Connect with us

Sport

PH U KRATKOM TRAILU Pavle Kruljac i Irena Smojver se okitili zlatom na Promini

Objavljeno

-

U subotu je u sklopu velikog trkačkog spektakla, devetog izdanja ProminaTraila, održano Prvenstvo Hrvatske u kratkom trailu.

Zahtjevnu organizaciju natjecanja realizirao je AK Alojzije Stepinac iz Zadra u suradnji s Planinarskim društvom Promina. Start i cilj utrke bio je u Drnišu.

Savladavala se staza Mali točak duga 39 kilometara s 2120 metara akumulirane visine koja je poslužila kako izvrsna priprema svima onima još nisu spremni za ultra trčanje, ali jesu za duži boravak na teškoj stazi i to planini s tisuću lica.

U konkurenciji 73 trkača i trkačice prvo mjesto je osvojio Pavle Kruljac iz Atletskog kluba Rika (Kastav) s vremenom 3:58:00. Nikola Špoljar iz Atletskog kluba Zabok je bio drugi (4:03:24), a Josip Toljan iz vodičkog AK Okit treći (4:09:51).

U ženskoj konkurenciji stazu je prva savladala Irena Smojver iz AK Sljeme (4:55:13), druga je bila Maja Urban iz AK Maksimir (4:56:45), a treća Vana Čargonja iz AK Rika (4:56:54).

U ekipnom natjecanju i u muškoj i u ženskoj konkurenciji naslov pobjednika je pripao AK Sljeme. U muškoj konkurenciji AK Varaždin je bio drugi, a Okit iz Vodica treći. Kod djevojaka drugo mjesto je pripalo AK Plitvice.

Najboljim trkačima priznanja su uručili Ana Domazet, u ulozi tehničkog delegata Hrvatskog atletskog saveza, te Mladen Peša, predsjednik AK Alojzije Stepinac.

‘Ovo je bila podjednako izazovna utrka za sudionike i organizatore. Mislim da svi možemo biti ponosni na odrađeni posao. Čestitam svim sudionicima i Drnišanima na logističkoj podršci te bodrenju natjecatelja. Vidimo se sljedeće godine na jubilarnom desetom izdanju ProminaTraila’, poručio je glavni operativac AK Alojzije Stepinac, kluba koji stoji iza organizacije Prvenstva Hrvatske u kratkom trailu, Slobodan Mijolović.

 

Sport

POLIČNIK / U subotu jedinstveni sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam

Objavljeno

-

By

Jedinstveni sportski događaj koji spaja atletiku i biciklizam ove će se godine održati u Poličniku u subotu 9. prosinca 2023. godine.

Atletski klub Sveti Ante Poličnik je organizator i domaćin 26. Atletske utrke Poličnik te 26. Memorijalne biciklističke utrka Zoran Bilosnić.

Start i cilj obiju utrka je na velikom nogometnom igralištu Grabi Poličnik. Atletska utrka na 10 kilometara ujedno je i Prvenstvo Zadarske županije u cestovnom trčanju podijeljeno u 14 kategorija, po sedam u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Glavnoj utrci prethodit će dječje utrke predškolaca te učenika osnovnih škola koje započinju u 11:30 sati. Za 12:20 sati predviđen je start biciklističke utrke na 10 km, a deset minuta kasnije kreće i glavna atletska utrka.

Organizator se pobrinuo i za nagrade pa će tako svi natjecatelji dobiti medalje za sudjelovanje kao uspomenu na ovaj sportski događaj, dok će troje prvoplasiranih u glavnoj utrci dobiti pehare te po troje najboljih u kategoriji odličja. Pehari su namijenjeni i za troje prvoplasiranih u biciklističkoj utrci.

Prijaviti se možete na miolovic@gmail.com ili 098/133 7036 (Slobodan Miolović).

 
Nastavi čitati

Sport

Nove medalje članova Udruge HVIDR-a Zadar sa državnog prvenstva u Poreču

Objavljeno

-

By

U Poreču su od 1. do 3. prosinca održane Sportsko rekreativne igre državne razine hrvatskog paraolimpijskog odbora i državno natjecanje u šahu.

20 sportaša Udruge HVIDR-a Zadar sudjelovalo je na državnim natjecanjima u četiri discipline: viseća kugla, šah, elektronski pikado i boćanje.

Kao i uvijek, sportaši su Udrugu predstavili u najboljem svjetlu, a medalje su osvojile sljedeće ekipe:

Ekipa pikada ( Berislav Maričić, Saša Grdović, Davor Magaš, Renato Dunat i Miraš Babović ) osvojila je uvjerljivo 1. mjesto u ekipnom poretku sa 5937 bodova ( Drugoplasirana ekipa imala je 328 bodova manje ).

Ekipa boćara osvojila je 1. mjesto u parovima ( Ante Šarić i Joso Šimičević ) i 3. mjesto u trojkama ( Dušan Gavran, Branko Gospić, Nikola Marić i Davor Bevanda ).

 
Nastavi čitati

Sport

PK JADERA: Antonio Dobrić donio broncu sa jednog od najjačih mitinga za mlađe kategorije!

Objavljeno

-

By

02.12.2023. na 25m bazenu u Sisku održan je 18. Sisak mali – Memorijal Miriana Vasilj. Na ovom izuzetno jakom natjecanju za mlađe kategorije u konkurenciji  603 natjecatelja iz 21 kluba pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. i asistentice Natalie Renée Vittori boje PK Jadere branilo je 12 članova.

Najbolje rezutlate je ostvario Antonio Dobrić (2011) koji je u disciplini 50m slobodno s vremenom 30.57 doplivao do brončane medalje. Među 10 najbržih se plasirao u disciplinama 100m mješovito (1:19.94) i 50m prsno (39.96) gdje je s osobnim rekordima doplivao do 8.mjesta.

U ženskoj konkurenciji najbolji plasman je ostvarila Loreta Vuković (2015) koja je u disciplini 50m leptir doplivala do 4.mjesta s vremenom 45.48.

Svim ostalim članovima iz Kluba čestitaju na isplivanim osobnim rekordima.

Ekipa koja je nastupila na natjecanju: Gabriel Bušić, Antonio Dobrić, Karlo Maričić, Klara Maruna, Noa Miočić, Leona Rakvin, Erika Sommer Bem,  Jelena Šimunac, Jakov Vučenović, Vito Vukoša, Lorena Vuković, Loreta Vuković.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu