Connect with us

Sport

UKRAJINA POBIJEDILA HRVATSKU U POLUFINALU ZLATNE EUROPSKE LIGE / Hrvatska za treće mjesto igra u 17 sati sa Češkom!

Objavljeno

-

Pixsell

Nažalost, nije se ponovila prošla godina, kada je Hrvatska u borbi za broncu pobijedila Ukrajinu na Final Fouru Zlatne europske lige, nakon što su izgubili oba susreta u skupini. I ove su sezone izgubili naši od Ukrajine oba meča, no suparnici su dobili i polufinalni, te tako izborili nedjeljno finale u 20 sati protiv Turske, koja je s 3:2 (22:25, 25:17, 19:25, 25:23, 15:12) ranije pobijedila Češku. Hrvatska će tako u 17 sati u ŠC Višnjik igrati za broncu protiv Češke.

»Nadali smo se trećoj sreći, da ćemo u trećoj utakmici s Ukrajinom pobijediti. Igrali smo s pojačanjem, Zhukouskim koji nam se vratio. Kako smo imali dvije ozljede tehničara to nam je u jednu stranu išlo u korist jer nisu znali našu taktiku. S druge strane manjak uigranosti nas je koštao. Prvi set su oni dobro poveli, borili smo se da se vratimo i pri kraju smo izgubili na malu razliku. U drugom setu smo mi bili ti koji su vodili i na kraju uzeli taj set. Treći set odlično smo ušli, no na kraju su oni napravili par poena s kojima su se uspjeli odvojiti te na kraju pobijediti. U četvrtom setu su jednostavno pokazali da su bolja momčad, nabili su jako dobar ritam od početka i jednostavno ih nismo uspjeli pobijediti.« – istaknuo je reprezentativac Marino Marelić.

24.06.2023., Zadar – Odbojkaska Europska zlatna liga, Final four, polufinale, Hrvatska – Ukrajina

Krenuo je hrvatski izbornik Cedric Enard u drugi polufinalni meč Zlatne europske lige s novim (starim) igračem na poziciji organizatora igre, Zhukouskim, jer su oba tehničara ozlijeđena (Bakonji i Višić), s Đirlićem na dijagonali kao korektorom, primačima-pucačima Šestanom i Marelićem, te srednjim blokerima Nikačevićem i Mihaljem, uz libera Busak Vidakovića.

»Ušli smo u utakmicu nervozno i izgubili prvi set. Drugi set smo se bolje posložili, smirili smo prijem i poštovali trenerove zadatke što je urodilo plodom. Treći set smo dobro krenuli, imali smo šanse, vodili smo dva – tri poena što se protiv ovakve ekipe mora realizirati jer ako se ne realizira završi 3:1 kao što je završilo u ovoj utakmici. Oni su se kasnije opustili, dobro servirali i tu je bilo teško okrenuti vodu na naš mlin. Sada se okrećemo utakmici za brončanu medalju protiv Češke. Dat ćemo sve od sebe da budemo brončani i opravdamo povjerenje Hrvatskog odbojkaškog saveza i svih navijača koji nas podržavaju.«- istaknuo je reprezentativac Tino Busak Vidaković.

Početak utakmice bio je poprilično nervozan od strane Hrvatske, puno se htjelo, ali i puno griješilo. Na kraju tog prvog seta, koji je pripao Ukrajini s 25:23, zapravo su naše pogreške presudile. Čak 12 poena iz naših pogrešaka direktno je otišlo suparnicima (7 na servisu), a to je uz njihovih 12 poena u napadu (isto kao i Hrvatska), donijelo prevagu Ukrajini. Ukrajini koja je baš kao i mi imala jedan poen as servisom (uz 4 pogreške) te niti jedan blok, za razliku od naša dva (Marelić i Đirlić).

24.06.2023., Zadar – Odbojkaska Europska zlatna liga, Final four, polufinale, Hrvatska – Ukrajina

Ako su u prvom setu kalibrirali nišanske sprave i ispitivali snagu suparnika, u drugom su se naši posložili i krenuli punom snagom od starta, što je rezultiralo s vodstvom od 4:1. No, Ukrajina je moćna i polako sustižu, poen po poen, do 9:9 i od tada se igra rovovska bitka, gdje nitko ne uspijeva ostvariti značajniju prednost. Do dva vezana poena Marelića na smeču i Šestana u bloku, za 20:17 i time out Ukrajine. Nije im pomoglo, Hrvatska je samouvjereno osvojila drugi set sa 25:21, uz samo 4 pogreške poklonjene suparniku, usput njih natjeravši na 10!

Treći set bio je ponovo borba poen za poen, za koji se svatko dobrano morao pomučiti. Nakon bloka jedan na jedan Đirlića, za 11:9, Ukrajici uzimaju predah, ne bi li zaustavili Hrvatsku, da im ne odmakne daleko. Jesu, do 15:12, da bi Ukrajina serijom 3-0 ponovno došla u egal, a onda Hrvatska tražila time out. No, protivnik je u naletu, as servisom za 21:18 na Hanžiću koji je zamijenio Marelića u tom dijelu igre ponovno nas prisiljavaju na predah. Teško je stizati zahuktale Ukrajince, koji osvajaju sa 25:21 treći set. Slab prijem servisa (ukupno 24-46% nakon tri seta) ne dozvoljava Hrvatskoj veću kreativnost u napadu, pa se slabo koristi napad preko sredine, već samo preko kraja mreže.

