehnološkim standardima i rasprostire se na gotovo 1300m2 prodajne površine. SPAR supermarket nalazi se na adresi Put Bagata 11, Nin, a kupcima će biti dostupnije ono što poznaju od bogate SPAR ponude prehrambenih i neprehrambenih proizvoda, po kojoj je SPAR naširoko poznat.

SPAR supermarket u Ninu otvoren je uz područnu voditeljicu Ivanu Zubčić, voditeljicu trgovine Stanku Jergan, direktora prodaje SPAR supermarketa Davida Korošeca te predsjednika Uprave SPAR Hrvatska Helmuta Fenzla rezanjem vrpce i formalno je otvoren novi SPAR.

Posebnost ovog SPAR supermarketa su mesnica s uvijek bogatom ponudom najboljih pozicija mesa te ribarnica s uvijek svježom ponudom ribe, kao i toploteka, odnosno raznovrsna ponuda toplih, gotovih jela i salata. Ovaj SPAR supermarket opremljen je velikom rashladnom prostorijom, što osigurava veće količine ohlađenog pića, posebnost koja je neophodna za lokaciju u Dalmaciji posebice u sezoni u kojoj se očekuju velike vrućine. Kupci, osim bogatog izbora kvalitetnog i svježeg voća i povrća te bogatog izbora neprehrambenih artikala bržu kupovinu mogu obaviti kroz jednostavne i praktične samoposlužne  blagajne.

Povodom otvorenja novog SPAR supermarketa uručena je i donacija Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pljusak Nin u iznosu od 2000 eur, za što je osigurana sigurnosna oprema što će im svakako olakšati rad.

Radno vrijeme SPAR supermarketa u Ninu je ponedjeljka do nedjelje od 7 do 22 sat.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu