Connect with us

Sport

ZA IZGRADNJU SPORTSKOG IGRALIŠTA U ZALEĐU ZADRA / Humanitarni teniski turnir Zaklade Marin Čilić uz podršku OTP banke

Objavljeno

-

Zagreb, 23. svibnja 2023. – Danas je u hotelu Esplanade u Zagrebu održana velika konferencija za medije na kojoj je predstavljeno najnovije izdanje događanja Gem Set Hrvatska, humanitarnog teniskog turnira Zaklade Marin Čilić. Ovom prilikom OTP banka d.d. se pridružila kao sponzor Zakladi podržavajući projekt izgradnje multifunkcionalnog sportskog igrališta u zaleđu Zadra.

OTP banka d.d. se, posvećujući veliku pažnju i aktivnosti društveno odgovornom djelovanju, odlučila pridružiti gospodarskim subjektima koji podržavaju rad Zaklade našeg proslavljenog tenisača Marina Čilića koja čvrsto vjeruje da kroz odgovarajuću potporu, predan rad i snažnu vjeru u sebe, svako dijete može ostvariti svoj puni potencijal i ostaviti veliki trag u društvu.

Nakon što je 2020. godine pokrenut veliki donacijski projekt OTP Zaokruži putem kojeg banka zajedno s partnerom Mastercardom i klijentima donira dva dječja odjela u bolnicama širom Hrvatske doprinoseći boljoj zdravstvenoj skrbi naših najmlađih, preko deset godina stipendira studente lošijeg imovinskog stanja te putem natječaja odabire najbolje studente sportaše u Hrvatskoj i dodjeljuje im stipendiju potičući sportsku i akademsku izvrsnost, priključivanje djelovanju ove Zaklade došao je kao najprirodniji mogući sljedeći korak.

Postulati po kojima zaklada djeluje u potpunosti su u skladu s društveno odgovornim djelovanjem OTP banke d.d.: „Kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, Zaklada pruža djeci i mladima potporu i osigurava financijsku podršku kako bi istražili svoj potencijal, otklonili prepreke koje se nalaze na putu do njihovih uspjeha i pretvorili svoje snove u stvarnost.“

Do sada su dodijeljene 102 stipendije, obnovljeno je šest školskih laboratorija, a u sklopu projekta Gem Set Hrvatska sagrađena su i četiri školska multifunkcionalna igrališta.

Najveći projekt zaklade je Gem Set Hrvatska kada 30 najvećih sportaša Hrvatske igra teniski turnir u humanitarne svrhe. Prošli  turnir se događao u razrušenoj Petrinji, a ove godine stiže u Zadar 16. i 17. srpnja sa svrhom izgradnje multifunkcionalno sportskog igrališta u zaleđu Zadra.

Uvijek pokušavamo doprinijeti boljem društvu u svim sredinama gdje poslujemo, a posebno smatramo da je poticajna okolina i uvjeti za razvoj i obrazovanje djece najbitniji zadatak svakog društva. Naravno, uz poboljšanje uvjeta zdravstvene skrbi. Kako je upravo bolnica u Zadru ove godine dio našeg donatorskog programa OTP Zaokruži kojim ćemo doprinijeti boljim uvjetima na dječjem odjelu, posebno me veseli što se i ovaj humanitarni turnir događa upravo ovdje, u mom Zadru gdje živim već preko 17 godina i smatram ga svojim  gradom. OTP banka se od svog dolaska u Hrvatsku rasla i razvijala zajedno sa Zadrom i pokušavamo biti dijelom svih značajnih zbivanja ovoga grada i njegovih stanovnika. Ponosan sam što će i naš doprinos omogućiti uspješno održavanje jednog ovakvog spektakla sporta i humanosti upravo u Zadru!“ istaknuo je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke, prilikom potpisivanja sponzorskog ugovora sa Zakladom Marin Čilić.

Naš proslavljeni tenisač Marin Čilić, čije ime nosi Zaklada, je tom prigodom izjavio: “U OTP banci smo prepoznali hvalevrijednog partnera na putu Zaklade gdje svi zajedničkim snagama čvrsto vjerujemo da svako dijete posjeduje neograničen potencijal. Vjerujem da će mnogima zahvaljujući ovakvim poticajima biti ostvarena želja da na terenu otkriju svoj punu snagu i na taj način, vjerujem – ostvare svoje snove.”

 

Sport

DONATOVCI IMAJU SVJETSKOG PRVAKA / Mateo Škara osvojio prvo mjesto i zlatnu medalju u parataekwondou na SP u Meksiku!

Objavljeno

-

By

foto: Facebook, TK Donat

Hrvatska je reprezentacija s 16 natjecatelja osvojila odličnih 14 medalja u Veracruzu, piše Zadarski list.

– Čestitke pristižu sa svih strana. Uspjeli smo se noćas već čuti, jedva govori od sreće i uzbuđenja, a i ja sam već promukao. Svi smo puni emocija, koje su se “kuhale” dugo u nama. Nažalost, nismo mogli ići s njim u Meksiko, no bili smo uz njega cijelo vrijeme.

Svi kada krenemo u ovo, kada se krenemo baviti sportom, bilo kojim, sanjamo da dođemo barem do Svjetskog prvenstva, a kamoli medalja.

Ovo je kruna dugog i kvalitetnog rada i svima nam je na ponos i čast da imamo svjetskog prvaka u svojim redovima, rekao je Zadarskom listu Miljenko Lisica, Škarin trener iz Taewando kluba Donat te dodao kako novi prvak svijeta kući dolazi početkom sljedećeg tjedna.

– Organiziramo doček Mateu, a to će biti u VIP sali na Višnjiku u ponedjeljak u 18 sati. Koliko znam, trebao bi među ostalima biti i gradonačelnik našeg grada.

 
Nastavi čitati

Sport

NOGOMETNI VIKEND / Na Višnjiku dvostruki obračun Zadranki i Riječanki

Objavljeno

-

By

Subota, 23. rujna 2023.
Ml. pioniri: Zadarnova – Vrčevo u 8, 30, Zadar – Split u 11, 45; pioniri: Zara II – Gospić u 9, 45, Zadar – Split u 13, 15; pionirke i kadetkinje: Donat – Rijeka u 13, 15 i u 15, 15 sati.

Nedjelja, 24. rujna 2023.
Tići: Zadarnova II – Z. luka u 10, 30; seniori: Abeceda – Galovac u 16, 30 sati.

 
Nastavi čitati

Sport

IZ UDRUGE “DANI KREŠIMIRA ĆOSIĆA”: Porastao interes za košarku nakon kampova “Krešimir Ćosić”

Objavljeno

-

By

Marko Todorov / CROPIX

Udruga „Dani Krešimira Ćosića” predstavila je rezultate anketa provedenih nakon održanih više od 20 besplatnih kampova diljem Hrvatske. Svi odgovori u postotku od 60 do 90 % govore o zadovoljstvu djece i roditelja, a gotovo si ukazuju na to da će velika većina djece upisati školu košarke ili se priključiti nekom od klubova ove jeseni.

„Jako smo zadovoljni rezultatima. Imali smo 15 lokacija u odnosu na prošlogodišnje tri lokacije. Također imali smo cjelodnevni boravak i malo gušći program. Anketiranjem roditelja dobili smo jako pozitivan feedback gdje je gotovo 60 % djece ovu jesen upisalo školu košarke, a 85 % djece pokazalo veći interes za košarku. Isto tako 99,8 % roditelja je preporučilo kamp što znači da radimo nešto dobro. Ovu anketu provodimo nakon svake godine kako bismo poboljšali cijeli program i učinili ga što boljim za djecu. Rezultati ankete govore nam da smo zajedno napravili pomak u popularizaciji košarke.” – istaknula je predsjednica Udruge „Dani Krešimira Ćosića” Ana Ćosić Pajurin.

Udruga za iduću godinu planira povećanje kampova na njih čak 20. Uz treninge i usvajanje novih znanja o košarci, poseban naglasak ponovno će biti na stjecanju znanja o pravilnoj prehrani, povijesti košarke i rješavanju zadataka iz radne knjižice ‘I ja sam Krešo’. Svi polaznici imat će uključen obrok, poklon majice, knjižice i diplome. 

Ovogodišnji kampovi pokazali su se kao pun pogodak s obzirom na 15 održanih kampova na 15 lokacija diljem Hrvatske. Rezultati su izvrsni što znači da radio dobru stvar u popularizaciji ovog sporta, potičemo djecu na bavljenje sportom i zdravim životom.” – istaknula je potpredsjednica Udruge „Dani Krešimira Ćosića” Zdenka Zrilić.

Škola košarke odvija se pod vodstvom stručnih trenera lokalnih klubova, partnera u projektu. Klubovi partneri u 2023.godini su bili KK Pazin, KK Vrijednosnice Osijek, KK Zadar, KK Dubrovnik, KK ABC Zadar, KK KA-BA, KK Cedevita, KK Alkar Sinj, KK Borovo Vukovar, KK Dubrava, KK Dinamo, KK Vinkovci, KK Kastav, KK Vučići I KK Kvarner 2010 Rijeka.

„Već drugu godinu zaredom ugostili smo djecu u našem domu košarke i drago mi je da je ove godine bio veći interes od broja djece koji smo mogli prihvatiti. Imamo pozitivne rezultate da nam je 65 % djece koja su sudjelovala u kampu kasnije postalo članovima naše košarkaške akademije u vidu treninga kroz škole košarke. Vizija košarkaškog kluba Cedevita Junior je pomoći mladima da uđu u sport, da ga zavole i postanu košarkaši. Isto tako želimo im pomoći u socijalizaciji te da prepoznaju i neke druge vrijednosti osim sporta.” – istaknuo je direktor KK Cedevita Junior Tomislav Zebić.

Ovaj se projekt je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a uz podršku Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog košarkaškog saveza.

„Hrvatski olimpijski odbor sa svojim uredom za programe sporta na lokalnoj razini podržava projekte koji uključuju djecu i mlade i upoznaju ih sa sportom. Ovaj projekt vrlo je značajan i podržavamo ga. Njime se želi što više djece upoznati s košarkom i osim osnovnih elemenata naučiti ih i novim znanjima koja će im koristiti u daljnjem životu. Upravo kroz naš ured podržavaju se takvi projekti kroz razne promocije i prikaze koje rade sadašnji i bivši sportaši kako bi potaknuli djecu da se uključe u sport i ostanu što duže u njemu.” – istaknuo je Hrvoje Balen, direktor Ureda za programe sporta na lokalnoj razini, Hrvatski olimpijski odbor.

Tijekom godina, Udruga je prikupljala sredstva za pomoć potrebitima putem humanitarnih večera i sličnih aktivnosti, organizira besplatne košarkaške kampove za djecu, obnovila je prvi koš na kojem je Krešimir Ćosić započeo svoju karijeru u Zadru. Donirala je koševe vrtićima u sklopu projekta ‘Koš za koš’, inicirala je izradu spomenika u Zadru, izdala Krešine zapise kroz autobiografiju, organizirala panel diskusije na temu Košarke jučer, danas, sutra i Sportaši ambasadori, donirala maske Športskoj gimnaziji u Zagrebu, u suradnji s Maraskom prikupljanje sredstava za KK Zadar.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu