Connect with us

magazin

TJEDNI HOROSKOP Najsretniji znakovi će biti Lav, Strijelac i Djevica

Objavljeno

-

Freepik

OVAN

LJUBAV: Premda emotivno nećete osjećati ono ispunjenje koje ste očekivali, vaš pozitivan stav donosit će vam neke ljubavne bodove. Partner će to cijeniti i razumjeti vašu privremenu nezainteresiranost za ljubav. Budite strpljivi i taktični.

KARIJERA: Riješite se svojih velikih sumnji koje se pojavljuju onda kad stvari ne idu glatko. Nemojte sami sebi stvarati prepreke. Sad ćete saznati što je trebalo, informacije će stići. Nakon toga možete raditi kvalitetnije. Rješenja su blizu.

ZDRAVLJE&SAVJET: Dajte si više sna i više odmora.

BIK

LJUBAV: Ljubav će biti bliže nego što vam se čini, samo što se trenutačno ne pokazuje. Budite mirni, strpljivi, uporni. Ako ste u vezi, ne forsirajte izražavanje emocija pod svaku cijenu, nego radije pričekajte. Malo po malo i doći ćete na svoje.

KARIJERA: Mogli biste se zateći u situaciji da nešto trebate pustiti neka ide kako ide ili da borbe za angažman budu takve da zapravo ostvarite Pirovu pobjedu. Kako god ispalo, prihvatite izazove i ne forsirajte stvari pod svaku cijenu. Usporite.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ne propuštajte relaksaciju.

BLIZANCI

LJUBAV: Izgledno je da će se pojaviti prilike za kvalitetniji privatni život. Vjerojatno će se to pokazati kroz pozive za zabave ili društvena okupljanja koja ćete vi rado prihvaćati. Otuda će uslijediti i prilike za nova poznanstva. Vezani će isto biti bolje.

KARIJERA: Iako će vaši nadređeni pokazivati određenu naklonost prema vama, teško ćete nalaziti zajednički jezik. Problem je u tome što obje strane žele dominirati, a u hijerarhijskom poslovanju to ne prolazi. Shvatite gdje vam je mjesto i tako se ponašajte.

ZDRAVLJE&SAVJET: Bavite se nekim borbenim sportom.

RAK

LJUBAV: Vaš ljubavni život bit će i dalje bogat, a vi ćete postajati sve smireniji.Strasti će biti tiše, no zadovoljstvo neće izostati. Činit će vam se da tek sad ulazite u jednu dugotrajniju fazu svoje veze. Izgleda da ćete biti u pravu. Samci će uspješno zavoditi.

KARIJERA: Pustite druge da se izraze, a ako treba, makar vam to bilo čudno, i da vas vode. U ovom trenutku jednostavno ne možete učiniti ništa na svoju ruku. Budite razumni, strpljivi i vjerujte da će kasnije sve doći na svoje mjesto. Odgovori će doći.

ZDRAVLJE&SAVJET: Pozabavite se svojim hobijima.

LAV

LJUBAV: Ovih dana zaista će zasjati svijetlo na vašem ljubavnom nebu. Bit ćete ugodno iznenađeni koliko i kako vam se otvaraju nove ljubavne prilike. Dotjerajte se i izađite van, među ljude. Ipak, nemojte pretjerati s vlastitom prezentacijom.

KARIJERA: Riješit ćete sve veće poslovne dvojbe i sad smjelije idete naprijed. Malo po malo počinjete graditi nove uvjete rada ili nove projekte. U sebi nosite onu svjetlost kojom ćete probuditi mnoge oko sebe. Trebaju vam samo vjerovati.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ne sumnjate u sebe.

DJEVICA

LJUBAV: Kad se o ljubavi radi, ovih dana osjećat ćete se poput ribe u vodi. Otvorenost drugih prema vama, ali i obratno, učinit će da će brzina kojom ćete djelovati ponekad biti zapanjujuća. Bit će potrebno usporiti radi druge strane.

KARIJERA: Možete vidjeti daleke rezultate, ali vaši suradnici su kratkovidni. Ipak, neke informacije će se početi pojavljivati ovih dana. Možda to neće biti ništa senzacionalno, ali vi ćete u tome prepoznavati činjenicu da ste posao usmjerili kamo treba.

ZDRAVLJE&SAVJET: Budite ono što jeste.

VAGA

LJUBAV: Vaše strasti će porasti, a vi postati zavodljiviji. Voljena osoba će to dočekati sa zadovoljstvom. Istovremeno će ojačati i potreba za sigurnošću u ljubavi. Otuda ćete povremeno biti u borbama sami sa sobom, jer ćete željeti postići sve. Polako.

KARIJERA: Počinje vrijeme kad će se vaše znanje sve više cijeniti. Budite svjesni svoje stručnosti i slobodno prezentirajte svoje sposobnosti. Moguće je da će vas sve više ljudi pitati za savjet ili da će vam ponuditi usko specijaliziran posao.

ZDRAVLJE&SAVJET: Razgibajte vratnu kralježnicu.

ŠKORPION

LJUBAV: Ako ste još sami, ovih dana ćete težiti samo dobroj zabavi. Bit ćete željni opuštanja i slobode. Veselje je dobro, no bitno je da u startu drugoj strani priznate kakve su vam namjere. Tako ćete oboje biti zadovoljni.

KARIJERA: Moguće je da ćete ovih dana uspostaviti ili obnoviti poslovne kontakte s ljudima koji rade na nekom drugom kontinentu. To će vam svakako donijeti dobrobit i proširiti horizonte. Koliko god izgledalo daleko, bit će dobro.

ZDRAVLJE&SAVJET: Redovno pregledavajte mailove.

STRIJELAC

LJUBAV: Neki bi se povremeno mogli osjećati usamljeno. Najbolje je primiriti se i povući u tišinu i meditaciju. Svoje očekivanja formirat ćete prema trenutačnom stanju, pa će ona biti skromna. Ipak, bit će i lijepih događaja. Zato se više otvorite.

KARIJERA: U temama povezanim s financijama ili nekretninama doći će do malog zatezanja, a vi ćete sve to morati sagledati, proanalizirati i donijeti odluke koje će usmjeriti daljnji tijek razvoja. Pokušajte biti što objektivniji i ne žurite.

ZDRAVLJE&SAVJET: Vježbajte duboko disanje za opuštanje.

JARAC

LJUBAV: Pojavit će se niz pitanja povezanih s vašim privatnim životom. Neki će čačkati do kraja, a baš tu bi se trebali zaustaviti i malo pričekati. Najviše zato što će odgovori s vremenom doći sami od sebe. Zato budite strpljiviji i pažljiviji.

KARIJERA: Uglavnom ćete raditi s lakoćom jer ćete imati motiva više nego drugi, a volje možda i najviše. Unosit ćete kreativnost u svoj rad i rado pokazati drugima oko sebe ne samo što ste napravili, nego i kako bi oni mogli napraviti više i bolje.

ZDRAVLJE&SAVJET: Dopustite si malo opuštanja.

VODENJAK

LJUBAV: Sigurnost i stabilnost osobnih odnosa postat će vam važni u ljubavnom životu. Svoju energiju usmjerit ćete na postizanje spomenutog. Partner će biti ugodno iznenađen. Oni koji su još sami sada će birati samo sigurne opcije.

KARIJERA: Nećete biti zadovoljni s prihodima jer mislite da možete više. Ograničenja će dolaziti zbog vanjskih okolnosti i nitko za sada ne može ubrzati stvari. Sagledajte realno što se može i povedite se za tim. Vidjet ćete da ima izlaza.

ZDRAVLJE&SAVJET: Ne zamarajte se brigama. Radije se proveselite.

RIBE

LJUBAV: Iz dana u dan bit će sve više događaja u vašem privatnom životu. Mnogi će zablistati na raznim društvenim okupljanjima, a drugi će ih rado prihvaćati. Moguće su nove ljubavi, zaljubljivanja ili sreća u postojećem odnosu. Uživat ćete.

KARIJERA: Svakim danom sve će se više povećavati obim poslova koje trebate vi obavljati, a s tim će ići i veći napori. Kriteriji bi mogli biti strogi, no ne bojte se – imate sve kvalitete da uspješno odradite sve što treba. Samo se dobro organizirajte.

ZDRAVLJE&SAVJET: Pobijedite stres relaksacijom.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

magazin

KNEŽEVA: U srijedu koncert za 50 godina s glazbom Dražena Habuša

Objavljeno

-

By

Glazbenik i glazbeni pedagog Dražen Habuš održat će koncert povodom pedesetogodišnjice glazbenog rada, u srijedu, 20. ožujka u 20 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači u Zadru, uz slobodan ulaz.

Profesor trube koji je odgojio niz generacija učenika u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru te u zadarskoj Glazbenoj školi Blagoje Bersa, gdje je i započeo svoj glazbeni put u klasi prof. Lucijana Lerge, diplomirao je 1989. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Stanka Selaka. Kao učenik i student trube, osvajao je prve i druge nagrade na međunarodnim i državnim natjecanjima. Jedan je od osnivača klape Dalmati iz Zagreba, s kojom je 1989. godine ostvario apsolutnu pobjedu na festivalu dalmatinskih klapa u Omišu – kao debitanti te nagrade publike i žirija.

Aktivan je i kao komorni (Splitski brass trio, ansambl Erato) i orkestralni glazbenik (orkestri HNK Split, Zagreb, Osijek, Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a, Zadarski komorni orkestar). Godine 2011. nasljeđuje maestra Ljubu Stipišića na mjestu umjetničkog ravnatelja festivala Dječjih klapa u Zadru. Od 2015. do 2020. godine bio je dirigent Gradske glazbe Zadar, s kojom i dalje surađuje.

Sve informacije možete pronaći i na web stranici www.kuzd.hr

 
Nastavi čitati

magazin

(VIDEO) “PADAMO” / Nakon nominacija za Porin i rasprodanih koncerata zadarska diva Natali Dizdar stiže na Zagrebački festival

Objavljeno

-

By

Foto: Mateo Mučnjak

Iza Natali Dizdar uzbudljiv je početak godine. Tek što je predstavila novi EP “Blues po kišnim plažama” usljedila je nagrada RockOff za najboljeg pop izvođača te dvije nominacije za Porin kao i niz rasprodanih koncerata.

Kako bi taj pozitivni val nastavila u istom tonu, zadarska diva odlučila se na drugačiji korak i prvi put u svojoj 20-godišnjoj karijeri nastupit će na jednom festivalu. Tako s predivnom baladom “Padamo” 19. travnja stiže na pozornicu Zagrebačkog festivala.

Valjda je došao red i na moj prvi festival u karijeri. Zagrebački se učinio kao dobar tajming da se prezentira još jedna pjesma sa novog EP-a, pa smo se odlučili prijaviti s novim singlom ‘Padamo’ i na taj način jos više podržati taj minijaturni album.” rekla nam je Natali koja se iznimno veseli nastupiti na ovom dugovječnom festivalu na koji dolazi sa svojim bendom.

Pjesmu ‘Padamo’, autorski potpisuju Natali i Vladimir Mirčeta, nejzin dugogodišnji suradnik, a za tekst se pobrinuo Denis Špičić. Ista je to autorska ekipa koja stoji iza hita i za Porin nominirane pjesme “Krug”.

Za Zagrebački festival Natali priprema brojna iznenađenja, a otkrila nam je djelić onoga što je spremila:
Dolazim sa svojim originalnim bendom pojačanim s Vladom Mirčetom na trećoj gitari, sviramo jednu atipičnu festivalsku pjesmu koja u izvedbi uživo ponekad zvuči još i bolje nego u originalu, a sigurna sam da će tako biti i na pozornici Zagrebačkog festivala.”

Spot za pjesmu “Padamo” radio je Hrvoje Banić, a sniman je na rasprodanoj promociji albuma “Blues po kišnim plažama” u zagrebačkom Klubu kazališta Komedija.

Uoči nastupa na Zagrebačkom festivalu, Natali još očekuje dodjela nagrade Porin, kao i brojni koncerti. Tako ju već 10. travnja možete čuti i vidjeti u Zadru, 20. travnja na otoku Hvaru, 4. svibnja u Splitu…

 
Nastavi čitati

magazin

OSCAROVCI U KINO ZONI: U srijedu “The Holdovers” i repriza anime remek djela “Dječak i Čaplja”

Objavljeno

-

By

Druženje s ovogodišnjim oscarovcima u Kino Zoni nastavljamo i u srijedu 20. ožujka kad su na rasporedu reprizno prikazivanje anime remek-djela ”Dječak i Čaplja” Hayaa Miyazakija te ”The Holdovers”, najnoviji autorski pothvat Alexandera Paynea i jedan od ponajboljih filmova prošle godine s veličanstvenim Paulom Giamattijem, Dominicom Sessom i Oscarom nagrađenom Da’Vine Joy Randolph u glavnim ulogama!   

Nakon majčine smrti i očeve ponovne ženidbe, svojeglavi dječak po imenu Mahito upušta se u svijet snova koji dijele i živi i mrtvi… 

Zahvaljujući zapanjujućoj animaciji i kreativnosti ”Dječak i čaplja” se svrstava među Miyazakijeve najbolje filmove, a među brojnim priznanjima koje je do sad osvojio valja prvenstveno izdvojiti Oskara u kategoriji najboljeg animiranog filma, nagrade BAFTA i Annie te nagradu Zlatni globus.

Nakon Miyazekijeva animiranog filma na rasporedu je drugi ovogodišnji oscarovski laureat, ”The Holdovers”!

Nitko ne voli učitelja Paula Hunhama – ni njegovi studenti, ni njegovi kolege s fakulteta, ni ravnatelj i svi smatraju kako su njegova pompoznost i krutost razdražujući. Bez obitelji i planova za Božić 1970., Paul po nalogu ravnatelja ostaje u školi kako bi nadzirao učenike koji nisu u mogućnosti putovati kući. Nakon nekoliko dana, pod Paulovim nadzorom ostaje samo jedan student – problematični 18-godišnjak po imenu Angus, dobar učenik koji se zbog lošeg ponašanja opetovano nalazi pred izbacivanjem iz škole. Paulu i Angusu pridružuje se glavna kuharica Mary – Afroamerikanka koja brine o privilegiranim sinovima i čiji je vlastiti sin nedavno poginuo u Vijetnamu. Ovo troje vrlo različitih ‘brodolomaca’ čine neobičnu božićnu obitelj koja dijeli komične nezgode tijekom dva vrlo snježna tjedna u Novoj Engleskoj…

Dvadeset godina nakon prve zajedničke suradnje zvane ”Stranputica”, redateljsko-glumački dvojac Payne/Giamatti nam se vraća uz jednu malu, ali krajnje toplu i nadahnjujuću priču o ljudima koje je zbližila banalna situacija i koji su u kratkom periodu od temelja izmijenili svoje živote. Payneov film je od svojeg premijernog prikazivanja osvojio srca publike i kritike, a do danas je uz spomenutog Oscara za Da’Vine Joy Randolph u kategorije najbolje sporedne ženske uloge sakupio i impresivnu 131 nagradu te 195 nominacija. Uz spomenutu Da’Vine Joy Randolph fantastične uloge bilježe i Paul Giamatti koji je među ostalom nagrađen i Zlatnim Globusom za najbolju mušku ulogu te debitant Dominic Sessa u ulozi iznimno inteligentnog, ali problematičnog studenta.

”Dječak i čaplja” i ”The Holdovers” su na rasporedu u srijedu 20. ožujka s početkom od 18, odnosno, 20.15h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade “Kultura nova”, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu