Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

OBJAVLJENI NATJEČAJI: TZ Zadarske županije traži koordinatora za brend i komunikaciju, te suradnike za digitalni marketing i upravljanje kvalitetom. Evo detalja…

Objavljeno

-

foto: Pixabay

Sukladno Statutu Turističke zajednice Zadarske županije (NN 118/2020), Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (NN 52/19) i Pravilniku o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkim zajednicama (NN 13/22), Turistička zajednica Zadarske županije je danas, 14. prosinca 2022., objavila natječaje za primanje u radni odnos na radna mjesta:

 Specijalist koordinator za brend i komunikaciju (1 izvršitelj – m/ž)

 Stručni suradnik/specijalist za razvoj proizvoda i upravljanje kvalitetom (1 izvršitelj – m/ž)

 Suradnik za digitalni marketing i baze podataka – pripravnik (1 izvršitelj – m/ž)

Uvjeti za radna mjesta propisani su Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u turističkim zajednicama (NN 13/22) i Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma (NN 52/19).

Natječaji su objavljeni na mrežnim stranicama Turističke zajednice Zadarske županije na poveznici: https://www.zadar.hr/hr/o-nama/natjecaji-pozivi-i-obavijesti

Turistička zajednica Zadarske županije (TZZŽ) ovim snaženjem ljudskih resursa prati jačanje same destinacije, ali i odgovornosti, zadaća i prihoda u skladu sa zakonskim promjenama kojima je regionalnim TZ značajno ojačan status u okviru sustava turističkih zajednica, a što tijekom pandemijskog razdoblja nije bilo moguće realizirati. Te odgovornosti, ali i ambiciozni planovi za naredno razdoblje nameću značajno veću dinamiku rada, te su učinile novu sistematizaciju neophodnom.

Tom prilikom direktorica Mihaela Kadija je izjavila:

„Radujemo se proširenju našeg malog i vrijednog tima. Snažno smo se vratili na turističku scenu i taj status moramo zadržati i ojačati, a naš plan za buduće četverogodišnje razdoblje je ambiciozan i zahtjevan. Gotovo 70 posto našeg budžeta odnosi se na komunikaciju i oglašavanje gdje kroz brojne aktivnosti konkuriramo domaćim i inozemnim destinacijama. Uz promidžbu, naše odgovornosti kao destinacijske menadžment organizacije ulaze u sferu razvoja proizvoda, ali i prikupljanje i dijeljenja znanja. U tom segmentu ćemo u sljedećem razdoblju značajno istupiti i posebno dati podršku onim dijelovima županije gdje je izazov za razvoj turizma veći, poput ličkog dijela županije koji ima veliki potencijal. Usvojena je i nacionalna strategija turizma, te regionalni plan razvoja županije, a njihov naglasak na zeleno i održivo stvara veliku odgovornost cijelom sustavu i dionicima u turizmu. Za provedbu svega navedenoga potreban nam je jak tim, snažnih kompetencija, ali svakako i pun želje i ponosa za promoviranje naše prekrasne destinacije – Zadarske županije.“

 

ZADAR / ŽUPANIJA

SVEČANA VEČERA U ESPLANADI / Zadarska županija u vodiču Gault&Millau Croatia 2024

Objavljeno

-

By

Foto: Robert Gašpert, Goran Jakuš i Damira Kalajžić za GM

Na gala večeri u zagrebačkom hotelu Esplanade jučer, 18. travnja 2024. godine, svečano je predstavljeno sedmo izdanje međunarodnog vodiča Gault&Millau Croatia 2024, a dodijeljeni su i trofeji najboljim chefovima i restoranima u Hrvatskoj, čiju kvalitetu ocjenjuju nezavisni inspektori vodiča.

Zadarska regija posebno je zastupljena u Gault&Millau Croatia 2024 vodiču kroz prilog od 10 stranica koje ilustriraju bogatstvo ove regije, a kao uvodnik u popis restorana koje preporuča ovaj svjetski vodič. To je rezultat partnerstva s TZ Zadarske županije koja kroz kontinuirano komuniciranje radi na brendiranju regije kao eno-gastro destinacije. Cilj je predstaviti županiju kao destinaciju održivog turizma, promovirati dalmatinski način života kroz hranu kombinirajući nove trendove u gastronomiji s kulinarskom tradicijom i običajima našeg kraja.

Nagrade najboljim restoranima i chefovima uručene su na ekskluzivnoj večeri – Noći kulinarskih Oscara –  u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, na kojoj se ovog četvrtka okupilo više od 90 vodećih chefova hrvatskih restorana, te brojni uzvanici i partneri vodiča Gault&Millau Croatia. U ovogodišnju selekciju uvršteno je 300 vrhunskih restorana, 108 POP – popularnih mjesta (bistroa, street food, zalogajnica, slastičarnica), te selekcija 100 najboljih vina i 20 maslinovih ulja iz cijele Hrvatske.

Zadarska županija sve se više ističe u ovoj selekciji. Od 12 restorana u 2022. godini, do ovogodišnjeg izdanja koje broji čak 26 restorana i pop-ova iz Zadarske županije, a posebno je pohvalno što je u selekciji 20 maslinovih ulja, čak 4 iz Zadarske županije – 3 iz Pakoštana i 1 iz Polače.

Uzvanike gala svečanosti posebno su pozdravili Ingrid Badurina Danielsson, direktorica Hrvatskog izdanja vodiča Gault&Millau, Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav TZ i razvoj proizvoda te Mirko Herceg, savjetnik ministrice Ministarstva turizma i sporta RH koji su podijelili I nagrade u nekoliko kategorije, dok su trofeje najboljim chefovima uručili predstavnici tvrtki partnera koje podržavaju ovaj gastronomski Vodič, između ostalih i Mihaela Kadija, direktorica TZ Zadarske županije.

Mihaela Kadija tim je povodom izjavila: „Osobito smo ponosni što broj naših restorana u ovome prestižnom vodiču raste iz godine u godinu, te što su i chefovi naših restorana među nagrađenima. Prošle godine chef Saša Began, tada iz restorana Foša, osvojio je trofej Veliki chef sutrašnjice, dok je ove godine chef Braco Sanjin iz restorana Griblja u Sukošanu osvojio Trofej Chefa moderne tradicijske kuhinje.“.

Ekskluzivnu večeru od šest sljedova zajedno su kuhali chef Ludovic Turac, nositelj trofeja Veliki chef sutrašnjice prema Gault&Millau France 2024, te chef restorana Une Table au Sud iz Marseillea, Michelin* i 3 toke Gault&Millau France, i Ana Grgić Tomić, G&M Croatia Chef godine 2022, chefica restorana Zinfandel’s hotela Esplanade, Michelin Green* i 4 toke Gault&Millau Croatia.

Uz kreativne riblje i mesne sljedove točila su se vrhunska vina vinarija od kojih se posebno isticao pošip vinarije Bora iz Zadarske županije, a poklon vrećice za sve uzvanike dodatno su upotpunili Maraskin Zadarski Maraschino i cvijet soli Solane Pag.

Gault&Millau Croatia 2024 gastronomski vodič globalno je dostupan  na hr.gaultmillau.com, a tiskano izdanje vodiča može se kupiti u knjižarama Tisakmedia i dućanima Tisakplus po cijeni od 20 eura.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

OBAVIJEST: Teslina ulica u ponedjeljak bez vode!

Objavljeno

-

By

Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu u Zadru, dana 22.04.2024. godine (ponedjeljak) u vremenu od 08:00h pa do 12:00h bez vode biti će potrošači u ulici Nikole Tesle.

Tijekom radova do ponovne uspostave vodoopskrbe, cisterna s vodom za ljudsku potrošnju biti će smještena u Ulici Nikole Tesle, kod kuć.br. 55.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGRAM / Od 22. do 27. travnja Sveučilište u Zadru s brojnim aktivnostima sudjeluje u Festivalu znanosti

Objavljeno

-

By

Sveučilište u Zadru i ove godine dovodi Festival znanosti u Zadar.

Zadar je jedan od brojnih gradova u Hrvatskoj u kojemu se od 22. do 27. travnja održava Festival znanosti, manifestacija koju sudionici i publika uspoređuju s pozornicom na kojoj znanstvenici i studenti predstavljaju aktualne teme, prezentirajući tako znanost i znanstvena postignuća na popularan način. Ovogodišnja glavna tema festivala je INTELIGENCIJA.

Sveučilište u Zadru tradicionalno sudjeluje u provedbi programa Festivala znanosti, ove godine  s preko 160 aktivnosti koje možete naći u programu:

Program

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu