Connect with us

Sport

(FOTO) PREDSTAVLJEN PROJEKT “ZAJEDNO ZA ZADAR” Podrži KK Zadar, navijaj i uživaj u Amareni

Objavljeno

-

Zahvaljujući suradnji KK Zadar, tvrtke Maraska i udruge Dani Krešimira Ćosića Zadrani mogu podržati omiljeni košarkaški klub kupnjom Amarena soka

Zadar, 11. travnja 2023. – Neslomljivi sportski duh koji živi košarku punim plućima 365 dana u godini, kao i višnja maraška, autohtona sorta koja daje svoje najbolje plodove isključivo na području Zadra, predstavljaju zadarsku tradiciju i način života. Upravo ova dva zadarska simbola dio su novog projekta „Zajedno za Zadar“ u organizaciji KK Zadar, Maraske i udruge Dani Krešimira Ćosića predstavljenog danas u Cafe baru Lovre u Zadru. U projekt „Zajedno za Zadar“ mogu se uključiti i Zadranke i Zadrani.

O čemu je riječ? Za svaku kupljenu Maraska Amarena bočicu u zadarskim kafićima s posebnom etiketom koju će krasiti lik legendarnog zadarskog košarkaša Krešimira Ćosića Maraska će donirati 9 centi Košarkaškom Klubu Zadar.

„Iznimno smo ponosni na projekt Zajedno za Zadar, našu suradnju s KK Zadrom i udrugom Dani Krešimira Ćosića. Maraska je zadarska kompanija koja njeguje tradiciju staru 255 godina, a njezini proizvodi simbol su ovoga grada, ali i svjetski cijenjeni brendovi koji se konzumiraju od Melbournea do New Yorka. No važno je istaknuti da Maraska prije svega želi djelovati lokalno, podržati i razumjeti želje svojih sugrađana. Ja, kao rođeni Zadranin, najbolje znam da je košarka bilo ovog grada i veseli me što ćemo zajedno pomoći KK Zadru u svakodnevnom radu i ostvarivanju odličnih sportskih rezultata“, izjavio je Dino Martinović, direktor Marketinga Maraske i predsjednik Nadzornog odbora košarkaškog kluba Zadar.

Što ova suradnja znači za KK Zadar i njegove igrače objasnio je Dario Kljajić, potpredsjednik Nadzornog odbora KK Zadar: „Za sve nas u klubu ova suradnja upravo je ono što je KK Zadar nekad bio i što se nadamo da će opet ubrzo postati: nezaobilazna tema svakog susreta na Kalelargi, svake kave ili pića u kvartovskom kafiću. Želimo ponovno dotaknuti ljude i biti dio njihove svakodnevice, da se o KK Zadru govori s ponosom. Taj ponos ne mora nužno proizlaziti iz sportskih uspjeha, to može biti svaki korak prema naprijed, prema stabilizaciji, a ova je suradnja velik korak prema tome i za nas mali trofej. U ovo kratko vrijeme što sam u klubu navijači su različitim akcijama pokazali da stoje uz klub tako da u njihovu podršku ne sumnjam ni ovoga puta.“

Marko Ramljak, igrač KK Zadar ponosan je na suradnju i veseli se svim budućim uspjesima kluba, „Zadar je na neki način koljevka hrvatske košarke i zaista sam sretan što sam dio te velike priče. Igram svim srcem za naše navijače i ovaj grad i drago mi je što će se na ovaj način i Zadrani moći uključiti u podršku svom klubu za što bolju i sigurniju budućnost“.

Misiju i viziju sporta popularnog Kreše novim generacijama danas prenosi udruga Dani Krešimira Ćosića: „Udruga Dani Krešimira Ćosića osnovana je kako bi sačuvala povijesnu važnost Krešimira Ćosića. U skladu s tom misijom Udruga zastupa njegova stajališta te nastoji djelovati prema njegovim željama. Iako smo trenutačno usmjereni na promociju sporta i košarke kod djece, kad dobijemo molbu da sudjelujemo u pomaganju KK Zadru uvijek se odazovemo, kao što se Krešo svaki put odazvao pozivu svojeg voljenog kluba i grada“, poručila je Ana Ćosić Pajurin uime udruge Dani Krešimira Ćosića.

Organizatori pozivaju Zadranke i Zadrane da se uključe u akciju „Zajedno za Zadar“, nastave njegovati sportski duh koji je živio Krešimir Ćosić, navijaju svim srcem za svoj klub i uživaju u lokalnim proizvodima s okusom višnje maraške.

 

Sport

ZAVRŠENI UPISI / 9. listopada s radom kreće besplatna univerzalna sportska škola u Zadru. Donosimo sve detalje…

Objavljeno

-

By

Iz Grada Zadra obavijest o završetku upisa i početku rada besplatne univerzalne sportske škole za djecu u Zadru koja se financira iz proračuna Grada Zadra. Prenosimo je u cijelosti:

Završeni su upisi u program Univerzalne sportske škole za sportsku godinu 2023./2024. Škola kreće s radom 9. listopada 2023. u sportskoj dvorani Klasične gimnazije Ivana Pavla II i u sportskim dvoranama Sportskog centra Ravnice. 

Ovaj program besplatne univerzalne sportske škole za djecu čiji roditelji ostvaruju pravo na doplatak za djecu jedan je od proračunskih prijedloga NL Enia Meštrovića,  a dodatno je proširen za ostalu djecu predškolskog i školskog uzrasta koja nisu uključena u sportske aktivnosti kroz rad sportskih klubova ili društava. 

Sukladno pristiglim prijavama, za ukupno 187 djece, rad je organiziran u skupinama za dob od 4 do 6 godina (111 polaznika); od 7 do 9 godina (58 polaznika) i od 10 do 12 godina (18 polaznika).

Za potrebe rada s djecom angažirana su tri trenera koji će provoditi treninge kroz rad u 4 skupine od 4 do 6 godina i tri skupine od 7 do 12 godina. Treninzi su svakog radnog dana od 16 do 18 sati, srijedom od 10 do 11 sati i subotom od 9 do 12 sati.

Cilj programa Univerzalne sportske škole je uključivanje što većeg broja najmlađih u sportske aktivnosti, odnosno stvaranje navike svakodnevnoga tjelesnog vježbanja. Djeca pod stručnim nadzorom kineziologa, igrajući se na zanimljiv i za njihovu dob pedagoški i kineziološki primjeren način, uče osnovne oblike kretanja, kao i osnovne elemente brojnih sportova.

 
Nastavi čitati

Sport

KIDS’ ATHLETICS / Najmlađi limači OŠ Zadarski otoci i AK Alojzije Stepinac udružili snage, kod starijih slavio AŠK Zadar

Objavljeno

-

By

Povodom Europskog tjedna sporta na terenima Sportskog Centra Višnjik održano je jesensko Prvenstvo Zadarske županije u Kids’ Athletics na kojem je sudjelovalo osamdesetak malih atletičara iz Biograda i Zadra.

U kategoriji mlađih limača pobijedila je mješovita ekipa Osnovne škole Zadarski otoci i Atletskog kluba Alojzije Stepinac. Drugoplasirani su bili limači iz Atletskog kluba Olympionik dok su treće mjesto osvojili mali atletičari iz Atletskog kluba Biograd.

U kategoriji starijih limača slavila je ekipa Atletskog športskog kluba Zadar ispred ekipe Nepobjedivi (Atletski klub Alojzije Stepinac) i ekipe AŠK Zadar 2. Četvrto mjesto osvojila je ekipa Munjeviti iz AK Olympionik.

Ovo je natjecanje označilo početak jesenskog dijela natjecanja za najmlađe na prostoru Zadarske županije. Uskoro nas očekuje Prvenstvo Dalmacije u krosu za sve uzraste, kojeg također organizira Atletski savez Zadarske Županije. Prvenstvo će se održati u šumi Musapstan u subotu 14. listopada 2023. godine.

Dodajmo kako će atletičari Atletskog kluba Alojzije Stepinac ovaj vikend, točnije u subotu 7. listopada, nastupiti na 5. Otvorenom prvenstvu Grada Dubrovnika u atletici, natjecanju kojeg tradicionalno pohode i u kojem uvijek ostvaruju dobre rezultate.

 
Nastavi čitati

Sport

KARIN DONJI, SUBOTA: 24. Kup Karinskog i Novigradskog mora. Donosimo propozicije i program natjecanja…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Dana 07. listopada 2023. godine u Karinu Donjem – plaža održava se tradicionalno natjecanje u športskom ribolovu panulom pod nazivom „XXIV KUP KARINSKOG I NOVIGRADSKOG MORA“.

Istog dana održati će se također i Natjecanje u lovu štapom sa obale za kategoriju U – 12 i kategoriju U – 16.

Detalje pregledajte u nastavku:

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu