Connect with us

magazin

FOTOGALERIJA / Gastronomska senzacija Tian am Meer i ovog ljeta u Punta Skali!

Objavljeno

-

Vegetarijanske i veganske specijalitete vrhunskog chefa Paula Ivića nagrađene Michelinovom zvjezdicom, četiri Gault Millau toke i Michelin Green zvjezdicom ne propustite kušati u mediteranskoj oazi Falkensteiner Resorta Punta Skala nedaleko od Zadra

Punta Skala, 12. lipnja 2023. – Tian tatar, divlje šparoge s celerom u pinjolima, Piura čokolada i morski komorač – ovo je samo mali dio čarobnog menua jednog od najcjenjenijih vegetarijanskih i veganskih restorana na svijetu. Ako ste ga propustili prošle, nikako to nemojte ove godine! Naime, chef Paul Ivić i njegov TIAN tim otvorili su vrata svog pop up restorana TIAN am Meer, ljetne inačice renomiranog bečkog TIANA u Falkensteiner Resortu Punta Skala. Gosti hotela, ali i svi vanjski gosti u ovoj će gastronomskoj senzaciji moći uživati do 31. kolovoza.

Kao jedan od rijetkih restorana nagrađenih Michelinovom zvjezdicom, četiri Gault Millau toke i Michelin Green zvjezdicom, Ivić nudi zadivljujuću priču o hrvatskoj kulturi koja gostima resorta, ali i svima koji se nalaze u blizini resorta, garantira jedinstveno i nezaboravno iskustvo. Chef hrvatskih korijena rođen u Tirolu prije dolaska u bečki TIAN vrhunsku je gastronomiju učio u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Objavio je tri kuharice i javno se zalaže za svjestan pristup hrani.

„Raditi prema našoj filozofiji nije najlakše kada je u pitanju otvaranje novih lokacija. Prvo se morate upoznati s lokalnim uvjetima, posjetiti proizvođače, testirati i eksperimentirati. Zabavno je upoznati ljude koji kvalitetu stavljaju iznad svega. Oni vam daju puno inspiracije za jela koja završe na jelovniku”, kaže Ivić.

Ivićev tim svoja vrhunska jela priprema od najsvježijih namirnica prema zero vaste filozofiji, obrađujući sve od korijena do lista, a sastojci korišteni u Tian am Meeru dolaze prvenstveno s malih ekoloških farmi u okolici resorta.

Ova suradnja se idealno uklapa u portfolio Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG), koja kao dio upravljanja premium hotelima i rezidencijama također želi implementirati više održivosti u svoje projekte.

“Raduje nas ponovno poželjeti dobrodošlicu TIAN-u u Hotelu & Spa Iadera. Vegetarijansko-veganska kuhinja Paula Ivića jedna je od najboljih na svijetu u ovom sektoru. Ponosni smo što našim gostima možemo ponuditi takvo gastronomsko iskustvo”, dodaje Georg Unterkircher iz Falkensteiner Resorta Punta Skala.

Sofisticirana, jednostavna i ukusna vegetarijansko-veganska jela prati posebna vinska lista s prirodnim vinima iz Hrvatske i Austrije.

Falkensteiner Resort Punta Skala premium je resort koji nudi neusporedivo iskustvo za one koji traže istinsku Mediteransku oazu. Skrojeno prema vašim osobnim potrebama, iskustvo odmora na jadranskoj obali bit će ispunjeno nizom obiteljskih aktivnosti, romantičnih skrovišta i vrhunskih kulinarskih užitaka. Od zadivljujućih privatnih plaža do ekskluzivnih SPA zona, najsuvremenijih fitness & zabavnih centara i prilagođenih iskustava, Resort Punta Skala idealno je odredište za one koji žele iskusiti privlačnost života na obali.

Uživajte u Tian am Meer specijalitetima uz posebnu ponudu. Gosti resorta, ali i svi ostali koji žele isprobati ova nagrađivana veganska i vegetarijanska jela, svoj stol mogu rezervati online, na recepciji Hotela & Spa Iadera ili telefonski na: +385 23 500 911.

O Falkensteiner grupi:

FMTG – Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG jedna je od vodećih turističkih tvrtki u privatnom vlasništvu u šest europskih zemalja. Objedinjuje divizije Falkensteiner Hotels & Residences s trenutno 27 hotela s četiri i pet zvjezdica, 3 apartmanska naselja i premium kamp, FMTG Development i turističkog konzultanta Michaeler & Partner.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

VEČERAS NA ADVENTU: Na Zoraniću Kuzma & Shaka Zulu; na Tržnici DJ Boris i DJ Papa Gogo a.k.a. Stari Jarac

Objavljeno

-

By

Prije više od tri desetljeća izašao je prvi album kultnog splitskog benda „Kuzma & Shaka Zulu”, a večeras u 21 sati nastupit će na Trgu Petra Zoranića na „Adventu u Zadru”. Iako Sašu Kuzmića i Galilea Tajča glazbeni kritičari opisuju kao rap-reggae-italo i disko izvođače, pokušavajući opisati prepoznatljivi zvuk splitskog dvojca te partijanersku ekipu, đireve i sitne splitske kriminalce kao junake i ambijent njihovih pjesama, za prepoznavanje je dovoljno samo nabrojati neke od njihovih najvećih hitova koji su obilježili domaću estradu. „Jedna mala Iva”, „Ruke gore”, „Vozimo se, vozimo”, „U mojoj ulici”, „Prva liga”, „Puknuta ekipa”, pa do najnovije „Tutapatike”, već tri desetljeća na radost fanova svih generacija nude slatki ekstrovertirani eskapizam „Kuzme & Shaka Zulua”. Nižu se slike Splita iz osamdesetih i devedesetih prošlog stoljeća, bezbrižan život, ljeto u kvartu, toplina noći uz more ili sve ono što je potrebno da prohladnu prosinačku večer učini posebnom i toplijom.

„Bolje prolazimo u Zadru nego u Splitu”, kazao je jednom Kuzmić opisujući atmosferu na zadarskim nastupima od klupskih koncerata do lanjskog Meat Me festivala. Evo ih i na zadarskom Adventu u 21 sati. Ulaz je slobodan, a događaj organiziraju Grad Zadar i zadarska Turistička zajednica.

Večerašnji program nudi još predstavu Sveti Nikola u 18 sati na Tržnici, dok u sklopu Božićnog gramofona, također na pijaci, od 20.30 sati nastupaju DJ Boris (Hedera) te pionir hrvatske house scene i DJ veteran Papa Gogo a.k.a. Stari Jarac.  

 
Nastavi čitati

magazin

FOTOGALERIJA / Nastup Jure Brkljače na Adventu u Zadru

Objavljeno

-

By

 
Nastavi čitati

magazin

PJESMA KOJA SPAJA DVA GLAZBENA SVIJETA / Željko Samardžić & Duško Lokin donose novu pjesmu “Maestral” 

Objavljeno

-

By

Glazbena scena bogatija je za još jednu pjesmu, ovoga puta u jedinstvenoj interpretaciji dvojice prepoznatljivih vokala – Željka Samardžića Duška Lokina. Njihova nova suradnja, pjesma Maestral, donosi toplinu mediteranskog duha, nostalgiju i duboku emociju koja ostaje već nakon prvog slušanja.

“Jako mi je drago da smo Željko i ja uspjeli snimiti pjesmu. Željko je isto kao i ja – zadarsko dite! On je mene dolazio slušati na koncertima dok je živio u Zadru”prisjeća se Duško Lokin.

Autor glazbe i aranžmana je Blaž Andračić, dok tekst potpisuje Mario Raguž. Ovaj autorski tandem stvorio je skladbu koja prirodno spaja Samardžićevu karakterističnu vokalnu eleganciju s Lokinovim iskustvom i interpretativnom iskrenošću, stvarajući pjesmu koja odiše zrelošću, snagom i lirikom koja dira.

Kroz nježne slike maestrala, sunca, morskih vali i tramuntane, stvara se poetski dijalog između čovjeka i prirode koja postaje čuvar najdragocjenijeg osjećaja – ljubavi. “Tekst je poseban, a cijela pjesma je zapravo metafora”kaže Duško.

Maestral je sniman u studiu La notte u Brdovcu, pod producentskom palicom Blaža Andračića, čiji prepoznatljiv glazbeni potpis daje pjesmi dodatnu dubinu i atmosferu mediteranske romanse.

“Zadar vam je poznat po najljepšem maestralu na svijetu. Nije vam svaki vjetar isti. Primjerice, kad su ljeti one paklene vrućine, u Zadru zna zapuhati maestral vrijeme vam se pretvori u jednu milinu”objašnjava Lokin.

Snažna emocija, bezvremenski zvuk i spoj dvaju glasova koji nose cijeli regiju čine Maestral baladom koja će zasigurno pronaći svoj put do široke publike i postati nova glazbena uspomena za pamćenje.

Pjesmu možete poslušati ovdje.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu