Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

I SUNCE I OBLACI I KIŠA, I JUGO I BURA… Pogledajte prognozu za vikend i početak novog tjedna…

Objavljeno

-

Danas prijepodne će u većem dijelu zemlje biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, a lokalno je moguća i grmljavina. Popodne postupan prestanak oborine i razvedravanje sa zapada. Uglavnom suho zadržat će se na jugu zemlje gdje će biti i najsunčanije. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni, a popodne će u većem dijelu unutrašnjosti okrenuti na jugozapadni. Na Jadranu će većinom umjeren jugozapadnjak i jugo postupno okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 12 do 17 u unutrašnjosti te između 15 i 19 °C duž obale.

U nedjelju u prvom dijelu dana bit će barem djelomice sunčano. Zatim postupan porast naoblake sa zapada te kiša najprije na sjevernom Jadranu i uz granicu sa Slovenijom, a u noći gotovo svugdje. Lokalno obilnija oborina te izraženiji pljuskovi najvjerojatniji su noću na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru. Zapuhat će umjeren jugozapadni i južni vjetar, u gorju i jak, a na moru i jugo. Najniža temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu između 8 i 11 °C. Najviša dnevna od 15 do 20 °C.

IZGLEDI VREMENA:

U nedjelju južina i barem djelomice sunčano prijepodne, zatim porast naoblake i navečer kiša. Kiše, lokalno i izraženijih pljuskova s grmljavinom bit će najprije na zapadu zemlje, a u ponedjeljak gotovo svugdje. Uz pad temperature u gorju će padati i susnježica te snijeg. U drugom dijelu ponedjeljka postepeno prestanak oborine i smanjenje naoblake. Tako će utorak na moru biti većinom sunčan, no u unutrašnjosti promjenljiva naoblaka, ujutro često i mraz, a danju mogućnost za ponegdje malo kiše. Umjeren do jak jugozapadnjak i jugo okrenut će početkom radnog tjedna na sjeverac i buru.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

(IZBORI 2024.) PREFERENCIJALNI GLASOVI / Donosimo top ljestvicu najpopularnijih političara u IX. izbornoj jedinici…

Objavljeno

-

By

Građani su na jučer održanim izborima za Sabor imali mogućnost i preferencijalnog glasovanja. Ovo su rezultati, odnosno top ljestvica najistaknutijih zadarskih političara prema broju glasova osvojenih u IX. izbornoj jedinici, s izuzetkom Enija Meštrovića alias Ričarda koji je bio kandidat u X. jedinici:

1. Šime Erlić, HDZ – 8.812

2. Damir Biloglav, DP – 5.644

3. Enio Meštrović, RN – 4.326

4. Josip Bilaver, HDZ – 2.854

5. Jure Brižić, HDZ – 1.024

6. Daniel Radeta, SDP – 900

7. Ante Babić, HDZ – 872

8. Nikolina Baradić, HDZ – 784

9. Danijel Kotlar, DP – 682

10. Irena Dragić, SDP – 566

11. Duško Vuković, Umirovljenici – 564

12. Mate Lukić, HSP – 342

13. Slobodan Dević, HSP AS – 180

14. Drita Dunatov, RN – 151

15. Marjana Botić, JD – 98

16. Adela Frank, RN – 77

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

FOTOGALERIJA / Izborna noć u Zadru

Objavljeno

-

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OVE SUBOTE U NINU: Nadbiskupija poziva na Susret o rastavljenim i ponovno civilno vjenčanim osobama

Objavljeno

-

By

Susret o temi rastavljenih i ponovno civilno vjenčanih osoba održava se u subotu, 20. travnja s početkom u 11 sati u župnoj dvorani župe sv. Anselma u Ninu (dvorana se nalazi u župnoj kući u središtu Nina, nasuprot župne crkve sv. Anselma).

Pastoralni aspekt te teme na susretu će predstaviti don Žarko Relota, u kontekstu smjernica apostolskih pobudnica Familiaris Consortio (1981.) pape Ivana Pavla II. i Amoris Laetitia (2016.) pape Franje. Relota je predstojnik Povjerenstva za obitelj Zadarske nadbiskupije koje organizira taj susret. O pravnom aspektu te teme će govoriti mr. don Marin Batur, crkveni pravnik, sudac na Nadbiskupijskom crkvenom sudu u Zadru.

Na susret su pozvani doći svi koje zanima ta tema, a osobito osobe koje se nalaze u težim i problematičnim životnim situacijama s obzirom na navedenu temu, stoji u pozivu iz Nadbiskupije.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu