Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA I danas orkanski udari bure, a snijeg moguć i podno Velebita. Od nedjelje ljepše vrijeme

Objavljeno

-

foto: Saša Čuka

Danas pretežno oblačno, povremeno slab snijeg, češći u gorskim predjelima. Nošen jakom burom ujutro ponegdje i podno Velebita. Na Jadranu promjenjivo oblačno, na sjeveru uz česta sunčana razdoblja, u Dalmaciji moguće i malo kiše, glavninom na otocima i prema otvorenom moru. Vjetar u unutrašnjosti slab, ponegdje umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura, na udare ponegdje i olujna, podno Velebita olujna s orkanskim udarima. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 0 do 3 °C. Na Jadranu dnevna od oko 6 na sjeveru do 12 °C na jugu.

U subotu u unutrašnjosti pretežno oblačno i mjestimice može pasti malo snijega. Na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije većinom sunčano. Puhat će umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu bura, umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna, a mogući su i orkanski udari. Temperatura zraka u unutrašnjosti većinom od -2 do 3 °C. Najniža temperatura zraka na Jadranu između 2 i 7, a najviša od 6 do 11 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Vikend će u unutrašnjosti biti oblačan, a uglavnom u subotu još ponegdje može pasti malo snijega. U nedjelju popodne smanjenje naoblake sa zapada, pa će ponedjeljak biti djelomice sunčan, no valja računati na mogućnost za kratkotrajnu jutarnju maglu. Umjeren sjeveroistočnjak u drugom dijelu vikenda u slabljenju. Na moru djelomice sunčano, a najviše sunčana vremena očekuje se u nedjelju. Umjerena i jaka bura postupno će slabjeti te u ponedjeljak okrenuti na sjeverozapadnjak. Jutra posvuda hladnija.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

“UČINIMO PRIVLAKU PRIVLAČNIJOM” / U subotu u Privlaci akcija čišćenja podmorja i priobalja

Objavljeno

-

By

U Privlaci se priprema akcija čišćenja podmorja i priobalja pod nazivom “Učinimo Privlaku privlačnijom”. Akcija će održati u subotu 25. svibnja od 9 do 12 sati u glavnoj luci u privlačkom Selu.

Udruga “Šijavoga” iz Privlake je glavni organizator, a u čišćenju će im se pridružiti ronilački klub Sv. Roko iz Bibinja, volonteri Gradskog društva Crvenog Križa Zadar, ronioci Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru, Dječji Vrtić Sabunić iz Privlake, udruga Kanata te brojni drugi volonteri koji će pomoći veslajući na barkama ili skupljajući smeće uz obalu. Akciju sponzoriraju Općina Privlaka, TZ Općine Privlaka i T.O. Alen iz Privlake.

Sudionici se okupljaju na glavnom mulu u Selu od 9 sati, a nakon akcije se sve sudionike očekuje roštilj i dobra zabava.

Pozivaju se svi koji su spremni pomoći u akciji i pritom se dobro zabaviti da sutra u jutro dođu na glavni mul u Selu.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

VAŽNA OBAVIJEST S VIŠNJIKA: Vlasnici zamoljeni da uklone autobuse uoči utakmice Zadar – Split!

Objavljeno

-

By

Športski centar Višnjik informira sve korisnike i javnost o sljedećem:

petak, 24. svibnja 2024. u 20 sati i u nedjelju, 26. svibnja 2024., u 20 sati, u dvorani Krešimir Ćosić održavaju se finalne utakmice između KK Zadar i KK Split (FAVBET Premijer liga). Zbog velikog interesa publike i navijača, molimo sve vlasnike autobusa da ih uklone kako bi oslobodili parkiralište za posjetitelje utakmica.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

JAVNI POZIV / Turistička zajednica ZŽ dijeli potpore za razvoj turističkih proizvoda posebnih interesa

Objavljeno

-

By

Turistička zajednica Zadarske županije je na svojim mrežnim stranicama objavila Javni poziv za dodjelu potpora za razvoj turističkih proizvoda posebnih interesa. 

Ovaj javni poziv omogućuje bespovratna sredstava za programe i projekte koji obogaćuju turističku ponudu i stvaraju motive za dolazak kroz cijelu godinu. Uz to, cilj je produljiti potaknuti ravnomjerni razvoj turizma u svim dijelovima županije, kao i stvaranje prepoznatljivosti i brenda Zadarske županije kao destinacije turizma posebnih interesa, destinacije raznovrsne ponude i posebnih doživljaja. 

Potpore su namijenjene za edukaciju radi specijalizacije, promotivne svrhe ili nabavku opreme i uređenje prostora koji će podići razinu kvalitete ili dati dodatnu vrijednost na postojeću uslugu. U svakome slučaju ova inicijativa želi pružiti priliku za unapređenje i stvaranje jedinstvenih doživljaja za posjetitelje.  

U tu svrhu je protekle godine TZ Zadarske županije izdala „Priručnik za stvaranje doživljaja u Zadarskoj županiji“ koji može potencijalnim korisnicima pomoći u planiranju i realizaciji transformacije klasičnog i uobičajenog turističkog proizvoda ka autentičnom i relevantnom doživljaju koji ima dodanu vrijednost i koji se pamti. 

Korisnici mogu biti turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave, ustanove; tvrtke i i obrtnici koji imaju registriranu ugostiteljsku djelatnost ili djelatnost pružanja usluga u turizmu, te OPG-i. 

Predmetni Javni poziv objavljen je na mrežnim stranicama Turističke zajednice Zadarske županije na poveznici https://www.zadar.hr/hr/o-nama/natjecaji-pozivi-i-obavijesti, dok će online prijave biti dostupne do 7. lipnja na poveznici:  https://www.zadar.hr/hr/o-nama/prijava-projekta.  

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu