Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

INICIJATOR: BAPTISTIČKA CRKVA U ZADRU Božićni pokloni za korisnike Doma za odgoj djece i mladeži Zadar

Objavljeno

-

U četvrtak 22.12. u 13 sati uz prigodan program podijelit će se božićni pokloni za korisnike Doma za odgoj djece i mladeži Zadar.

Inicijativa je proizašla iz Baptističke crkve u Zadru koja je i prijašnjih godina imala dobru suradnju s domom te su nekoliko puta u dvorani Sveučilišta u Zadru održali i Kršćanski humanitarni koncert kako bi pomogli mladima iz Doma za odgoj djece i mladeži Zadar. Dom brine o osjetljivoj populaciji djece i mladih s problemima u ponašanju i bez odgovarajuće roditeljske skrbi. 

Cilj je u ovo božićno vrijeme obradovati djecu poklonima, posjetiti i upoznati ih, pokazati im da su prihvaćeni, vrijedni, dragocjeni i ljubljeni te im prenijeti Radosnu vijest, poruku o Najvećem poklonu koji je dan nama ljudima, a to je: “Da, Bog je tako ljubio ovaj svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje već da ima život vječni” Ivan 3:16 

Bog je pokazao koliko ljubi svakog od nas time što je poslao svog Sina na ovaj svijet da živi s ljudima, da im bude prijatelj i na kraju umre za nas da bismo  mogli živjeti. To je predivna vijest koju žele prenijeti mladima.

Uz podjelu poklona održati će se prigodan program, igrokaz za djecu i pjevati Božićne pjesme. U domu je oko 14-ero djece, ali će biti pozvani i oni koji su udomljeni, njih 60-ak. Ovim putem na još jednoj suradnji zahvaljuje se i  ravnateljica doma Ljiljana Šarić, dipl.soc.pedagog.    

Isti dan u 18 sati održat će se kratki božićni program u prostoru Baptističke crkve Zadar za obitelji slabijeg imovinskog stanja. Pjevat će se nekoliko božićnih pjesama uz kratku biblijsku poruku o značenju Božića. -Radost nam je razveseliti te obitelji uz poklone, te im govoriti o pravom i jedinom razlogu za veselje – Isusu Kristu koji je rođen za nas. Bit će i mali domjenak. Iako se kršćanski život mora živjeti svih 365 dana u godini ovo vrijeme je još jedna prilika da pokažemo ljubav prema potrebitima. Isus želi da mi u svakoj prigodi ,smjelo i bez straha, drugima govorimo o Njemu da budemo svjetionici Božje ljubavi i nade, govori Ivan Mustać pastor. Djeca će također imati svoj doprinos uz igrokaz koji dočarava radost mudraca koji su tražili novorođenog kralja prije više od 2000 godina. Dobrodošli su svi!

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

ZADAR / ŽUPANIJA

U VIRU OBILJEŽENA 34. GODIŠNJICA OSNUTKA HDZ-a / “Agresivna ljevica pokazala je svoje pravo lice – netolerancije, nesposobnosti i neskrivene mržnje”

Objavljeno

-

By

U Viru je svečano obilježena 34. godišnjica osnutka HDZ-a na kojoj su se okupili brojni članovi i simpatizeri predvođeni stranačkim utemeljiteljima.

Politička stabilnost i kontinuitet zaslužni su za snažan razvoj Zadarske županije koja je po novom indeksu razvijenosti među pet najboljih u zemlji. Odlična suradnja s Vladom RH zalog je i niza budućih projekata, koji će zasigurno donijeti dodatan napredak otoku Viru gdje je HDZ sve snažniji i ima sve veću potporu stanovnika.

HDZ je jedina stranka koja jamči sigurnu Hrvatsku uz snažno očuvanje domoljubnih vrijednosti. To se posebno vidi posljednjih tjedana gdje je agresivna ljevica pokazala svoje pravo lice – netolerancije, nesposobnosti i neskrivene mržnje prema svemu što ima poveznicu s HDZ-om, stožernom strankom hrvatskog naroda.

U mandatu Vlade Andreja Plenkovića zabilježen je snažan rast plaća, a vodeći smo u EU po porastu stope BDP-a. Samo HDZ jamči nastavak tog pozitivnog niza, jer ima ljude koji su dokazano stručni i kompetentni, a nova financijska omotnica EU pruža nam nikad veće prilike za dodatan rast i razvoj.

Uz to, Hrvatska je nikad bolje međunarodne pozicionirana i uživa veliki ugled u svim euroatlanskim asocijacijama, gdje nas je želio vidjeti i prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman – poručeno je na svečanoj akademiji na kojoj su, uz predsjednika OO HDZ-a Vir Antu Bašića, okupljene pozdravili i župan Božidar Longin, predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta te ministar Šime Erlić.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

#INSAJDER / Simbol otpora komunističkom nasilju!

Objavljeno

-

Kad me u tjedan dana na zub uzmu i Index i Srpske novosti onda znam da nešto ispravno radim.

Jedan dalmatinski medij tražio je murale po Dalmaciji, našli ih 18. Pa da su mene pitali ja bi im poslao preko 100 slika, a ušteđeno gorivo i dnevnice su mogli donirati dečkima na terenu, za boju.

Isti taj medij svakodnevno udara i po meni, pa danas kažu: oštećeni su moj i automobil gradonačelnika. Ja napad nisam prijavio, pa ako se uopće dogodio…

Zamisli, da je nekom njihovome ucrtalo zvezdu na auto razapeli bi sve živo i neživo. Da su gledali prilog na Dnevniku mogli su vidjeti sve detalje.

Uostalom, zaboli me za njihovo mišljenje, i oni su mi PR. Jer jedini tko huška su oni svojim svakodnevnim tekstovima. Baš su oni ti koji daju volju mladima za otporom prema njihovim lažima.

Iako znaju da ustaški grb ima znak “U” na prvom bijelom polju i da je grb bio bočno, oni luduju na crnu boju i šahovnicu. I sad kad su izvršili pritisak na institucije i shvatili da se zakon zapravo ne krši nigdje – okrenuli su retoriku. Sad je to izdaja Dalmacije i tome slično. Smiješno. No, dosta o njima, nebitni su. 

Danas ako si generalno protiv komunističkih poremećenih ideja dobiješ naziv ustaša. S tim te nazivom degradiraju, a sebi daju na bitnosti jer su, kao, antifašisti. A anti mora biti protiv nečega, pa moraju naći ustaše.

A zapravo su oni jedna obična nakupina komunista. Nebitnih i frustriranih ljudi koje će izjesti jugonostalgija i mržnja prema RH.

Kad žele toljagama zatući ljude što se mole u tišini i ne smetaju nikoga, ne traže zaštitu, to je OK. Jer im nabiju epitet klečavci i mogu što hoće. To nije nasilje ni širenje mržnje.

Kad netko kaže da je gay parada zlo i bacanje novca na zaštite tih pedera dok marširaju okolo, taj je ustaša, nacist itd. To su oni – ili će biti po njihovome ili neće biti.

Konstantno manjina maltretira većinu.

I nama je više pun kofer. Nećete. 

Sad ćemo se mi inatiti, pa ćete na svaku vašu ludost dobiti odgovor. Dok ne shvatite da ste manjina i da živite u državi koja se zove Hrvatska.

Najbolje od svega što u Trogiru gdje je na vlasti SDP gradonačelnika zaboli što ima dva murala u gradu. Neki valjda normalan čovjek.

Ovima u Zadru očito pomoći nema.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

DOBRO JE ZNATI… / Ove nedjelje u Zadru rade sljedeće trgovine…

Objavljeno

-

By

foto: Pixabay

Donosimo raspored rada većih marketa i supermarketa, odnosno trgovačkih lanaca u Zadru ove nedjelje…

BAUHAUS:

zatvoreno

KAUFLAND:

zatvoreno

HEY PARK

zatvoreno

TOMMY

Put Stanova 46 – od 7 do 21

Put Nina 89 – od 7 do 20

KONZUM:

Frane Petrića 10 – od 7 do 13

Polačišće 2 – od 7 do 13

LIDL:

zatvoreno

INTERSPAR

zatvoreno

PLODINE

zatvoreno

SUPERNOVA:

zatvoreno

STUDENAC:

Zrinsko – Frankopanska ulica 1 – 07:00-21:00

Ante Starčevića 15 – 07:00-21:00

Put Vrela 2 – od 07:00-21:00

Ulica Stjepana Radića 1 – od 07:00-21:00

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu