Connect with us

Sport

(FOTO) Završio treći humanitarni turnir “Tenisom do zdravlja”

Objavljeno

-

U subotu 18.5.2024. na prostoru TK Dalmacija završio je treći po redu humanitarni turnir Tenisom do zdravlja! U nastavku donosimo izvješće organizatora:

“Preponosni, prepuni lijepih dojmova i oduševljenja pokušati ćemo vam prenijeti dio jučerašnjeg dana.

Da je lako – izvještaj bi napisali odmah po završetku turnira, vjerujte.

Ove godine smo imali i neke novitete – odličan pub kviz u Caffe baru Porat, koji smo pripremali s dozom straha jer nam je prvi put, ali pokazalo se da nam je strah bio neopravdan.  Ovim putem se svim sudionicima kviza i Caffe baru Porat još jednom najljepše zahvaljujemo, i preporučamo da prate teniska zbivanja i pripremaju se za buduće kvizove!

Na turniru smo imali i tombolu (djeca iz udruga su listiće za tombolu rasprodali u roku keks  – hvala im od srca, stvarno imamo samo riječi hvale i za njih) a kasnije su djeca izvlačila nagradne tombole i dijelila osvojene nagrade – još jednom, izvrsni mladi ljudi!

Moramo spomenuti i slastice koje smo imali na turniru (e da, moramo se pohvaliti da je veliki dio tih slastica napravljen upravom pod mentorstvom nastavnika i  asistenciju  pomoćnika u nastavi razreda djece s teškoćama – bile su zaista   s a v r š e n e!

Na rekreativni dio turnira s djecom iz udruga vam zaista moramo obratiti pozornost jer su u rekreativnom dijelu sudjelovala djeca s teškoćama u razvoju, njihova braća ili sestre i njihovi prijatelji – inkluziju, o kojoj su nas educirali članovi udruga smo željeli i zaista praktično primjeniti i s ogromnim ponosom smo bodrili svu djecu.

Na turniru smo se pobrinuli i da igrači imaju maksimalnu koncentraciju i da publika nikako ne bude gladna te se ovim putem zahvaljujemo i našim “meštrima od kužine” kojima ništa nije bilo teško napraviti.  Nije im bilo lako i zaista su odradili veliki posao!

Divne dame koje su nam i  u prijašnjim turnirima pomagale da nikome ne fali majica ili koja slastica i ove godine su nam mnogo pomogle. Hvala vam, stvarno nam je puno značila vaša pomoć i ove godine.

Ove godine smo imali i rekordan broj natjecatelja – nevjerojatnih igračica i igrača koji su svaki meč odigrali poštujući raspored i protivnicu/protivnika.

Kod dama (kraljice ste i gotovo !)  smo imali sljedeće rezultate:

3/4 Mjesto Martina Petani

3/4 Mjesto Lorena Ivanov

2. Mjesto Martina Čulina

1. Mjesto Maja Buča  

Muški dio natjecatelja:

3/4 Mjesto Luka Peroš

3/4 Mjesto Mario Milanović

2. Mjesto Antonio Tokić

1. Mjesto Zvonimir Tudorović

Iskreno čestitamo svima!

Ovogodišnjim turnirom još jednom smo pokazali izuzetno zajedništvo i želju da pomognemo članovima naše zajednice da budu što funkcionalniji  članovi našeg društva.

Teško je riječima izraziti zahvalnost koju osjećamo prema svima vama koji ste podržali i ovogodišnji turnir i sreću jer smo imali priliku upoznati prekrasne članove udruga te prikupili sredstva za njihove terapije.

Samo “hvala” nam se čini nedovoljno i netočno pa ćemo malo obogatiti s:

“OD SRCA VAM NAJLJEPŠA HVALA DRAGI LJUDI, HVALA SVIMA KOJI SU NAS PRATILI !”

Sveukupno prikupljena sredstva u iznosu do 9.696,30 € uložiti će se u terapije za članove Udruge Cukrići Zadar i Udruge za Down sindrom Zadarske županije.

Zahvaljujemo se i svim donatorima i sponzorima koji su popratili ovogodišnju akciju: Marikomerc, Frigus grupa, Stari most, Toni Matulović, Mr.Razor, Slastičarnica Allo, Frizerski salon Anita, Frizer za muškarce Ledenko, Kozmetički salon Beauty star, Pedikerski salon Nails, Frizerski salon Nives.”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Sport

Nadal neće igrati na Wimbledonu, želi se pripremiti za Olimpijske igre

Objavljeno

-

Legendarni španjolski tenisač Rafael Nadal (38) odlučio je propustiti nastup na ovogodišnjem izdanju najvećeg svjetskog turnira Wimbledona kako bi se što bolje pripremio za Olimpijske igre, koje krajem srpnja počinju u Parizu. Nadal je slavio u Wimbledonu 2008. i 2010. godine, no čak 14 od svoja 22 Grand Slam naslova osvojio je u Roland Garrosu na zemljanoj podlozi.

Ovogodišnji olimpijski turnir igrat će se upravo na zemlji. Nadal bi na Igrama trebao igrati u konkurenciji muških parova i to u kombinaciji s ovogodišnjim pobjednikom Roland Garrosa Carlosom Alcarazom.

“Žao mi je što neću igrati u Wimbledonu”

“Čitavo ovo vrijeme trenirao sam na zemlji, a nakon što sam jučer saznao kako ću nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu smatram da je najbolje za moje tijelo ne mijenjati podlogu sve do tada. Žao mi je što to znači da neću igrati u Wimbledonu zbog sjajne atmosfere na tom velikom turniru koji će uvijek biti u mom srcu”, objavio je Nadal.

Wimbledon će se ove godine igrati od 1. do 14. srpnja, dok će Olimpijske igre biti od 26. srpnja do 11. kolovoza.

 
Nastavi čitati

Sport

Doznajemo: Kalinić pokušava dovesti Džeku u Hajduk

Objavljeno

-

Hajdukov sportski direktor Nikola Kalinić pokušava dovesti Edina Džeku (38) u Hajduk. Informacija je potvrđena Indexu, doznajemo od izvora bliskih klubu. Kalinić je kontaktirao BiH centarfora i pokušava ga nagovoriti na dolazak u splitski klub. Nije poznato u kojoj je fazi operacija, no Kalinić je ozbiljan u namjeri da dovede napadača Fenerbahčea.

Džeko ima još godinu dana ugovora u Turskoj

Džeko je od prošloga ljeta igrač turskog velikana, s kojim ima ugovor do konca lipnja 2025. godine. Minule je sezone u 46 nastupa zabio 25 golova te deset puta asistirao kroz 3288 minute igre. Džeko je jedan od najboljih europskih napadača posljednjih 15-ak godina. Igrao je za Željezničar, Teplice, Usti nad Labem, Wolfsburg, Manchester City, Romu i Inter.

S Kalinićem je igrao u Romi

Za Romu je igrao od 2015. do 2021. godine, a ondje je bio suigrač s Kalinićem. Bivši hrvatski reprezentativac bio je član rimskog kluba u sezoni 2019./2020., kada je igrao na posudbi iz Atletico Madrida. Kalinić je za Romu u 19 nastupa upisao pet golova i dvije asistencije. Poznata je i Džekina naklonost prema Hajduku. Naime, njegov najbolji prijatelj je Senijad Ibričić, veliki miljenik Torcide. Džeko također ima poveznicu s Hrvatskom jer u Dubrovniku vlasnik restorana, a Ibričić je prije dvije godine ovako govorio:

Ibričić prije dvije godine: Sve je moguće…

“Pa nas se povezuje zbog prijateljstva. Osim toga, Edin je često u Dalmaciji, pa ga navijači često sretnu i zovu. Ja, iskreno, i kao navijač, ali i njegov prijatelj, volio bih da zaigra za naš Hajduk. Ali opet, u ovom trenutku to nije realno. No, tko zna što se može dogoditi u skorije vrijeme.”

 
Nastavi čitati

Sport

Modrić lovi “double”. Samo su desetorica to napravila prije njega

Objavljeno

-

Samo su desetorica igrača kroz nogometnu povijest u istoj godini osvojila europsko prvenstvo s reprezentacijom, te Kup ili Ligu prvaka u klupskom dresu. Sjajni španjolski napadač Luis Suarez bio je prvi kojem je to uspjelo 1964. godine, a priliku da se upiše u povijest imat će u Njemačkoj Luka Modrić.

Sjajni španjolski napadač predvodio je reprezentaciju do europskog naslova pobjedom 2:1 protiv Sovjetskog saveza pred 80.000 gledatelja na Santiago Bernabeu. Iste je sezone osvojio i Kup prvaka u dresu Intera nakon slavlja protiv Real Madrida 3:1 na bečkom Prateru.

Dvadest četiri godine kasnije pridružili su mu se Nizozemci Hans van Breukelen, Ronald Koeman, Berry van Aerle i Gerald Vanenburg. Ovaj kvartet je odigrao ključne uloge kada je PSV pobijedio Benficu na 11-erce u finalu Kupa prvaka 1988. u Stuttgartu. Točno mjesec dana kasnije, ponovo u Njemačkoj, Nizozemska je u finalu EP-a u Münchenu porazila SSSR 2:0.

Španjolci Fernando Torres i Juan Mata imali su nezaboravno ljeto 2012. slavljem Chelsea u finalu Lige prvaka protiv Bayerna nakon jedanaesteraca, te Španjolske na EP-u pobjedom 4:0 u finalu protiv Italije.

Svi Realovi nogometaši na Euru imaju tu šansu

Cristiano Ronaldo i Pepe igrali su ključne uloge za Real Madrid i Portugal četiri godine kasnije, dok je Jorginho bio posljednji koji je u istoj sezoni osvojio Ligu prvaka i Euro. EP je zbog pandemije COVID-19 igran 2021. godine, kada je Chelsea u engleskom finalu slavio 1:0 protiv Manchester Cityja.

Ove sezone Ligu prvaka je osvojio Real Madrid, pa će u ovo društvo imati priliku ući Luka Modrić, Englez Jude Bellingham, Francuzi Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouameni i Ferland Mendy, Nijemci Antonio Rudiger i Toni Kroos, Španjolci Dani Carvajal, Nacho i Joselu, Turčin Arda Guler, te Ukrajinac Andrij Lunin.

Hrvatska u skupini B Europskog prvenstva igra protiv Španjolske, Albanije i Italije. 

Osvajači Eura i Kupa/Lige prvaka: 

1964: Luis Suarez (Inter / Španjolska)
1988: Hans van Breukelen, Ronald Koeman, Berry van Aerle, Gerald Vanenburg (PSV Eindhoven / Nizozemska)
2012: Fernando Torres, Juan Mata (Chelsea / Španjolska)
2016: Cristiano Ronaldo, Pepe (Real Madrid / Portugal)
2020: Jorginho (Chelsea / Italija)

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu