Connect with us

ZADAR / ŽUPANIJA

NOVA TURISTIČKA INVESTICIJA U OKOLICI ZADRA Turisthotel ulaže više od 65 milijuna kuna u projekt novog ugostiteljsko – zabavnog centra na plaži

Objavljeno

-

Radi se o novom konceptu ugostiteljsko-zabavnih sadržaja koji će gostima pružiti vrhunska eno-gastro iskustva, opuštanje u VIP zoni s bazenima i sunčalištem te uživanje u atraktivnim glazbeno-scenskim događanjima

Zadarska turističko – ugostiteljska kompanija Turisthotel najavila je novu investiciju u vrijednosti većoj od 65 milijuna kuna u projekt novog ugostiteljsko – zabavnog centra na plaži u sklopu Zaton Holiday Resorta. Radi se o novom konceptu ugostiteljsko – zabavnih sadržaja u središtu resorta koji će gostima pružiti vrhunska eno-gastro iskustva, opuštanje u VIP zoni s bazenima i sunčalištem te uživanje u atraktivnim glazbeno-scenskim događanjima.

Na mjestu starog kompleksa zabavnog centra izgrađenog početkom 80-ih godina, niknut će tako novi, moderni objekt površine 4 tisuće kvadrata s različitim ugostiteljsko-zabavnim sadržajima te VIP zonom s 2 bazena i sunčalištem na krovu. U prizemlju objekta bit će smješten restoran s kuhinjom, dok će na vanjskom prostoru biti terase i pozornica za zabavna događanja. Na katu će se nalaziti dva otvorena bazena sa sunčalištem i lounge barom.

“Ovim projektom još jednom dokazujemo da smo, prije svega, orijentirani na ulaganja u kvalitetu. To je naš strateški imperativ za daljnji rast, ali i za dodatnu prepoznatljivost na domaćem i inozemnom tržištu. Sve naše dosadašnje investicije i velik broj zadovoljnih gostiju to i potvrđuju. Poseban naglasak u budućnosti želimo staviti i na održivost u poslovanju, ne samo kao preduvjet za postizanje poslovnih ciljeva, već i kao važan alat za stvaranje održivog razvoja i odgovornog korištenja prirodnih resursa bez negativnog utjecaja za okoliš kako bismo prirodu sačuvali za buduće generacije”, ispričala je Meri Matešić Sičić, predsjednica Uprave Turisthotela.

Ovaj projekt prihvaćen je i od strane Nadzornog odbora Turisthotela, kao i plan kapitalnih ulaganja za razdoblje od 2023. do 2028. godine, prema kojem ta kompanija u nadolazećem petogodišnjem razdoblju planira izgradnju novih te održavanje postojećih objekata i sadržaja u Zaton Holiday Resortu i u drugim destinacijama u kojima posluje.

Naime, planirana je i rekonstrukcija preostalih apartmana s 3 zvjezdice i njihovo podizanje na razinu 4 zvjezdice te izgradnja i uvođenje novih objekata i sadržaja u poslovanje Zaton Holiday Resorta. Taj razvojni ciklus trebao bi biti zaokružen AENONA PARKOM – novim kampom, hotelom i sportsko-zabavnim sadržajima u sjevernom dijelu resorta. Osim toga, u planu je i izgradnja hotela unutar zadarske gradske jezgre, na mjestu nekadašnjeg kina Pobjeda, te prenamjena Boutique Hostela Forum u hotel.

Turisthotel tvrtka je s pedeset godina dugom tradicijom u djelatnosti ugostiteljstva i turizma. U tih pola stoljeća poslovanja, Turisthotel je kontinuirano rastao i postao jedna od najvažnijih turističko-ugostiteljskih kompanija na zadarskom području, ali i u Hrvatskoj. Stalna ulaganja i unaprjeđenje usluga i sadržaja rezultirala su mnogobrojnim nagradama i priznanjima struke. Kao predvodnika trendova u kamping turizmu, danas Zaton Holiday Resort prepoznaju i najzahtjevniji gosti iz čitave Europe.

 

ZADAR / ŽUPANIJA

10. VELJAČE, PUNTA SKALA Dan vina i gastronomije Zadarske županije. Pogledajte PROGRAM…

Objavljeno

-

By

Turistička zajednica Zadarske županije poziva na drugo izdanje događanja DAN VINA I GASTRONOMIJE ZADARSKE ŽUPANIJE, koje će se održati u petak, 10. veljače 2023. s početkom u 14:00h, u kongresnoj dvorani FORTIS, Falkensteiner Punta Skala Resort.

Tradicija i autohtonost predstavljaju jednu od temeljnih karakteristika koji obilježavaju jednu kulturu, dok trendovi koji se nameću u suvremenom načinu života, poput užurbanosti i nepovjerenja prema industrijskoj proizvodnji hrane, uzrokuju jačanje brige za zdravlje, usmjeruju interese upravo ka autohtonom, prirodnom, ekološkom, te posljedično jačaju potražnju za svježom i manje prerađenom hranom iz održivih izvora, i potrebu za kraćim lancima opskrbe.

Tome stremi i jedan od ključnih dijelova Europskog zelenog plana – strategija „Od polja do stola” čiji je cilj prelazak na održivu proizvodnju i potrošnju, odnosno izgradnja prehrambenog lanca koji donosi korist potrošačima, proizvođačima, klimi i okolišu.

Dvije najambicioznije grane u Županiji, turizam i gastronomija, povezani s već dobro uspostavljenom bazom turista koji posjećuju Županiju, predstavljaju snažne temelje za otključavanje regionalnog potencijala eno-gastronomije.

Ovim događanjem Turistička zajednica Zadarske županije, uz podršku Zadarske županije, stvara snažnu inicijativu povezivanja lokalne poljoprivredne i prehrambene proizvodnje i ponude s turizmom, podižući prepoznatljivost lokalne eno-gastronomske ponude, stoji u najavi.

PROGRAM:

WELCOME by MARASCHINO KISS
…uz zalogaje koje spremaju učenici Ugostiteljske škole Zadar i Pag.

B2B BURZA*
Mjesto susreta, upoznavanja i kušanja proizvoda Zadarske županije.

MASTERCLASSEVI
Prezentacija suvremenih i tradicionalnih načina korištenja namirnica Zadarske županije koje će voditi renomirani chefovi s degustacijom za sudionike (DAMIR TOMLJANOVIĆ, MasterChef, SAŠA BEGAN, JRE chef, restoran Foša, JOSIP VRSALJKO, predavač i chef, restoran Corte)

PANEL RASPRAVA
Razgovor stručnjaka na aktualne teme razvoja proizvoda, plasiranja na tržište te ulaganja u dodanu vrijednost.

SAŠA ŠPIRANEC, vinski stručnjak, ocjenjivač na Decanteru i osnivač Vinarta

BORIS ŠULJIĆ, vinar, vlasnik hotela i restorana Boškinac (Michelin 1*)

INGRID BADURINA DANIELSSON, direktorica Gault&Millau Croatia

FILIP ERCEG, stručnjak za maslinova ulja

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

ZADAR NA 3. MJESTU Povratak kruzera na Jadran, ali još ne kao 2019.

Objavljeno

-

By

foto: LUZ

Osamdeset i dva velika strana kruzera uplovila su tijekom 2022. u hrvatski Jadran ostvarivši 632 kružna putovanja, što je 224 putovanja više nego 2021., ali još uvijek 13 posto manje nego 2019. godine, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS) koji pokazuju i velik lanjski rast broja putnika na kruzerima.

Putnika je naime na svim kružnim putovanjima stranim brodovima u Hrvatsku u 2022. došlo gotovo 634 tisuće, za razliku od 194 tisuće u 2021. godini.

“U 2022. strani brodovi za kružna putovanja plovili su hrvatskom Jadranom tijekom svih mjeseci, što je određeni oporavak u odnosu na 2021., kada je prvi strani brod za kružna putovanja stigao tek u lipnju”, komentiraju iz DZS-a, podsjećajući da su zbog pandemije covid-19 i strogih epidemioloških mjera kruzeri 2020. i 2021. nikako ili znatno manje plovili na kružna putovanja.

To se promijenilo u 2022. s popuštanjem mjera te je kruzing industrija nastavila s pojačanim poslovanjem po mnogim morima u odnosu na 2021., pa i s dolascima brodova u Hrvatsku.

Dolazili su u svakom mjesecu 2022. od siječnja do kraja prosinca, s time da je najviše putovanja po mjesecima bilo u lipnju, 105, te u kolovozu, 113., a pojačane dolaske potvrđuje i podatak DZS-a da su kruzeri u 2022. dva puta više dana boravili u hrvatskom Jadranu nego 2021. odnosno 1.324 dana.

Ipak, ni s danima boravka tih stranih brodova još nije dostignuta 2019. nego ‘zaostaju’ u danima za 9,7 posto, a i broj brodova, 82, koliko ih je plovilo na kružna putovanja u 2022. u Hrvatsku je za 13 posto manji nego te rekordne godine

Strani brodovi za kružna putovanja doplovili su pod zastavama 15 zemalja, a najviše su tih putovanja i u 2022. ostvarili brodovi koji su i ranijih godina bili na prvom mjestu: oni sa zastavom Bahama, sa 163 putovanja.

Slijede brodovi pod zastavama Malte sa 146 putovanja, Italije sa 75 te Paname sa 65 putovanja.

Tradicionalno najviše je kružnih putovanja bilo u moru Dubrovačko-neretvanske županije ili 44 posto, zatim 32,4 posto u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a ostatak u ostalim jadranskim županijama – Zadarskoj 12,5 posto, Istarskoj 4,7 posto, Primorsko-goranskoj 3,5 posto te Šibensko-kninskoj 3 posto.

I Dubrovnik je stoga bio najposjećenija luka, pa zatim Split, Zadar, Hvar, Korčula, Rovinj i Šibenik.

 
Nastavi čitati

ZADAR / ŽUPANIJA

PROGNOZA Uglavnom sunčano sve do kraja tjedna. Hladnoća popušta tek od subote?

Objavljeno

-

By

Danas u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz slab snijeg. Na Jadranu većinom sunčano, no na sjevernom dijelu može biti snijega nošenog burom. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Na moru će puhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima, podno Velebita i orkanskim. Najviša dnevna temperatura zraka između -2 i 3, na Jadranu od 3 do 8 °C.

U četvrtak sunčano uz malu, u unutrašnjosti ponegdje umjerenu naoblaku. U noći i ujutro u gorju još može biti i pokoje pahulje snijega. Vjetar uglavnom slab sjeveroistočni i istočni, na Jadranu umjerena do jaka bura. Najniža jutarnja temperatura većinom između -10 i -5, na Jadranu -3 i 3, a najviša dnevna od -1 do 4, na Jadranu od 5 do 10 °C.

IZGLEDI VREMENA:

Pretežno sunčano, ponegdje i vedro, a u subotu porast naoblake. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjerena i jaka bura u slabljenju i danju u okretanju na sjeverozapadnjak. Ujutro vrlo hladno, a dnevna temperatura u blagom porastu.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi

U trendu