Nekako ispuhani ušli su hrvatski reprezentativci u četvrti set, dozvolivši Ukrajini da se odmah odlijepi na 8:2. Do tada je Enard već iskoristio dva time outa. Izgubivši svježinu u nastavku, naši reprezentativci nisu više mogli parirati moćnoj Ukrajini koja je hitala ka osvajanju seta i meča. Izvadio je iz igre Enard Šestana, uveo Zeljkovića, Zhukouskog zamijenio nedovoljno oporavljenim Višićem, Đirlića Cvancigerom, ali niti to nije pomoglo. Odlaze Ukrajinci prvi puta u meču na +10 (19:9), da bi sve na kraju završilo njihovom pobjedom od 25:12 za 3-1 u setovima.

Petar Đirlić bio je s 17 poena najučinkovitiji u našim redovima, Marelić je dodao 13, dok je kod Ukrajinaca briljirao Tupči s 18.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku košarka, nogomet, odbojka…

Objavljeno

-

By

Petak, 26. travnja 2024.
KOŠARKA – Poluzavršnica PH-e U 13: Cibona – Kastav, ŠK Zadar – Brod, ŠK Zadar – Kastav i Cibona – Brod, pomoćna dvorana 3 u 10, 12, 30, 16 i u 18, 30; Kup regija U 17: Opus Puntamika – Hermes i Diadora – Mladost, pom. dvorana 4 u 15, 30 i u 20. sati.
ODBOJKA – Županijska liga ml. kadetkinja: Zadar – Donat, pom. dvorana 4 u 14, 30 sati.

Subota, 27. travnja 2024.
KOŠARKA – LIKAR: Voštarnica – Vrsi i Veterani Puntamike – Vodovod, pom. dvorana 4 u 10, 30 i u 12; Poluzavršnica PH-e U 13: Brod – Kastav, ŠK Zadar – Cibona, pom. dvorana 3 u 10 i u 12, 30; Prva liga seniorke: Zadar – Podravac, pom. dvorana 3 u 18; FAVBET: Zadar – Bosco, Dvorana Krešimira Ćosića u 20 sati.
ODBOJKA – Međužupanijska liga ml. kadetkinja: Zadar – Vodice u 9, 30, Treća liga: Zadar – Vodice u 11; kadetsko PH-e: Zadar – Marsonija i Rovinj – Sisak u 13, Zadar – Sisak i Rovinj – Marsonija u 14, 30 sati, sve u pom. dvorani 1.
NOGOMET – Ml. pioniri: Zara – Bibinje u 9; papaline: Zadarnova III – Zadarnova IV u 10, 15, Zadarnova II – Polača u 11, 30 sati.

Nedjelja, 28. travnja 2024.
NOGOMET – Pioniri i kadeti: Zadar – Lučko u 14 i u 15, 45; ml. pioniri: Zadarnova – Zara II u 18; tići: Zara – Dalmatinac u 19 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

SVETI JOSIP RADNIK / MNK Plovanija najavljuje turnir “4 strane Plovanije za Jednog Heroja Ulice”

Objavljeno

-

By

MNK Plovanija, povodom Svetog Josipa Radnika, nebeskog zaštitnika Plovanije, ponosno najavljuje povratak svog godišnjeg futsal turnira “4 Strane Plovanije za Jednog Heroja Ulice”, koji će se održati u balonu na Novom Bokanjcu. Ovogodišnji turnir donosi uzbudljivo nadmetanje između sjeverozapada, sjeveroistoka, jugozapada i jugoistoka Plovanije.

Novitet na Turniru: Veterani u Akciji Ove godine, turnir uvodi novi segment – veteranski susret između Plovanija Gornje i Plovanija Donje. Očekuje se da će ovaj susret privući veliku pažnju lokalnih ljubitelja futsala.

Program Turnira Turnir započinje 30.04.2024. u 16:30, a vrhunac dana bit će utakmica veterana zakazana za 19:00. Nakon sportskih uzbuđenja, druženje se nastavlja u prostorijama Mjesnog odbora Plovanija od 22:00, gdje će se igrači i mještani družiti te zajedno dočekati Svetog Josipa Radnika.

Zahvalnost Sponzorima i Organizatorima Ivan Jurić, ispred organizacijskog odbora, izražava zahvalnost Zadarskoj županiji, Bakmaz d.o.o., Ivanu Mataku Gagunu, Hrvoju Grdoviću, Hrvoju Šestanu Ćipi te svim mještanima Plovanije koji su omogućili održavanje ovog turnira.

Branitelji Naslova i Najbolji Strijelac Podsjećamo da naslov brani ekipa Sjeveroistoka, a Ivan Šimičević Čuči prošle je godine osvojio nagradu za najboljeg strijelca. Hoće li Sjeveroistok zadržati svoj naslov ili će neka druga strana Plovanije preuzeti vodstvo, saznat ćemo 30. travnja.

Sastavi Ekipa:

Sjeverozapad: Kristijan Dražević Draško (kapetan), Ante Matak Zozon, Ante Baričević Bara, Josp Matak Pic, Jurica Zubak Žulj, Mate Matek Šprce, Josip Vulić Joco, Mateo Matković, Anđelo Matković, Toni Matković (G), Marin Mikulić, Mate Čulina, Zvone Nekić, Josip Livajić Žućo, Anđelo Čulina, Izbornik Boris Radić Bobo.
Sjeveroistok: Ivan Šimičević Čuči (kapetan), Ivan Glasnović, Luka Matak Gagun, Marijan Kalcina Bači, Darko Modrić, Josip Kamber Buba, Ante Baričević, Igor Matak, Filip Baričević Ćofa, Josip Bucić, Gabrijel Bucić Gaga, Marino Šarić, Ante Čačić Čajo, Marin Zrilić Princ, Marino Mitrović Mitar, Marino Šarić, Ivan Matak, Izbornik: Ivan Matak Gagun.
Jugozapad: Ivan Jurić Kićan (kapetan), Marin Pedić, Danijel Pedić Vrana, Ante Jurić Lav, Mihovil Skukan Miho, Tiho Bačić Baćo (G), Zvonimir Glavan, Luka Šišak, Velibor Vignjević Tegula, Nino Novaković, Paško Pavičić, Krešimir Ščapec Joža, Izbornik: Mirko Kokić Mika.
Jugoistok: Lovre Kresović Krespo (kapetan), Vice Šušić Polančec (G), Nikola Dujić Nixon, Luka Kresović Puh, Ivan Radoš Šerbić, Danijel Toman Garo, Kristijan Kokić Koki, Zvone Bukvić Medar, Josip Cindrić Cibo, Ivica Mikulić Kinez, Lovre Katalinić, Dino Nimac Dimac, Miro Kolanović Privlačanac, Izbornik: Stipica Radoš Šerbo.

Veterani

Plovanija Gornja: Tomislav Bucić Bako (G), Mate Matek Šprce, Joso Vulić, Igor Matak, Mile Bucić Zua, Drago Dražević, Jure Zubak Žulj, Marijan Kalcina Bači, Lovre Matak Loce, Ante Baričević, Marin Zrilić Princ, Darko Modrić, Izbornik: Branko Marušić Malecki.
Plovanija Donja: Tiho Bačić Baćo (G), Ivica Paleka (G), Zvonimir Bukvić Medar, Stipica Radoš Šerbo, Leo Turčinov Zet, Jure Pedić, Nikola Veršić Sike, Ivica Mikulić Kinez, Mladen Rožman Mlaaađo, Velibor Vignjević Tegula, Elvis Bakić, Ivan Marinović, Izbornici: Željko Bandalo i Mirko Kokić Mika.

 
Nastavi čitati

Sport

Bokšić: Poručujem Juventusu, dovedite Modrića. Njega je poljubio Bog

Objavljeno

-

Alen Bokšić je za Juventus odigrao samo jednu sezonu prije nego što se vratio u Lazio, ali je nakon te 1996/97 ostao u lijepom sjećanju navijačima Juvea. S tim klubom je osvojio talijanski naslov i Interkontinentalni kup te došao do finala Lige prvaka. U te uspjehe ugradio je 7 golova i 4 asistencije u 33 nastupa. Sada je u razgovoru za Gazettu dello Sport rekao što treba posrnulom Juventusu kako bi se vratio na staze stare slave.

“Luku Modrića je poljubio Bog, on je personifikacija nogometa. Preporučujem svakom top klubu da ga kupi, pa tako i Juventusu. Ne znam hoće li Modrić napustiti Real za dva mjeseca, kada mu završava ugovor, ali uvjeren sam da su u njegovim nogama još dvije sezone vrhunskog nogometa bez obzira na to što mu je 38 godina. Modrić sam nije dovoljan da Juventus premosti jaz između njega i uvjerljivog prvaka Intera, ali bi puno pomogao u tome.”

Bokšić dodaje tko bi jako profitirao uz Modrića: “Dušan Vlahović je odličnoj formi ove sezone sa 17 golova. On je izvrstan napadač kojem su tek 24 godine. Dakle, ima još prostora za napredak. Dušan može postati vrhunski strijelac kao što je Haaland. Vlahović zabija manje od njega, ali nemojmo zaboraviti da je teže postizati golove u Italiji nego u Engleskoj”, poručio je Bokšić, koji ima iskustvo obiju zemalja jer je osim u spomenutim talijanskim klubovima, za koje je u Serie A postigao 34 gola u 137 utakmica Serie A, igrao i u Middlesbroughu. Istaknuo je i ovo: “Osim toga, napadač uvijek ovisi o suigračima. Ja sam igrao sa Zidaneom, Del Pierom, Vierijem, Jugovićem, Deschampsom, Conteom… dok Dušan igra u defenzivnom Juventusu, koji se muči stvoriti više prilika za gol.”

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu