Connect with us

Sport

ZLATNA LIGA / Lipanj na Višnjiku u znaku odbojkaškoga spektakla

Objavljeno

-

Višegodišnje uspješno partnerstvo na relaciji Športski centar Višnjik – Hrvatski odbojkaški savez u mjesecu lipnju ove godine nastavit će se organizacijom i provedbom najprije triju utakmica u Zlatnoj europskoj ligi, potom i završnim turnirom četiriju najboljih reprezentacija u tom prestižnom natjecanju u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku.

– Športski centar Višnjik u Dvorani Krešimira Ćosića već je niz godina domaćin različitim odbojkaškim natjecanjima, domaćim i međunarodnim. S Hrvatskim odbojkaškim savezom imamo izvrsnu suradnju i počašćeni smo što je i Zadar domaćin brojnim natjecanjima u ovoj lijepoj i atraktivnoj igri – kaže Denis Karlović, direktor ŠC-a Višnjik.

Nakon što hrvatska seniorska reprezentacija odigra tri utakmice u gostima (Belgija, završilo 3:1 za domaćina, Ukrajina 31. svibnja i 3. lipnja S. Makedonija), doputovat će u Zadar i pripremiti se za sljedeće tri utakmice. Najprije s Ukrajinom u nedjelju, 11. lipnja, potom sa Sjevernom Makedonijom 14. lipnja, te s Belgijom 18. lipnja.

Final Four Zlatne europske lige bit će na Višnjiku u subotu i u nedjelju, 24. i 25. lipnja 2023.
– Ovaj niz odbojkaških međunarodnih utakmica u Dvorani Krešimira Ćosića snažno će doprinijeti i daljoj afirmaciji Zadra i ŠC-a Višnjik, kao i razvoju sportskoga turizma – ističe Denis Karlović.

Na utakmicama u Zadru hrvatska će seniorska reprezentacija (u čijem će sastavu biti i Zadranin Filip Šestan) imati priliku dodatno se uigravati i pripremati i za još jedno ovogodišnje veliko natjecanje – za Europsko prvenstvo koje će se od 28. kolovoza do 16. rujna održati u Italiji, Bugarskoj, Sjevernoj Makedoniji i u Izraelu.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

FOTO / Održana Zadarska open water liga na Sestrunju

Objavljeno

-

By

U nedjelju, 21.07.2024.  je održano 8. Kolo Zadarske open water lige na Sestrunju. Nastupio je točno 61 plivač, ali je bilo interesantno da su plivači dolazili iz Zadra različitim prijevoznim sredstvima od katamarana, trajekta, gliserima i Jet skijevima. 

U 12:30 je startala glavna utrka na 1.500 metara i veliki Aquatlon. Iako je većina plivača bila skeptična oko organizacije utrke  i samog otoka , na kraju nikome  nije zao sto je bio na Sestrunju i uživao u ovom prekrasnom moru i otoku. Velika zahvala na srdačnosti i suorganizaciji ide Udruzi za očuvanje kulturne baštine i tradicijskih vrijednosti otoka Sestrunja. Inline image

Inline image
Inline image
Inline image
Inline image
Inline image
Inline image
Inline image

Pobjednici: 

-1500m

     K.Petek i Z. Šijaković 

-Aquatlon veliki 

    D. Šutalo i Ida Bulić

-Aquatlon kadeti 

    V. Lasović 

-Aquatlon početnici 

    K. Bajlo i I Bajlo 

-No womens 

    MIA Petek 

-300 Baby 

  N.Jureško i M. Lenartić

 
Nastavi čitati

Sport

NAKON 12 GODINA / Zadarska OPEN water liga sutra na Sestrunju!

Objavljeno

-

By

Nakon 12 godina lige prvi puta se seli utrka u uvalu Kablin na otoku Sestrunju u nedjelju, 21.07.2024.

U suorganizaciji Općine Preko, Tzo Preko i KDP Donat odlučeno je da će se plivati i trčati na Sestrunju. Mnogi plivači se pitaju: “Pa gdje je Sestrunj, kako  tamo, nema dućana ni kafića”.

Ovo je upravo pravi razlog da upoznamo ovaj mali otok na kojem živi 48 stanovnika, poručuju organizatori.

A domaći i KDP Donat su se pripremili da neće ničega nedostajati, a uživati će se u prekrasno čistom i hladnijem moru za kojim svi zadnjih dana vapimo.

Svi zainteresirani mogu doći na Sestrunj katamaranom i trajektom, a start prvih utrka je u 12:30 sati.

Kako napominju Donatovci ovo i je jedan od ciljeva ZOWL-a da turisti i domaći što više pohode sve krajeve Zadarske županije. 

 
Nastavi čitati

Sport

FOTO / Otvoren 2. ljetni ZADAR CHESS FESTIVAL – jedan od najvećih šahovskih događaja u Hrvatskoj 

Objavljeno

-

By

Danas je u novom Studentskom domu svečano otvoren ZADAR CHESS FESTIVAL, drugi takav ljetni turnir i među najvećim otvorenim međunarodnim šahovskim turnirima u Hrvatskoj! 

Suorganizatori su Sveučiliste u Zadru i ŠK Casper iz Zadra. Prijavljeno je oko 120 igrača iz 24 zemlje, a mnogo je natjecatelja stiglo iz dalekih zemalja poput Indije, Amerike i mnogih drugih. Nagradni fond je 10.000 eura, a prva nagrada je 1.600 eura. I ove godine, kao i lani, na natjecanju sudjeluje veliki broj mladih igrača, ali i velemajstora. Među ostalim mladim igračima tu je i Antea Petričić – naša prvakinja do 7 godina. 

Na otvorenju su prisustvovali prorektor Sveučilišta u Zadru, Zvjezdan Penezić i voditelj šahovskog kluba Casper, Veljko Šagi, koji je ujedno i direktor ovog zahtjevnog turnira. 

Posjetite zato Zadar Chess Festival od 16.-23.srpnja i zaigrajte jednu neobaveznu šahovsku partiju.     

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu