Connect with us

Sport

FOTOGALERIJA / Održan tradicionalni Privlaka Run. Ovo su pobjednici…

Objavljeno

-

U Privlaci se u subotu održao tradicionalni Privlaka Run koji je okupio preko 250 trkača svih uzrasta. Trčalo se u nekoliko disciplina a ona sa najviše sudionika je bila utrka za djecu na kojoj je sudjelovalo preko 120 mališana. Trčala su djeca predškolskog uzrasta te osnovnoškolci.

Nakon dječjih utrka, usljedio je start Privlaka Run-a, utrke na 5km oko Privlake na čijem se startu okupilo nešto više od 100 trkača. 

Rezultati 5km

Žene:
1. Marijana Katić, AK Fortius
2. Radmila Maksimović, AK Šibenik
3. Natalija Gulin, MK Festina Lente

Muškarci:
1. Tome Matulj, NK Sabunjar
2. Marko Blajić, AK Alojzije Stepinac
3. Filip Tomas, AK Alojzije Stepinac

Samo 10 minuta nakon Privlaka Run-a startao je i Prvi Privlački SABUNing trail, jedinstvena utrka kroz more, sabun i privlačke škrape koja je u svom prvom izdanju oduševila sudionike!

„Odlučili smo se ponuditi nešto novo. Ne znamo za ovakvu utrku na ovim prostorima te se nadamo da će ovo postati jedna privlačka tradicija. Fenomenalne fotografije i osmjesi sami govore koliko je zabavno, ali i zahtjevno, bilo na prvom privlačkom SABUNingu! Veliko hvala Općini Privlaka kao i TZ Općine Privlakana na vrhunskoj suradnji!”, Ivan Gobin, TK Zadar, organizator utrke.

„SABUNing je top ideja! Utrka, organizacije, ekipa.. sve što ide uz to. Svaka čast za ideju i hrabrost za nešto novo!!! Svaka čast cesti, brdima trailu, škrapama, ali i ova ideja je vrhunska.
Tko god mislio da je 6km, pis od kejk,  prevario bi se… Trčanje većinom kroz more, škrape, stijene, jednostavno sam očaran ovom idejom!!!  Nadam se i do godine u istom aranžmanu!”, Tomislav Travica, 2.mjesto Sabuning trail.

Pobjednik prvog SABUNing-a Ante Špaleta nije skrivao oduševljenje utrkom:
„Sportsko rekreativni događaj Privlaka Run, od ove je godine bogatiji za novu trkačku trail disciplinu, zgodnog imena SABUNing. Staza dužine 6 kilometara prolazi pjeskovitom obalom prema Virskom mostu, te na dijelove kroz škrape i more. Staza je idealna za sve one koji se prvi puta susreću  s trail trčanjem, ali i dovoljno izazovna za one iskusnije  željnje utrkivanja. 
Zabavni dio programa niti ove godine nije izostao, koji osim glazbenog dijela, uključuje sada već tradicionalni roštilj. Odlična organizacija utrke i gostoljubivost domaćina recept su  kvalitete ove sportske manifestacije, koja svake godine privlači sve više sudionika.”

Rezultati SABUNing:

Žene
1. Marija Skoblar Kurta
2. Karmen Paškvalić
3. Mirela Šimek
Muškarci
1.     Ante Špaleta
2.     Tomislav Travica
3.     Emil Jones

“Sretni smo što je utrka i ove godine završila  uspješno i što su svi posjetitelji zadovoljni. Posebno me raduje novitet ove utrke – Sabuning, kojeg smo odmah prihvatili kao novu ideju i jedan novi segment utrke. Upravo to daje jednu pravu sliku Privlake, jer Privlaka je upravo to – pješčane plaže i sabunjarsko mjesto. Također me raduje i velik broj djece koji se odazvao, jer cilj nam je i odgoj i razvoj naše djece upravo kroz jednu sportsku disciplinu. Hvala našim organizatorima ,ali i NK Sabanjar i voditelju škole nogometa Jurici Zankiju, koji nam je bio suport za dječju utrku.”, direktorica TZ Općine Privlaka

Utrka je održana u poznatoj organizaciji Triatlon kluba Zadar, Škole trčanja Zadar, Općine Privlaka, Turističke zajednice Općine Privlaka, komunalnog poduzeća “Artić” i DVD Privlaka. 
Za već poznati privlacki roštilj  pobrinili su se Darinko i Marko.

 

Sport

FOTOGALERIJA / Zimske plivačke pripreme PK Jadera

Objavljeno

-

By

Od 09.02. do 14.02.2024. plivači PK Jadere su bili za zimskim pripremama u Sarajevu, BIH.

Pod vodstvom trenera Marijan Čuline, prof. i trenerice Natalije Renée Vittori na pripreme je otišlo 16 natjecatelja: Dora Babić, Matej Brkić, Luka Čulina, Antonio Dobrić, Andrija Kačanić, Stipe Kasun, Gašpar Krstić, Noa Miočić, Mate Molnar, Adrian Pavić, Leona Rakvin, Erika Sommer Bem, Jelena Šimunac, Cvita Vlatković, Jakov Vučenović, Vito Vukoša.

U jutarnjim terminima ekipa je imala treninge u 50m bazenu dok su se popodnevni održavali u 25m bazenu, a u međuvremenu suhi treninzi su odrađeni u dvorani.

Ekipa je posjetila i Sunnyland čija je glavna atrakcija Alpine Coaster koji funkcionira  na principu gravitacije i može dostići brzinu i do 40 km/h

 
Nastavi čitati

Sport

SPORTSKI VIKEND / Na Višnjiku u subotu i nedjelju košarka, plivanje, vaterpolo…

Objavljeno

-

By

Subota, 17. veljače 2024.
PLIVANJE – Državno prvenstvo za kadetkinje i za kadete, početak u 14 sati.
VATERPOLO – Hrvatsko seniorsko prvenstvo: Zadar 1952 – Primorje u 19 sati
Napomena: U subotu, 17. veljače bazen neće građanima biti dostupan od 12, 30 sati do 21 sat.
KOŠARKA U KOLICIMA – Četvrto kolo Prve lige, pomoćna dvorana 3 od 9 do 15 sati.
KOŠARKA – Prva seniorska liga: Jazine Arbanasi – Podstrana, pomoćna dvorana 3 u 16, 15 sati; Hrvatska liga U 17: Opus Puntamika – ABC, pomoćna dvorana 3 u 18 sati.
ODBOJKA – Treća liga seniorke: Zadar – Knin, pomoćna dvorana 4 u 12, 30; Međužupanijska liga ml. kadeta: Zadar – Knin, pomoćna dvorana 4 u 12, 30; Superliga seniora: Zadar – Marsonija, pomoćna dvorana 4 u 15, 30;

Nedjelja, 18. veljače 2024.
PLIVANJE – Državno prvenstvo za kadetkinje i za kadete, prvi dio u 9, 30, a drugi dio u 15, 30 sati.
Napomena: Bazen građanima neće biti dostupan od 8 do 12, 30 sati i od 14 do 19 sati.
ODBOJKA –Treća liga seniorke: Donat – Šibenik, pomoćna dvorana 4 u 10 sati.
KOŠARKA – Prva liga seniorke: Zadar – Gospić, pomoćna dvorana 3 u 15; A 2 seniorska liga: Opus Puntamika – Diadora, pomoćna dvorana 3 u 17, 30 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

GRAĐANIMA OGRANIČENO KORIŠTENJE BAZENA! / Ovog vikenda na Višnjiku hrvatsko plivačko prvenstvo za kadetkinje i kadete

Objavljeno

-

By

Športskom centru Višnjik održat će se u subotu i u nedjelju, 17. i 18. veljače 2024., hrvatsko plivačko prvenstvo za kadetkinje i za kadete.

Hrvatski plivački savez zaprimio je prijave iz 40 klubova, a nastupit će u nizu disciplina sve najbolje kadetkinje i najbolji kadeti.

Prvoga dana, u subotu, natjecanje će početi u 14 sati. U nedjelju, pak, jutarnji će program početi u 9, 30, a poslijepodnevni u 15, 30 sati.

Popis prijava možete vidjeti ovdje.

Napomena: U subotu, 17. veljače bazen neće građanima biti dostupan od 12, 30 sati do 21 sat. U nedjelju, 18. veljače 2024. bazen građanima neće biti dostupan od 8 do 12, 30 sati i od 14 do 19 sati.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu